Wku

Hur du formaterar en bärbar hårddisk

Formatera en hårddisk är nödvändigt efter att köpa en extra eller ersättande enhet eller när ett virus eller dåliga korrumperar fil enheten i din dator. Formatering krävs för enheter som används av alla datorer, men den här artikeln kommer bara berätta för dig hur du formaterar en bärbar hårddisk.

Steg

Hur du formaterar en bärbar hårddisk. Gå till din bärbara dator tillverkarens hemsida och leta uppdaterade drivrutiner du behöver.
Hur du formaterar en bärbar hårddisk. Gå till din bärbara dator tillverkarens hemsida och leta uppdaterade drivrutiner du behöver.

Windows OS

 1. 1
  Gå till din bärbara dator tillverkarens hemsida och leta uppdaterade drivrutiner du behöver. Dessa kan oftast hittas på stöd och / eller ladda ner sidor.
 2. 2
  Hämta de senaste drivrutinerna för din bärbara för specifika operativsystem du vill installera. Vid behov kan du använda en annan dator för att komma åt dessa filer.
 3. 3
  Sätt drivrutinfilerna på en extern lagringsenhet såsom en CD eller USB-enhet, eftersom dessa förare kommer att raderas från hårddisken när du går att formatera det.
 4. 4
  Sätt i en Windows-installation eller återställnings-CD i CD-ROM-enhet. Starta om datorn genom att välja "Omstart" alternativet på "Stäng av datorn" fliken.
 5. 5
  Konsultera din instruktionsbok för placeringen av din "access"-tangenten, eftersom platsen varierar mellan varumärken.
 6. 6
  Tryck på kortkommandot när maskinen startas för att nå BIOS setup i din bärbara dator. Ibland timing kan vara knepigt, så börja slå den angivna nyckeln så fort datorn startas.
  • Kontrollera BIOS-inställningarna för att bekräfta din CD-ROM-enhet är din primära starta enheten. Om det behövs, markera det alternativet och tryck på "Spara". Din bärbara dator bör starta.
 7. 7
  Vänta på din bärbara dator att starta i windows installation / återställningsläge.
 8. 8
  Välj "Format" och "användning NTFS filsystem" för den typ av partitionering behöver. Detta format är den mest kompatibla med de senaste Windows-system.
 9. 9
  Låt installationsprogrammet avsluta kör, svarar på återstående kommandoraden genom att svara "ja, fortsätt", eller genom att mata in önskade funktioner.
 10. 10
  När datorn startar om igen, inte röra tangentbordet på "tryck på valfri tangent för att starta från CD" prompt att låta ditt system för att slutföra installationen.
 11. 11
  Ta återvinning / installations-CD från din CD-ROM-enheten när installationen är klar. Din bärbara dator kan starta från sin egen bil i stället för från CD.
 12. 12
  Installera drivrutinerna från den externa lagringsenheten. Din dator är nu redo att gå.

Mac OS (radera och installera)

 1. 1
  Sätt din Mac OS X Install DVD i den optiska enheten. Alternativt, om din laptop kom med en MacBook Air Software Installera Drive, lägg den i en av USB-portarna.
 2. 2
  Tryck på "C" knappen intryckt när datorn startar. Om en "mus" prompten visas, slå på den trådlösa musen.
 3. 3
  Välj ett språk och tryck på höger piltangent.
 4. 4
  Klicka på "Utilities"-menyn och välj "Skivverktyg". Välj den enhet som du vill radera. I de flesta bärbara datorer kallas "Macintosh HD" och klicka på "Radera".
 5. 5
  En snabb rutan kommer att fråga om du verkligen vill radera disken. Välj ja. När det är gjort, välj "Avsluta Skivverktyg" från "Utility"-menyn.
 6. 6
  Klicka på "fortsätt" när installationsprogrammet skärmen kommer upp och acceptera licensavtalet.
 7. 7
  Välj den enhet du hade bara raderas och klicka på "installera".
  • När dialogrutan kommer upp som talar om ditt OS har installerats klickar du på "Fortsätt" och sedan "Starta om." "Setup Assistant" kommer att starta upp.
 8. 8
  Välj ditt land / region från skärmen för val efter att maskinen startats om och välj "fortsätta."
 9. 9
  Välj vilken tangentbordslayout du vill ha och tryck på "fortsätt".
 10. 10
  Välj ett alternativ från "migration" skärm. Du kan överföra information från en annan Mac tillbaka på denna laptop om du vill eller fortsätta med processen.
 11. 11
  Slå på din trådlösa funktionerna om skärmen visas och du vill använda dem. Du kan behöva skriva in ett lösenord om nätverket är skyddat.
 12. 12
  Skapa dina användarkonton för din dator. Kom ihåg dina lösenord och fortsätta med processen.
 13. 13
  Klicka på "go" på "tack" skärmen för att avsluta assistenten programmet och mata ut Install DVD genom att flytta sin ikon till papperskorgen.
 14. 14
  Installera om dina applikationer med hjälp av "program installerar disk" eller "macbook air programvara installera enheten."
 15. 15
  Dubbelklicka på "Installera medföljande programvaran" i dialogrutan och följ anvisningarna för att slutföra installationen alla dina program.

Tips

 • Du kan skapa minst 2 partitioner i Windows under "Format" alternativet genom att välja och följa uppmaningarna.

Saker du behöver

 • Windows Installer / återställnings-CD eller MAC installatör
 • Tillgång till internet (för drivrutiner)
 • Optisk enhet
 • Extern lagringsenhet