Wku

Hur du optimerar din netbook

En netbook är den populära lilla version av en bärbar dator. De flesta människor köper en netbook som en ekonomisk som ger bättre rörlighet. Se till att du får tillräckligt med rörlighet och ställa upp för att få maximal skärmytan och läsbar text.

Steg

Hur du optimerar din netbook. Välj rätt skärmstorlek.
Hur du optimerar din netbook. Välj rätt skärmstorlek.

Hårdvara överväganden

 1. 1
  Välj rätt skärmstorlek. De flesta människor med gå för 9 "skärm (1024 x 600). Mindre än det innebär ofta ett lägre att de flesta webbsidor inte kommer att passa in, presentera dig med en horisontell scroll-bar. En 10"-modellen erbjuder ett större tangentbord och mer lättläst text. Personer med dålig syn kan ens överväga en 12 ". Även om det inte är en netbook längre, det är fortfarande mer portabel än en 15" notebook. I detta område finner du också bättre hårdvara specifikationer än de relativa enkla netbooks, men med en högre prislapp också.
 2. 2
  Ta minst en sex cells batteri. Tänk på att med tiden att batteriets prestanda kommer att minska. Du tar en netbook med dig utan nätadaptern, så du behöver mer autonomi. Vissa modeller lyfts högre upp tack vare större batteri, vilket ger bättre ventilation och ett bra grepp för att hålla det bättre. I situationer där du kommer att arbeta längre på din netbook än den förväntade batteriets varaktighet, kan du ta strömförsörjningen med dig eller ett andra batteri.
 3. 3
  Få minst 1 GB RAM om du använder Windows XP.
 4. 4
  Välj rätt enhet typ. SSD (solid state disk) stövlar snabbare och är mer robust. Å andra sidan, HDD (hårddisk) håller vanligtvis mer och fungerar bättre om du använder krävande program eller ladda ner massor av musik eller video. Lägga till en portabel hårddisk går på bekostnad av rörlighet.
 5. 5
  Använd ett neoprenfodral med en dragkedja. De gör inte netbook mycket större men ändå skydda den mot damm, regn och stötar. Prova det med det största batteri som är monterat. Alternativt kan en necessär användas. De är billiga, vattentät och lämnar lite utrymme för extra batteri eller adapter.

Mjukvara set-up

Detta avsnitt kommer att omfatta hur du ska justera ditt system för att öka prestanda, gör mer värdefullt utrymme på skärmen tillgängligt och öka textens läsbarhet.

Windows XP

 1. 1
  Om du föredrar att ha processorkraft och minne mer än ett elegant utseende på ditt Windows-skärmen, justera följande inställningar:
  • Gå till Start i aktivitetsfältet (nere till vänster)
  • Kontrollpanelen (i Klassisk vy) -> System.
  • Klicka på fliken Avancerat.
  • I Performance område, klicka på knappen Inställningar.
  • Klicka på fliken Visuella effekter.
  • Markera Justera för bästa prestanda radioknappen.
 2. 2
  Välj bakgrunden ingen i displayen egenskaper kontrollpanelen. En bakgrundsbild tar en del resurser, men minimal.
 3. 3
  Kör Microsofts klart typ tuning. Gör detta efter steg ett. Du kan också helt enkelt upprepa det via Kontrollpanelen, till vilket den läggs efter installationen.
 4. 4
  Gör fönsterkarmar mindre och teckensnitt större.
  • Gå till Start i aktivitetsfältet (nere till vänster).
  • Kontrollpanelen (i Klassisk vy) -> Bildskärm -> Utseende.
  • I fältet Windows och knappar väljer Windows klassisk stil och på fältet Teckenstorlek sätta Large.
 5. 5
  Auto-dölja Aktivitetsfältet längst ned på skärmen. Högerklicka på det, gå till Egenskaper och kontrollera Auto-hide.
 6. 6
  Ställ smarta energialternativ (se tips avsnitt):
  • Gå till Start i aktivitetsfältet (nere till vänster).
  • Kontrollpanelen (i Klassisk vy) -> Energialternativ.
  • Först aktivera viloläget. Gå sedan till fliken Avancerat. Sätt följande inställningar: stäng locket = Gör ingenting, strömbrytaren = Fråga mig vad jag ska göra, sova knapp = övervintra.
  • Hibernate bara om du har ledigt diskutrymme. Kom ihåg att filen är ungefär lika med mängden RAM-minne.

Browser

 1. 1
  Ställ en minsta teckenstorlek som webbplatser kan använda. Förhindra att en webbplats från att använda ett typsnitt som är mindre än vad du kan läsa. Den webbläsare Mozilla, Opera och Safari ger denna möjlighet genom konfigurationsinställningarna.
 2. I Mozilla går du till Verktyg-menyn och sedan Inställningar -> innehåll -> typsnitt & färger -> Avancerat och ändra fältet storleken minsta teckenstorlek (rekommenderas är en teckenstorlek på 13 eller 14 pixel på en 9 "skärm).
I opera är det nästan lika. Gå till Verktyg-menyn och sedan Inställningar -> Avancerat -> teckensnitt och justera fältet storlek minsta teckenstorlek. i krom gå till Verktyg-menyn och sedan alternativ -> ändra inställningar för teckensnitt och språk -> under huven och justera den numeriska delen i fälten för teckensnitt. i safari gå till menyn Ändra och sedan Inställningar -> Avancerat och ändra fältet aldrig använda teckenstorlekar mindre än...
2
I Mozilla flytta alla objekt från bokmärken verktygsfältet till stora tomt utrymme du har i menyraden.
 • Gå till Visa-menyn, sedan Verktygsfält -> Anpassa.
 • I menyraden finns en skisserade rektangel mellan menyn Hjälp och Throbber. Det är känt som ett flexibelt utrymme. Klicka-och-dra att flexibelt utrymme från menyraden i verktygsfältet paletten. När du gör det kommer Throbber hoppar åt vänster för att mysa upp nära på Hjälp-menyn.
 • Dra Bokmärkesfältet objekt i huvudfönstret på menyraden, placera den mellan menyn Hjälp och Throbber, klicka sedan på Klar i verktygsfältet palett box.
 • Gå tillbaka till Visa-menyn, sedan Verktygsfält och avmarkera Bookmarks Toolbar. Detta stänger nu tomma bokmärken verktygsfältet.
3
Även för Mozilla installera tillägg sökraden Autosizer, liten meny och knappar i verktygsfältet. Från den sista använda knapparna Dölj / Visa Verktygsfält Växla Minsta teckenstorlek, Växla menyraden och vad andra knapparna är användbara för dig.
4
Zooma in och ut medan du visar med Ctrl + mushjulet (eller med det vertikala område på höger sida av pekplattan). Det fungerar i alla populära webbläsare. I vissa webbläsare, de rulla zoomfunktionen resulterar i en sida zoom på allt innehåll, i andra fall påverkar endast text.
5
Du vill ha ännu mer utrymme när du surfar? Tryck bara på F11 för att växla till. Det fungerar i alla senaste webbläsare.

Tips

 • Relaterat till inställningarna Energialternativ som beskrivs ovan:
  • Den netbook används ofta vid kaffebordet. Medan kaffet får serveras, stänger du bättre locket för att skydda mot skadliga utsläpp. När du åter öppna, vill du inte att mata in ett lösenord. Också, medan du hämtar kanske du vill stänga locket utan att systemet stängs av. Stänga locket kommer alltid att stänga av skärmen, oberoende av programvara inställningar, för att undvika överhettning och för att spara energi.
  • När du går på toaletten, tryck på strömbrytaren och väljer Standby, så att dina kollegor kan inte smyga in din e-postadress, och du sparar batterikraft och kan återuppta arbetet direkt efter att trycka på någon knapp.
  • Kom ihåg att du också kan låsa åtkomst till din dator genom att trycka på Windows-eller hemknappen Home på tangentbordet (normalt vänster på space-baren bredvid Alt) + L.
  • När du går till lunch, men vill återuppta efteråt, tryck SLEEP och dina övervintrar dator, bevara alla öppna fönster som tidigare.
  • Med alla tillgängliga alternativ under strömbrytaren kan du starta även om pekplattan eller tangentbordet inte fungerar (inte båda tillsammans). Stäng av datorn innan du somnar medan uppladdning av batteriet för nästa dag.
 • Hög ljusstyrka påfrestar ögonen mycket mer. Vrid skärmens ljusstyrka så lågt som möjligt, vilket minimerar nödvändig kontrast beroende på den omgivande belysningen. Normalt inomhus kan du ställa in den till minimum. Du bör finna det som ett kortkommando (Fn-tangenten i kombination med vänster pil eller en F-knapp).

Varningar

 • Respektera och skydda ditt sociala liv. Att kunna ta din netbook som helst kan förbättra eller förstöra ditt sociala liv. För att titta på de bilder du gjort på en dagstur tillsammans med vänner är mycket trevligare än att bara skicka dem via e-post nästa dag eller visa dem på den lilla skärmen på en kamera. Å andra sidan, om du ska till parken och netbook håller dig från att spela baseball med dina barn, kanske din make börjar ångra att de någonsin köpte du den jävla saken. Det är lite som internet, kan du använda det eller missbruka den.
 • Om den används under en lång tid en datorskärm kan anstränga ögonen. Du bör definitivt fastställa en minsta teckenstorlek som beskrivits ovan och undvika omfattande användning av någon dataskärm, stora eller små. Den idealiska minimiavståndet för en anteckning-eller netbook skärmen kan mätas genom att ta sidorna av skärmen med händerna och sedan sträcka armarna. Detta sätt kan du också nå tangentbordet väl.
  Ta korta, täta pauser för att lindra dina ögon och sträcka på benen (2-3 minuter varje 15-20 minuter).
 • Denna artikel beskriver konfigurationen av Windows XP Home Edition, Mozilla 3, Opera 9, Chrome 3 och Safari 3. I andra versioner kan det skilja sig.