Wku

Hur bli av med gamla böcker

Gamla böcker kan stapla upp och ta upp en massa utrymme. Men vad kan man göra med dem förutom att låta dem samla damm eller kasta dem i en brasa? Här är några idéer.

Steg

Hur bli av med gamla böcker. Skanna böcker till digitala filer med en bok scanning tjänst.
Hur bli av med gamla böcker. Skanna böcker till digitala filer med en bok scanning tjänst.
 1. 1
  Sälja böcker själv på en webbplats som eBay, hälften, och Amazon. Räkna med dessa platser för att ta en provision på minst 15% av försäljningspriset. Var villig att sänka priset under tiden om boken inte säljer.
 2. 2
  Skanna böcker till digitala filer med en bok scanning tjänst.
 3. 3
  Kollegiet bokhandeln köper tillbaka några aktuella läroböcker. Kom ihåg att kolla på nätet först, eftersom campus bokhandlar endast behöver begränsade kvantiteter.
 4. 4
  Begagnade bokhandlar brukar köpa tillbaka eller ge handelskrediter för utvalda böcker i gott skick. Mest används bokhandlar kommer priset aktuella titlar på runt halva lösnummerpriset och betala runt 15% av locket priset i kontanter, eller 20% i handelskrediter. Butiken kommer också att se upp bokförda värden, så om du har prissatt din bok på nätet, det är vad en butik skulle förvänta sig att sälja den för, inte vad de skulle betala dig för det. Om du vill ha mest pengar som möjligt, sälja boken själv på nätet, för snabbhet och bekvämlighet, erbjuder böcker till ett antikvariat.
 5. 5
  Sälj dem på en loppmarknad.
 6. 6
  Överväga handel din gamla böcker för nya böcker. Besök BookMoochs, Gröna läroböcker återvinning, Paperbackswap eller titel näringsidkare. För varje bok som du skickar till någon annan, får du en kredit mot att få en ny bok. Det finns liknande tjänster på Bookins och Europas bokhylla.
 7. 7
  Handel böcker för videospel, CD, eller filmer på swap.
 8. 8
  Donera böcker till folk över hela världen som desperat behöver dem vid internationella boken donationer programmet hemsida. Sidan listar institutioner, organisationer och stad och by-program som inte har något annat sätt att få läs-och utbildningsmaterial. Välj mellan den geografiska index, eller gå till den internationella sektionen som listar mycket stora byråer som samlar in och omhändertar till många länder. Ämnen, språk och nivån på begärda böcker listas, tillsammans med kontaktuppgifter. Var noga med att komma i kontakt med dem först, för att se till att de behöver ditt material. För leveranser utomlands, måste du få en tullblanketten från posten.
 9. 9
  Donera böcker till ditt lokala bibliotek eller en bibliotekets vänner gruppen. De flesta bibliotek har årliga bokförsäljningen. De kommer att sälja för att skaffa pengar för biblioteket biblioteket och du får en skatt avskrivning. Se till att dina donerade böcker är i återförsäljning skick och ta bort alla personliga saker (bilder, bokmärken, brev, kort). Inte lämna böcker som har vatten fläckar, mögel eller fläckar mögel eller är bugg angripna - det kan sprida sig till andra böcker och skada en hel samling. Tyvärr kommer dessa böcker måste sättas i soptunnor stadens återvinning eller bara kastas bort.
 10. 10
  Donera dina böcker till ett. De flesta sparsamhet butiker har boken avdelningar. Vissa kyrkor accepterar även donationer av böcker att sälja.
 11. 11
  Hitta en välgörenhetsorganisation på nätet som behöver böcker genom att söka efter boken donationer. Det finns en hel del länder som försöker bygga upp sina bibliotek i Afrika, Asien och Mellanöstern.
 12. 12
  Släpp dina böcker "i naturen" på bookcrossing. Registrera din bok med denna webbplats och lämna den någonstans så att någon kan finna det och njuta av det.
 13. 13
  Inrätta en "gratis böcker" rutan. Hitta en plats där människor väntar - en tvättomat, sjukhusets väntrum, busshållplats, och liknande. (Du kan behöva få tillstånd från personalen först). Placera en ruta som säger "Gratis böcker" på din gata. På ditt arbete eller skola, placera en ruta som säger "Free Book Exchange" i en alkov eller matplats.
 14. 14
  Erbjud dem på en av de många online gratis varor sidor. Besök, återanvänd central, Freesharing, eller är Sharing ger att hitta en grupp i ditt område. Dessa grupper listar många platser (baserat på vilken del av landet du bor i) där du kan skicka listor över saker du vill ge bort. Människor kommer sedan till ditt hem eller arbetsplats för att plocka upp det de vill ha.
 15. 15
  Värd en bok swap eller vit elefant fest.
 16. 16
  Låna gamla böcker till dina vänner och vice versa. På så sätt alla vinster exponering mot en mängd böcker utan att spendera en massa pengar.
 17. 17
  Gör en ihålig ut bok.
 18. 18
  Återvinn. Vissa böcker har blivit så skröplig att de inte längre kandidater för återanvändning. Vissa stad återvinningsprogram kan du sätta pocketböcker i dina singel-stream återvinningskärl, och andra kommuner kommer att återvinna böcker om den läggs till en fast avfall insättning. Kontrollera med din kommun hemsida för att ta reda på om det kan återvinnas (massor av dem gör).

Tips

 • Om donera dina böcker till en 501 (c) 3 icke-vinstdrivande (välgörenhet) agentur, be om ett kvitto så att du kan få ett skatteavdrag.
 • Om att sälja på en loppmarknad, vara kreativ (och billig!) Med din prissättning. Från och med 50 cent styck, eller 5 för 5€ 0,00, uppmuntrar folk att ta fler böcker. Speciellt om du har massor av böcker, kom ihåg att målet är att bli av med så många som möjligt, eftersom böcker är svåra att lagra och tungt att tote till återförsäljning butiken. Gör priset svårt att motstå och du kommer att ha bättre försäljning.
 • Kontrollera skicket på en bok innan du säljer den. Slitna, kodade, färgade, eller trasiga böcker är låg efterfrågan och, om du säljer böcker till en butik, kommer att göra snett köparen titt på dina andra böcker.
 • File kartonger fungerar bra för dragande böcker. Lokala bokhandlar är oftast villiga att ge bort tomma lådor, men ring först.
 • Ta en påse och vandra runt din stad / by med några av dem, och inte sätter priserna, få människor att erbjuda så att de tror att de får en bra affär!

Varningar

 • Ge inte en bok bort innan forska sitt värde.
 • Garage Sale böcker inte alltid säljer bra.
 • College bokhandlar är ökända för att bara betala ut små mängder i sina återköpsprogram.
 • Vissa bokhandlar debitera skatt på objekt när du använder din kredit.

Saker du behöver

 • Gamla böcker
 • Förpackningsmaterial - kuvert, förpackning band, stämplar (om du använder en webbplats som kommer att involvera din packning och frakt)