Wku

Hur man njuta av ett museum

Njut av ett museibesök innebär att ta reda på vad som fungerar för dig när du går. Det finns så många möjliga sätt att hålla dig underhållen i ett brett utbud av museer, att det måste vara något som tar din fantasi och livar upp besöket för dig. Följ dessa steg och du kommer att vara beredd.

Observera att denna artikel omfattar både generaliseringar av planering för att säkerställa en underhållande besök, samt ger detaljerna i att besöka vissa typer av museer.

Steg

Hur man njuta av ett museum. Att vara förberedd är verkligen viktigt för att säkerställa din njutning på ett museum.
Hur man njuta av ett museum. Att vara förberedd är verkligen viktigt för att säkerställa din njutning på ett museum.

Framställning

 1. 1
  Att vara förberedd är verkligen viktigt för att säkerställa din njutning på ett museum. Göra lite forskning och planering i förväg kommer att ge dig en heads up om vad som är värt att se och göra och kommer att hjälpa dig att göra det mesta av din tid på museet. Det kommer också att hjälpa dig att avgöra om det är bäst att bryta ner ett besök i en rad besök, något som är möjligt om det är din lokala museet.
 2. 2
  Bestäm vad museum du kommer att besöka. Det finns så många olika typer av museer i tillvaron, att du skulle vara hårt pressade att inte hitta något som behagar dig. Det finns museer för konst, information, rekonstruktioner, militär och krig, transport, vetenskap, open air, virtuella och djurparker. Välj en som väcker din nyfikenhet och du är halvvägs till att ha en trevlig besök!
 3. 3
  Göra en del forskning innan du besöker. De flesta museer har nu portaler som ger dig möjlighet att utforska museet nästan. När du tittar upp din valda museum, leta efter sådana saker som:
  • Utställningsföremålen - se vad som är på utställning på museet vid alla tidpunkter, samt särskilda utställningar hålls under en kort tid.
  • I museets historia - det kommer ofta att vara mycket intressanta berättelser om de artefakter, välgörare, etc., som kan göra ditt besök ännu mer intressant.
  • Aktiviteter - se om det finns samtal, displayer, utflykter, speciella aktiviteter som kommer att hända på den dagen som du besöker. Många museer håller regelbundna aktiviteter som uppfyller alla intressen åldersgrupp.
  • Avgifter, mat och förvaring - även om vardagliga, är det viktigt att veta hur mycket besöket kommer att kosta, om du kan äta det, och huruvida det finns förvaring för ytterkläder, väskor, etc. Du kan också behöva kontrollera om barnvagn och rullstolar eller hyra, och ta reda på om ur transportbehov och parkering.
 4. 4
  Var beredd att lära sig åtminstone en sak på ditt besök. Det är alltid bra att ta bort något nytt från ditt besök.
 5. 5
  Plan vila och pauser i ditt besök. Långa perioder av promenader runt, stå och interagera med skärmar kan utmattande efter ett tag, det är viktigt att ta pauser och att ny energi. Detta kommer att ge dig ett bra tillfälle att se över vad du har sett och vad du skulle vilja göra i museet, vilket hjälper dig att vara fokuserad för att undvika planlös vandring.
 6. 6
  Ta en vän eller två. Museibesök är alltid mycket roligare när man är med någon annan för att dela erfarenheter med och prata om vad du ser. En vän ger också ett annat perspektiv när man talar om vad du ser bland er.
 7. 7
  Tänk stort. Verkligen ta en bred titt på saker att se helheten och sedan den lilla. Försök ta reda på vad konstnären, byggmästare, författare, eller vad som helst, tänkte när de gjorde sitt arbete. Vad var skaparen försöker säga dig?

Konstmuseer

 1. 1
  Konstmuseer kan vara en hel del kul som du går med ett öppet sinne och förvänta dig inte att se den massproducerade marknadsföring bildspråk du ser i resten av ditt dagliga liv. Hålla ett öppet sinne om konsten kan leda dig att upptäcka hur århundraden av folk har tänkt, levt och spelat innan oss. Och en dag, kommer det att vara vår livsstil på dessa dukar, installationer, och visar att folk kommer att stå blickar på alltför - ganska grundstötning förverkligande! Om du tar barnen till ett konstmuseum, är det en bra idé att introducera dem till online-aktiviteter också, för att hjälpa dem att lära sig mer om konsten, både före och efter besöket.
 2. 2
  Ta det långsamt. Att lära sig att älska konst är en process, inte nödvändigtvis en omedelbar reaktion. Vara beredd att ta sig tid att titta runt, och att reagera på ditt eget sätt. Om någon kunnig om konsten att hjälpa dig, kan det vara bra, men det kan också få dig att känna att du inte vet något - om det händer, bara låt dem veta att du behöver för att upptäcka konsten på ditt eget sätt innan du får alltför många detaljer som ges till dig.
 3. 3
  Försök ta reda på vad konstnären försökte säga i hans eller hennes bilder. Istället för att bara stirra på Mona Lisa i tomma awe, avgöra vad Leonardo Da Vincis avsikt var. Detta kommer att hålla dig upptagen ett tag. Det kan vara ännu roligare att göra detta med en vän, med er båda gissa tillsammans, eller ge varandra konkurrerande synpunkter.
 4. 4
  Hitta en målning som verkligen tilltalar dig. Försök att lägga märke till alla detaljer i målningen, och avgöra vad de kan betyda. Till exempel, om en målning är ett familjeporträtt, och endast en person har på sig svart, kan det betyda att just denna personen var död vid tidpunkten för målningen. Frågar "tänk om..." expanderar dina antaganden.
 5. 5
  Hitta en staty. Om det finns en stor publik, hitta någon som ser ut som en staty. Om du är med en kompis, kan du prova poserar som statyn.
 6. 6
  Titta på ett landskap målning. Försök att föreställa sig någon du känner på scenen, och föreställa dem att göra olika saker. Du kan lägga till andra människor, och se vad du kan komma upp med. För lite roligare, kan du börja med att sätta din bästa vän i, och sedan lägga till kända personer som Albert Einstein, Carrie Underwood, etc.
 7. 7
  Titta på installationskonst. Detta kan vara obegripliga och mind-expanderande allt på en gång. Tänk på vad konstnären försöker förmedla - vad som eventuellt skulle kunna gå igenom konstnärens sinne? Tänk på hur installationen påverkar dig, och om ni håller med det är kallas konst eller inte.
 8. 8
  Rör inte. Så många människor går igenom museer som vidrör inte är tillåtet i syfte att bevara de objekt för framtida besökare. Tänk hur snabbt allt skulle förstöras om gripande föremål tilläts!

Information museer

 1. 1
  I de flesta stora kulturella centra, informations museer är inte längre de tråkiga, livlösa platser av fordom. Museer överallt nu aktivt försöker vara interaktiva platser för lärande, som besökare kan röra, leka med, och uppleva många av bildskärmarna. Leta efter de mest interaktiva informationssystem museer när du gör ditt beslut att besöka ett museum, eftersom detta kommer att öka sannolikheten att du kommer att ha en helt fantastisk tid att besöka museet - från naturhistoria till luftfart museer, det finns många möjligheter öppen för dig.
 2. 2
  Hitta något du gillar på ankomsten. När du först anländer, be om kartan. Hitta de platser på kartan av intresse för dig - oftast blir det minst en sak som fångar ögat. Till exempel, om du gillar dinosaurier, gå till den fossila delen, eller något område som är särskilt avsatt för dinosaurie skärmar. Om du hittar flera saker av intresse, planera din tid och rörelser därför att se till att du inte missar att se alla sevärdheter.
 3. 3
  Få interaktiv. Hitta de interaktiva funktionerna för varje utställning och interagera, spela spel, titta på berättelserna, flytta runt saker, testa dina kunskaper, och generellt engagera. Du hittar man lär sig mycket mer genom att göra detta än att bara läsa informationen plack.
 4. 4
  Ta bilder. Kontrollera att du har rätt att göra detta först, eftersom reglerna varierar från museum till museum. Låt en vän ta en bild av dig med Tyrannosaurus Rex. Med lite kunskap om vinklar, kan du få det att verka som om du petting dinosaurie huvud, eller bli uppäten av det!
 5. 5
  Besök specifika områden i museet och leta efter vissa poster. Göra besöket till en bit av en Sök-och-hitta jakten kan verkligen förvandla det till ett spännande tillfälle. Här är några möjliga idéer:
  • Besök. Hitta din favorit färg sten. Hitta din födelse sten. Du kan även läsa om var stenarna hittades och lära sig om hur geologer berättar åldrarna stenar från deras funktioner.
  • Besök djuret avsnittet. Leta efter den största och minsta uppstoppade djur. Leta efter de äldsta däggdjur och de minsta däggdjur. Leta efter fågeln med de mest färgglada fjädrar och fågeln med de konstigaste vanor (t.ex. samla allt blått).
  • Besök astronomi avsnittet. Hitta den största stjärnan. Hitta den yngsta galaxen. Lär dig allt du kan om svarta hål. Läs om stjärnhopar i konstellationer.
  • Besök avsnittet beskriver katastrofer i ditt land eller region. Hitta den största eller värsta katastrof. Var det naturligt eller mänskligt orsakade? Var det undvikas eller helt oväntat? Är det troligt att det händer igen och i så fall, vad kan man göra för att skydda dig?
 6. 6
  Lyssna på beskrivningarna. De flesta museer har hörlurar som du kan hyra, och koppla in dem i det lilla hålet bredvid en utställning. Detta kommer att hjälpa en hel del om du inte gillar att läsa beskrivningar.
 7. 7
  Vissa museer, till exempel Metropolitan Museum of Art i New York har hela vingar dedikerade till olika civilisationer från det förflutna (antikens Grekland och Rom, Egypten, Europas och asiatiska civilisationer.) Den egyptiska flygeln har även delar av antika tempel för att gå igenom. Det kan vara roligt, underhållande och mycket intressant att gå igenom dem och försöka föreställa sig det ur synvinkel av de människor som byggt dem eller har bott där. Sedan försöker gå igenom igen, och föreställa sig det ur synvinkel av upptäcktsresande och arkeologer som avslöjade dem. Du kan göra det med mindre utställningar (som visar smycken, vardagliga objekt i tid, etc.)

Living museer

 1. 1
  Levande museer finns museer där en viss tid eller tillfälle är återantas, ända ner till personalen bär kostymer av perioden. Det är väldigt svårt att inte njuta av dig själv på en av dessa, så sikta på ett besök till ett levande museum när du har chansen.
 2. 2
  Kolla in vad som erbjuds i form av levande displayer. Det kan finnas en mängd olika saker som händer, från svärd spela att göra rep på gammaldags sätt. Markera de olika skärmar som intresserar dig och se till att få till var och en på gång. Det är svårt att inte njuta av att titta saker händer precis innan dig och det är en lärdom som inte kräver läsning.
 3. 3
  Prova lokala eller epok-specifika livsmedel. Vissa levande museer erbjuder mat från perioden och ofta du kan titta på det som tillagas eller bakas och sedan prova det. Detta kan vara ett bra sätt att uppleva vad möjliga saker folk brukade äta.
 4. 4
  Klä upp om du kan. Om levande museum ger klä upp kostymer för du försöker, få rätt in i handlingen. Har en kompis ta bilder och tillbringa tid vandra runt komplexet i din kostym, låtsas att smälta in i eran och omgivning för en kort tid.
 5. 5
  Tänk vad det måste ha varit som att ha levt under de tider som visas som levande museum. Skulle du ha varit glad? Skulle du ha kunnat hålla sig varm nog? Skulle maten har varit att passa dig? Skulle du ha haft att gå till skolan eller att arbeta i dessa tider? Jämför hur rika och fattiga människor levde på den tiden, jämföra sin livsstil med hur vi lever idag.

Transport museer

 1. 1
  Transport museer kan omfatta alla typer av transporter, inklusive luftfart, sjöfart, spårvagnar, bussar och bilar. Entusiaster av någon typ av fordon kommer alltid att hitta något att roa dem på ett sådant museum, men om du befinner dig inte så entusiastisk, här är några roliga saker att göra också.
 2. 2
  Gå ombord! Om displayen gör att du kan klättra ombord på ett fartyg, en buss, ett plan, ta chansen. Detta kan vara riktigt kul när du utforskar däck, cockpit, styrning, sovutrymmena etc. för varje typ av transport.
 3. 3
  Ta en resa. Vissa transporter museer har kör, arbetar versioner av gamla transport för dig att prova. Detta är ett utmärkt sätt att ta vikten av dina ben och bara sitta ner och njuta av åkturen! Tåg, båtar, och tåg modell används ofta för detta ändamål.
 4. 4
  Tänk på de människor som brukade flyga, köra, styra, navigera, eller arbeta med transport objekt som du ser. Transport är ett bra sätt att lära sig om historien om din stad eller region, eftersom det påverkar människor på så många sätt - arbetar för transportföretag, att få arbeta, resa på semester, är räddade, etc. Det kan vara ett mycket visuellt sätt bygga en bild i ditt eget sinne om det förflutna i din hemstad eller land.

 • Inte besöka utställningar som du inte skulle kunna hantera. Om du är livrädd för dinosaurier, kanske du inte bör besöka dinosaurie avsnittet. Detta går även om du är blödiga. Vissa museum sektioner har mycket grafiska displayer, såsom Body Worlds utställning. För vissa människor är det kulturellt respektlöst att visa mumifierats etc. dödas kroppar. Om du är tveksam till att besöka en utställning som kanske har för mycket grafiskt innehåll eller vara förvirrande, frågar ett museum anställd för en kort beskrivning av området. Om du är en förälder, att se till att alla utställningar är lämpliga för dina barn innan du besöker dem.
 • Kontrollera alltid öppna dagar och tider. Vissa museer är stängda på traditionella dagar, såsom måndagar, beroende på var du befinner dig i världen. En annan fördel med att kontrollera öppettider är att ta reda på när museerna erbjuder gratis eller till nedsatt pris entré, eller speciella dagar händelse eller nätter.
 • International Museum dag är den 18 maj 2010, och brukar firas på eller omkring detta datum varje år. Det är en bra ursäkt för att komma ut och njuta av din lokala museet kultur.
 • Klä sig bekvämt. Skor som du tycker om promenader i är ett måste, liksom att vara varmt eller kallt nog.
 • Ta mellanmål om du inte har råd med priserna i caféet, eller om du inte vill vänta i linje för länge. Var noga med att äta dem bara om detta är tillåtet men - smulor på displayerna kanske inte uppskattas.

Varningar

 • Klättra inte på displayerna. Ett larm kommer sannolikt att gå ut, och du kommer att hamna varnade av av säkerhet.
 • Inte sätta dina barn till något skrämmande. De kommer förmodligen inte njuta av att titta på diagrammet för en giljotin, och tittar på en video om hur det fungerar. Också akta oss för interaktiva åkattraktioner - dessa kan verkligen skrämma några barn - fråga i förväg om du kan få ett bidrag för ett barn som balks vid vistas på resan.