Wku

Hur hittills online säkert

Är du lite obekväm med tanken på Internet dating? Har du tänkt på hur bekvämt det är för upptagna människor?


Internet dating kan vara värt ett försök - men se till att du gör det rätt. Det är lätt att luras av online friare.

Steg

Hur hittills online säkert. Se upp för missbruk.
Hur hittills online säkert. Se upp för missbruk.
 1. 1
  Se upp för missbruk. Det är lätt att bli för involverad i online dating relationer, för vissa kan det leda till ett beroende. Vissa befinner sig njuta av flirtig förskott av det motsatta könet, både i chattrum och med on-line dating tjänster. Folk får sugas in on-line relationer och bli beroende av en värld av on-line dating och chattrum. För vissa blir det en besatthet. Den klassiska berättelsen är en person som finner sig själv skilde sig efter 20 + år, följt av en rad olyckliga relationer, och så småningom finner tröst i ett chattrum.
 2. 2
  Vet att communities kan vara fulla av svek och lögner på grund av den anonymitet som de tillhandahåller. Du kan skapa en persona helt annorlunda än dig själv. Du kan agera ut en del, istället för att vara en verklig person. Det finns tecken på nätet redo att leva på den oförsiktiga och naiv.
 3. 3
  Inse att online dating är varje bit riktigt. Det finns missbruk, besatthet, hämndlystnad, desperation, impulsivitet, och rent av skuldkänslor. Kärleken är en mäktig känsla. Följ inte ditt hjärta över huvudet. Inte resa, inte utanför din komfortzon och bli omkörd av en förförisk sökandet efter äkta vänskapsrelationer.
 4. 4
  Var smart. Säg till dig själv, "Jag ska hålla relationen vid e-post nivå innan man beslutar att prata i telefon!" Ja, ta baby steg för att upptäcka om du har en hel del gemensamt. Du kan njuta av chattrum, men vara medveten om att det kan leda dig om du inte är kunniga.
 5. 5
  Gör din forskning. Varför kom du in i online dating - en framgångssaga från en vän, eller bara ingen lycka någon annanstans? Massor av böcker har skrivits om detta ämne. Du måste läsa några om du funderar på att skriva in detta medium.
 6. 6
  För föräldrar, vet att det finns miljontals rovdjur där ute, så sätta de rätta skyddsåtgärderna i kraft för att skydda din familj. Det finns online säkerhetstips som måste följas för barn, inte bara dig själv.
 7. 7
  Var realistisk. Det är lätt att bygga relationer via internet. Attraktionen till online dating är hur lätt det är att fylla i en profil och plötsligt ha en lista över "Top 10" matcher. Om du är för behövande, tror du hur nära du är att långa promenader på stranden och även uppleva en fallande stjärna tillsammans! Inse att för var och en av de historier som du hör om mötet och dejting den perfekta mannen, det finns historier om relationer som slutet traumatiskt när ett datum hustru svarar i telefonen. Låt inte en online dating erfarenhet gå från chattrummet till psykiater soffa, dämpa dina förväntningar och vara beredd.
 8. 8
  Ta det lugnt. Kommunikation har blivit mycket snabbare med mobiltelefoner, sms, Internet Relay Chat, snabbmeddelanden, ICQ. Du kan surfa på webben och upp dyker ett meddelande från en potentiell älskare. Det fina med Internet dating är att du kan göra det i din egen takt utan att ta tid från arbetet. Men låt inte att rusa dig till någonting. Det finns tyvärr en hel del möjligheter för de tvivelaktiga medlemmar i vårt samhälle.

Tips

 • Om du planerar att träffa personen i verkliga livet, ge inte en gammal eller inaktuell bild. Var sanningsenlig och ger en ny bild, även om det inte är ditt bästa.
 • Innan du ger ditt nummer ut, se till att du är säker på allt.
 • Se till att du berättar för din familj.
 • Går på virtuella träffar.

Varningar

 • När du träffar honom / henne personligen, aldrig gå ensam! Ta alltid någon med dig.
 • Aldrig berätta din adress. De kan visa sig vara inte vad du letade efter, och de kunde förfölja dig eller värre.
 • Aldrig ge några pengar till personen.
 • Många fler miljoner går in online dating obeväpnad och det är därför det redovisade antalet faror ökar. Många historier om tvivelaktiga online dating förbindelser sker. Föreställ dig de fruktansvärda datum och obehagliga upplevelser som inte är rapporteras, eftersom människor är antingen för generad eller rädd för att dela sina online dating erfarenheter med någon.
 • Aldrig låta dem hjälpa dig att flytta när man träffas för första gången