Wku

Hur du ändrar bromsbelägg i bilen

Eftersom bromssystem för nästan alla bilar skiljer sig, bör denna artikel endast betraktas som en mycket generell guide om hur du ändrar dina bromsbelägg. Vissa specialiserade procedurer kommer inte att täckas, men om du gör det på rätt sätt, ändra dina egna bromsbelägg är ett mycket billigare alternativ än att ta den till en butik.

Steg

Hur du ändrar bromsbelägg i bilen. Få rätt bromsbelägg - Pads finns på alla Biltema eller din lokala bilfirma.
Hur du ändrar bromsbelägg i bilen. Få rätt bromsbelägg - Pads finns på alla Biltema eller din lokala bilfirma.
 1. 1
  Få rätt bromsbelägg - Pads finns på alla Biltema eller din lokala bilfirma. Bara låta dem veta året, märke och modell av din bil. De kommer oftast erbjuda dig ett urval av olika kvalitet kuddar med ett brett utbud i pris. I allmänhet, ju dyrare de är, ju längre de sista. Var medveten om att vissa mycket dyra kuddar med en högre än önskvärt metallinnehåll kan syfta på "Rally" marknaden för användning med prestanda rotorer. Du kommer förmodligen inte vill ha dem eftersom de sannolikt kommer att orsaka för tidig förslitning av standard rotorer. Helst försöka få bromsbelägg som har ett synligt liknande metallinnehåll de befintliga dynorna. En del människor tycker att billigare kuddar är bullrigare än "varumärke" pads.
 2. 2
  Se till att bilen kyls ned - Om du nyligen har kört, kan du arbeta med extremt varma kuddar, bromsok och rotorer. Kontrollera att dessa delar är säkert att röra innan vi går vidare.
 3. 3
  Lossa muttrarna - Använd en rörtång (en är vanligtvis tillsammans med bilens domkraft), lossa alla muttrarna som håller hjulen på bilen ungefär två tredjedelar av vägen.
 4. 4
  Jack bilen upp - Hitta en säker plats att placera domkraften under din bil. Kontrollera bruksanvisningen eller kontrollera markeringar som visar var du ska placera domkraften. Lägg några stoppklossar bakom hjulen som finns på marken för att stoppa bilen från att rulla framåt eller bakåt. Försiktigt palla upp bilen tills hjulet kan tas bort lätt. Placera jack stativ eller block under ramen hos fordonet. Litar INTE domkraften enbart. Upprepa för den andra sidan av bilen så att båda sidor är säkert stöd.
 5. 5
  Ta bort hjulen - Avsluta lossa och ta bort muttrarna. Dra hjulet rakt ut mot dig för att ta bort det.
 6. 6
  Om fälgarna är legering och tas i beslag eller delvis beslag på dubbar, försöka sparka däcket längst ner med foten ett par gånger, och förhoppningsvis kommer det att röra sig. när detta inträffar, bör du rengöra dubbar, hål stud, Rotor monteringsytan, och den bakre monteringsytan på lättmetallfälg - med en stålborste och tillämpa anti beslagta förening innan du sätter på hjulet.
 7. 7
  Du bör nu titta på rotorn (en stor, platt metallskiva) och tjocklek (en stor klämliknande anordning lindade runt toppen av rotorn).
 8. 8
  Ta bort bromsok bultar - Det finns många olika sätt att tjockleken är säkrad och olika tjocklek konstruktioner kräver olika förfaranden för återsändande. Monteringsläge beror också på Caliper design och om det är en allt i ett stycke, en tvådelad, eller en mer komplex design Caliper. Alla One piece Skjutmått i allmänhet säkerställs med mellan 2 till fyra bultar på insidan av axeltappen bostäder. Spraya dessa bultar med WD-40 eller PB Penetrerande katalysator för att hjälpa till att ta bort dem. Använda en rätt storlek Socket eller Ringnyckel, lossa och ta bort bultarna GÖRA helt säker på att DET FINNS INGA SHIMS monteras mellan bromsok fästbultarna och monteringsytan. Om det är de måste sättas tillbaka som de var eller Caliper kommer inte sitta korrekt.
 9. 9
  Om någon ramlar ut oväntat, måste du montera bromsok utan bromsbeläggen och använder en kombination av bladmått och mät skillnaden mellan dynan monteringsytan till bromsoket upptill och nedtill. Sedan räkna ut skillnaden / s och fördela shims därefter.
 10. 10
  Alternativt, många japanska bilar använder en 2 piece skjutmått som endast kräver avlägsnandet av 2x framåtvänd, övre och nedre, bultar reglaget, och inte avlägsnande av hela tjocklek. Dessa skruvar är ofta 12 eller 14mm huvuden.
 11. 11
  Dessutom, om dessa tjocklek helt avlägsnas, är det mycket svårare att passa bromsbeläggen i dem.
 12. 12
  Kontrollera bromsok trycket - Tjockleken ska nu flytta en liten mängd om man skakar den. Om inte bromsoket är under tryck och det kan lossna när du tar bort bultarna. Ta extra försiktighetsåtgärd för att inte vara i sin väg, oavsett om det är löst eller inte.
 13. 13
  Därefter har en bit av ljus slips tråd händig, ungefär en fot lång, innan du fortsätter.
 14. 14
  Såsom bromsok är fortfarande ansluten till bromsledningen, hänga upp den noggrant av tråd, i hjulet väl, så att den inte sjunker och ha någon vikt på den flexibla broms slang.
 15. 15
  Ta upp på bromshuvudcylindern från under motorhuven och kontrollera vätskenivån innan kolvarna "pressas" tillbaka för att de nya bromsklossarna skall monteras. Många mekaniker drar lite vätska från huvudcylindern innan du fortsätter att pressa bromsoket kolvar.
 16. 16
  Dock är en bättre metod lufta gamla bromsok vätskan bort genom att montera en slang bromsluftning till bromsok bröstvårtan, placera slangen i en liten flaska och ångra bleeder bröstvårtan eftersom kolvarna pressas. De är lätt pressas med en hand med stora 12 tums tång vattenpump - mycket enklare än C eller G-klämmor. Så, är tången hålls i ena handen och bleeder käppar i den andra. Om den inte var avsedd att blöda bromsarna fortfarande inte behöver vara, men den gamla vätskan kommer att ha avlägsnats från bromsok samtidigt som klämma kolvarna helt inåt. Upprepa detta med den andra plattan. Observera att det finns normalt endast en kolv som skall komprimeras för den högra främre och likaså för den vänstra fronten.
 17. 17
  Ta bort elektroderna - Notera hur varje bromskloss bifogas. De knäppa typiskt eller klippa in med bifogade metallklämmor. Ta bort de båda elektroderna. De kan ta en liten kraft för att poppa ut, så se till att inte skada bromsok eller bromsledningen samtidigt få ut dem.
 18. 18
  Sätt de nya kuddar på - Sprid speciella anti beslagta smörjmedel som kom med era kuddar, (om det inte är förutsatt att du kan få det på någon auto butik,) sparsamt på metallkontakten kanterna och på baksidan av dynorna, yta eventuella shims och kolven pad kontaktytan. Detta kommer att förhindra en massa irriterande gnissel. Fäst de nya elektroderna exakt hur de gamla fästes.
 19. 19
  Kontrollera bromsvätskan - Kontrollera bilens bromsvätskenivån och lägga till lite om det behövs. Byt broms lock vätskebehållare när du är klar.
 20. 20
  Byt bromsok - Skjut bromsok långsamt tillbaka över rotorn, fortsätter lätt för att inte skada något. Sätt tillbaka och dra åt skruvarna som håller bromsoket på plats.
 21. 21
  Sätt tillbaka hjulet på - Skjut tillbaka hjulet på plats och dra åt alla muttrarna ordentligt.
 22. 22
  Sänk bilen - Med ena sidan av bilen som stöds av domkraft, ta bort blocket eller stå på den sidan och sakta släppa domkraft och sänka bilen. Upprepa för den andra sidan så att båda hjulen är tillbaka på marken.
 23. 23
  Dra åt muttrarna - Flytta i en "stjärna" mönster, dra en lug nut, då en över från det tills varje mutter är helt åt till moment specifikation.
 24. 24
  Se teknisk info att hitta vridmoment spec för din bil. Detta kommer att försäkra klackarna har skärpts tillräckligt för att förhindra att hjulet lossnar eller över-åtdragning.
 25. 25
  Starta bilen - Att se till att fordonet är i neutralläge eller park, pumpa bromsarna 15 till 20 gånger för att säkerställa korrekt sittplatser. Tryck ner bromspedalen och satte bilen i växel om det rullar mer än en fot satte bilen i parken.
 26. 26
  Testa dina nya bromsbelägg och installation - gå inte mer än 5 MPH på en lugn gata, bromsar som vanligt. Om fordonet verkar stoppa normalt, upprepa testet och gå upp till 10 MPH. Upprepa flera gånger, så småningom gå upp till 35 eller 40 mph. Du kan också gå 5 MPH bakåt och broms. Dessa bromsproven se till att det inte finns några problem med din broms-pad installation, ger dig självförtroende när du kör på huvudgator och hjälper "seat" bromsbeläggen på plats.
 27. 27
  Lyssna efter problem - Vid provning, om du ska höra ett gnisslande ljud som metall mot metall, har du förmodligen bromsbeläggen reverseras (i e, insidan felaktigt utåt..). Detta bör rättas till omedelbart. Observera att nya bromsbelägg kan gnissla lite tills de är helt brutit i.
 28. 28
  Fira - Om allt har gått planenligt, njuta av dina nya kuddar. Om inte, felsöka var problemet är och se var du kan ha gått fel.

Tips

 • ALDRIG LITA BARA EN JACK själv!! När du tar bort muttrarna och tillämpa tunga moment, kan bilen rulla lätt framåt (eller bakåt) en tum eller två, vilket gör att fordonet kommit av domkraften och landa på oljetråget, överföring pannan, eller en person under bilen, etc. Tätt placera 3 eller 4 eller 5 tunga tegelstenar under ramen på bilen (nära där uttaget är) rekommenderas starkt som en säkerhetsåtgärd. Dessutom aldrig låg under en bil som endast stöds av en domkraft av samma skäl noteras här!! Detta gäller särskilt om bilen är kapade upp på en svagt sluttande yta. Se till de andra tre däcken chocked på fram-och baksidorna med tegel eller stora block av trä.
 • Alltid mäta tjockleken på rotorn - om den är lägre än specifikationen sedan ersätta den.
 • Använd pallbockar! Detta kommer att spara en stor huvudvärk och pengar genom att hindra bilen från att falla ner på marken.
 • Om du servar de bakre bromsarna vara försiktig runt parkeringsbroms systemet, hitta det rätta sättet att ta bort och justera.
 • Överväg att vrida bilens ratt så att framhjulet fokuseras på punkter utåt i fronten (efter framdäcket har tagits bort). Detta kan göra att arbeta på en framhjulsdriven bromskaliperenheten mycket lättare på grund av förbättrad tillgång (efter framdäcket har tagits bort). Genom att göra detta, båda sidor av den främre bromskaliperenheten är mycket mer utsatta och tillgängliga, inklusive insidan som vanligtvis är där bultarna sitter som håller bromskaliperenheten på plats. Om du använder detta tips dock vara mycket försiktig så att du inte ändrar hur fordonet är placerad eller hur vikten fördelas (t.ex. på en svagt lutande yta) vilket skulle kunna resultera i att bilen glider av domkraften. Detta tips kan visa sig vara till stor hjälp i att få frambromsen-pad ersättare jobb slutförts och kan faktiskt göra jobbet mycket säkrare eftersom en person inte har att förlänga hans / hennes kropp under fordonets front nästan lika mycket (om alla). Men bara vara mycket försiktig när du vrider på ratten. Göra det gradvis och se till att ingen befinner sig under fordonet när ratten vrids!! Noga följa andra säkerhetsåtgärder som anges ovan om användning av en domkraft när du lyfter ett fordon. Säkerhet i varje steg av processen ska ALLTID vara av yttersta vikt!
 • Ibland en eller båda bultarna som håller bromsok montering på plats kan vara mycket svårt att lossa. Detta är oftast resultatet av vägsmuts krönta runt bulten eller resultatet av den tidigare mekaniker eller fabriksarbetare over-åtdragning av en bult. För att hjälpa till att lossa en mycket snäv bult, köp en sprayburk med bult lossa lösning som typiskt säljs en Biltema. Kostnaden är vanligtvis runt 5€. Liberally spraya bulten och vänta några sekunder. Upprepa detta flera gånger om det behövs. Om bulten är extremt envis, spraya det, sedan lägga nyckeln på bulten och milt knacka änden av nyckeln handtaget om och om igen med en hammare i den riktning att ta bort skruven. Denna vibration orsakar bulten lossnar kemikalien att tränga in runt gängorna. Detta kan behöva upprepas flera gånger under loppet av 5 till 15 minuter (eller mer) om en bult visar sig vara extremt envis.
 • Inspektera dina rotorer om de är blanka eller inte är platta. Dessa två symtom kan orsaka att bromsarna gnisslar. Om detta skulle ske, kan rotorerna vara återuppstått lägenhet så länge de stannar över den lägsta tjocklek.
 • Driva din broms stil till expert och lufta ditt bromssystem medan du är där nere. Gunk (metallspån, skräp, etc.) samlas i ändarna av dina bromsledningar. Detta minskar bromsning styrka och kan lägga bära dina bromsok. Studera denna process på nätet, och försöka få hur-till idéer för just ditt fordon. Om du kan följa enkla instruktioner och göra dina egna broms jobb, kan man blöder bromsarna. Följande instruktioner delen är viktigare när blödning.
 • Du måste få ett bromsok klämma eller stora C-clamp.
 • Har en vän till hands som vet hur man gör bromsarna. Du kan hitta dig själv vilse och med din enda transportmedel inte tillsammans igen.

Varningar

 • Ta inte bort bromsslang från oket detta kommer att orsaka luft att komma in raderna och göra en röra av saker.
 • Använd pallbockar! Detta kan inte nog betonas. Lita inte på en domkraft.
 • Detta är en generell vägledning och inte en exakt plan för varje fordon som med allt annat i livet om något inte ser rätt ut eller om du inte vet vad du ska göra, fråga någon som arbetar på fordon.