Wku

Hur berätta om din dator är infekterad av en trojan

Är din dator agerar konstigt? Gör pop-ups hålla visas på skärmen även när du inte surfar på internet? Om så du kan vara smittad med en trojansk häst.

Steg

Hur berätta om din dator är infekterad av en trojan. Använd din favorit sökmotor, söka efter alla program som du inte omedelbart känner igen.
Hur berätta om din dator är infekterad av en trojan. Använd din favorit sökmotor, söka efter alla program som du inte omedelbart känner igen.
 1. 1
  Öppna ditt tillägg / ta bort program och Aktivitetshanteraren och leta efter några program du inte minns att installera.
  • Lägg till / ta bort program kan hittas genom att klicka på Start-> Inställningar-> Kontrollpanelen
  • Aktivitetshanteraren nås genom att högerklicka på aktivitetsfältet (längst ned på skärmen) och välja Aktivitetshanteraren.
 2. 2
  Använd din favorit sökmotor, söka efter alla program som du inte omedelbart känner igen.
 3. 3
  Tryck Windows-tangenten och R samtidigt, skriv in regedit, klicka HKEY_CURRENT_USER, programvara, Microsoft, Windows, CurrentVersion, springa. Kontrollera om namnen på alla program som du inte vet vad de är och använda Google för att hitta vad de är. Detta visar alla program som automatiskt startar när du slår på datorn. Då HKEY_LOCAL_MACHINE, Programvara, Microsoft Windows, CurrentVersion, Kör och kontrollera och ta bort posten för eventuella oönskade program.
 4. 4
  Leta efter säkerhet eller webbplatser teknik i resultaten som kan ge information om programmet är skadligt.
 5. 5
  Använd samma sökmotor för att söka efter det specifika namnet på alla trojanska hästar du hittar och leta efter borttagning instruktioner.
 6. 6
  Om borttagning instruktioner för din trojansk häst fungerar inte skanna din dator med din anti-virus och anti-spyware program.
 7. 7
  Om du inte har ett virusskydd eller spyware scanner leta efter en gratis online virus eller spyware verktyg som avg.
 8. 8
  Din dator bör nu vara fri från den trojanska hästen!

Tips

 • När du tar bort den trojanska hästen kan det vara en bra tid att få ett nytt anti-virus scanner om din nuvarande man inte upptäcka den trojanska hästen du hade.
 • Vissa trojaner kommer att installera sig själva när de raderas. titta igen efter att du tar bort den för att se till att den är borta för gott!

Varningar

 • Ladda inte ner något anti-virus scanner som du hör om från en pop-up reklam eftersom dessa ofta innehåller virus själva.