Wku

Hur aktivera GPRS

GPRS (Global Packet Radio Service) är ett paket-baserad metod för dataöverföring, som används för trådlösa tjänster på mobiltelefoner och mobila enheter Internet. Detta betyder att datafiler bryts i bitar, eller paket, som dras genom olika Internet-kanaler, sedan sätts ihop igen för att bilda fullständiga datafilen när de når sin destination plats. Med GPRS, dataöverföring i mycket snabbare takt än med mobila kommunikationstjänster, och de som använder GPRS har oavbruten Internet-anslutningar på alla sina mobila enheter. GPRS-tjänster möjliggör MP3-nedladdningar, videor, spel, bakgrundsbilder, animationer och mycket mer. Varje mobiloperatör har olika riktlinjer för att aktivera GPRS, så följer den metod som passar till din leverantör. Mobiltelefon SIM (Subscriber Identification Module) kort kommer ibland med GPRS kapacitet redan aktiverade, men om ditt SIM-kort inte är utrustad med GPRS, kommer du att opt-in till GPRS-tjänster. Följ stegen nedan för hur du aktiverar GPRS.

Steg

Hur aktivera GPRS. Bestäm att du har en telefon med ett SIM-kort som är utrustad för global packet radio service.
Hur aktivera GPRS. Bestäm att du har en telefon med ett SIM-kort som är utrustad för global packet radio service.
 1. 1
  Bestäm att du har en telefon med ett SIM-kort som är utrustad för global packet radio service. Du kan inte aktivera GPRS på en telefon som inte är programmerad för GPRS-tjänster. Om du inte har rätt typ av telefon och / eller SIM-kortet, kommer du att få en ny.
 2. 2
  Registrera dig för en mobiloperatör plan som är GPRS-kompatibel. GPRS finns i över 200 länder. Shoppa för en mobiloperatör som erbjuder GPRS och GPRS-utrustade telefoner.
 3. 3
  Kontakta din operatör och be om instruktioner. Den kundvård avdelningen ska kunna guida dig genom de nödvändiga stegen för att aktivera GPRS-tjänster på din telefon. Aktiveringsprocessen kräver i allmänhet ett av följande tre steg:
  • Ringa din leverantör automatiserade GPRS aktivering tjänsten med lämpligt antal koden.
  • Skicka SMS (Short Message Service) eller SMS för att aktivera GPRS. Meddelandet text blir ett nummer eller kodord som din operatör kan ge dig.
  • Komma GPRS tjänster inställningar via en meny på din mobiltelefon. När din operatör ger dig instruktioner för att guida dig till rätt meny, kan du styra GPRS-tjänster på telefonen, och ibland åt GPRS program, beroende på din operatör och mobiltelefon modell du använder.

Tips

 • När du aktiverar GPRS på din mobiltelefon eller mobila Internet-enhet, kan du ladda ner online tutorials för att lära sig att använda alla program, som inkluderar chatt, realtid informationstjänster i form av text eller grafik, visa och skicka stilla / rörliga bilder, webbsurfning, dela dokument, audio rapporter, satellit fordon positionering, filöverföring, e-post och LAN-verksamhet.

Varningar

 • Tänk på att om du väljer att aktivera GPRS genom SMS eller SMS, kommer din tjänstens vanliga meddelandetjänster priser gäller.