Wku

Hur du gör din egen utskrivbara certifikat

Utskrivbara presentkort kan göra bra presenter till vänner och familj. Den här artikeln belyser några av alternativen för hur du gör dina egna individuella utskrivbara presentkort, vilket gör användningen av Internet och några grundläggande datorutrustning.

Steg

Hur du gör din egen utskrivbara certifikat. Besluta om den gåva du vill ge.
Hur du gör din egen utskrivbara certifikat. Besluta om den gåva du vill ge.
 1. 1
  Besluta om den gåva du vill ge. Hitta idéer, få inspiration om tänkbara teman presentkort och motiv som uppfyller din gåva att ge.

Använda online-mallar

 1. 1
  Hitta några gratis online mallar. Word mallar online på http://www.wordtemplatesonline.com/2011/04/free-gift-certificate-templates/ har en omfattande samling, liksom den officiella Microsoft Office webbplats på http://office.microsoft.com/en -us/templates/CT010104321.aspx.
 2. 2
  Välj ett presentkort. När du har hittat önskad presentkort, du musen över den och klicka på "Download".
  • Om du använder Microsoft Office webbplats och du använder en annan webbläsare än Internet Explorer, klicka på ladda ner igen på nästa sida.
 3. 3
  Leta upp mallen i mappen Downloads. Om du har hämtat från Word-mallar Online, kommer det att dyka upp som en ZIP-fil med titeln något i stil med "Gratis mallar Presentkort". Dubbelklicka på den och ett word-dokument med samma namn ska dyka upp. Om du har hämtat från Microsoft Office webbplats, kommer det att vara ett Word-dokument märkta med en massa siffror och bokstäver.
 4. 4
  Dubbelklicka på filen för att öppna den. Fyll i önskade delar och certifikat.

Använda inbyggda ordschabloner

 1. 1
  Öppna Microsoft Word.
 2. 2
  Välj "intyg" från startmenyn. Du hittar den här i den vänstra baren.
 3. 3
  Välj en önskad mall. Klicka sedan på "Välj".
 4. 4
  Fyll i den önskade informationen. Sedan skriva ut certifikatet.

Gör din egen mall

 1. 1
  Välj en bild. Detta kan vara från ClipArt, eller någon av dina egna bilder.
 2. 2
  Kopiera och klistra in bilden i ett Microsoft Word-dokument. Alternativt kan du använda Open Office eller ett liknande program.
 3. 3
  Ordna lite text ovanför eller nedanför bilden, skapa ett collage.
 4. 4
  Skriv din nygjorda certifikatet.
 5. 5
  Rulla papperet. Sedan binder med band.

Tips

 • För inspiration kan du använda Googles bildsökning. Börja din forskning genom att skriva in några av dina första egna idéer, inspireras av den visade bilden, förfina din sökning med hjälp av idéer som du tycker uppfyller dina önskemål som söktermer.
 • Utnyttja gratis webbplatser stock fotografier som, eller royalty fria stock foton, exempelvis http://www.fotolia.com/.
 • Du kanske också vill använda specialiserade webbplatser som erbjuder färdiga mallar Presentkort som http://www.giftcertificates.net/. Gör en online-sökning för fler sådana webbplatser.
 • Samt rullande presentkortet och binda den med ett band, prova att sätta den i en affisch rör som kommer i en kunglig färg som guld eller silver. Mottagaren kan hålla intyget säker på affischen röret för år om de vill. Ett annat alternativ är att inte rulla certifikatet utan att placera det i ett tillräckligt stort kuvert med ett sigill.

Saker du behöver

 • Dator och skrivare
 • Papper och bläck
 • Ribbon eller kuvert
 • 15 minuter av tiden