Wku

Hur man ställer in en dator centrerad arbetsyta

Vill du njuta av att arbeta vid datorn, tänker bättre, och få jobbet färdigt snabbare? Ta ett tips från aktiviteter som kräver mycket mer sittande (som att titta på TV), uthållighet (som lastbilstransporter), och ihållande maximal prestanda (som bilspel). Inte nedgången inte över ditt arbete - luta och titta upp i det! Om inte ditt jobb kräver det, det finns ingen anledning att leta uppmärksam som en receptionist (en aktivitet av avbrott och stress). Istället fokuserar på att inrätta en dator centrerad arbetsyta som hjälper dig att arbeta på ett bekvämt sätt.

Steg

Hur man ställer in en dator centrerad arbetsyta. Adoptera en neutral hållning.
Hur man ställer in en dator centrerad arbetsyta. Adoptera en neutral hållning.
 1. 1
  Adoptera en neutral hållning. Ordna din kropp i sin naturliga avslappnade geometri. Tyvärr, eftersom det är fosterställning, måste du göra några förändringar för att kunna göra något. Sitt upp för att frigöra armarna för arbete. Sedan gör detta sätter tyngd på ryggen, räta ut så att vikten inte stöds av stolsryggen överför prydligt längs ryggraden utan påfrestning på ryggmusklerna och bindväv. Och balansera dina armar och ben så att de inte drar på ryggen eller sätta stress på de mer känsliga extremiteter. Detta kommer att frigöra din fulla uppmärksamhet för arbete.
  • Använd vad du har. Du kanske inte har en viss typ av utrustning, kan din utrustning inte har en viss justering, eller en viss justering kan vara oförenlig med ditt arbete (kanske du är skyldig att sitta upprätt). Gå igenom alla dessa steg och komma så nära som möjligt till de förslag som skisseras här. Justeringar till en del av din konfiguration kan ofta lindra bristfälliga justeringar andra. Sedan överväga där pengar kan mycket väl läggas på ytterligare utrustning för att åtgärda kvarstående problem.
 2. 2
  Välj en stol. Leta efter:
  • Yta:
   • Vinyl eller liknande mjuk plast kräver mycket skötsel. ("Konstläder" är grunden vinyl, inte läder: inte betala extra för det.)
   • Läder är elegant och tenderar också att hålla ren. "Full grain" läder är bäst, "top grain" är en mellanstadiet, "split grain" är billigare men kan ändå vara bra.
   • Duk är greppvänlig, andas för att förhindra svett ackumulering, och kan stanna renare om de behandlas med tyg Protectant såsom Scotchgard av tillverkaren eller efter köpet, företrädesvis då helt nya för att skydda så rent tyg som möjligt och inte försegla i smutsen.
   • Om du köper används, kanske du föredrar en ogenomtränglig yta såsom vinyl, glänsande läder i gott skick, eller trä eller hårdplast (som du behöver en exakt passform) eftersom det kan lätt göras om så rena som nya. Naturliga material kräver ofta mer noggrann rengöring än syntetmaterial.
  • Support: är en yta och ett stöd. Det tillåter luft att cirkulera för svalka. Men eftersom varje del stöds endast av angränsande delar, det tenderar att sag ut som en hängmatta eller vattensäng och ramp upp mot en relativt fast kantstöd. Justeringar i mitten av stora vadderade områden, t.ex. för nedre ryggen, och smart design av kanter som kroppen kommer i kontakt, såsom en rullad-over eller skum-stoppad sits front, kan hjälpa. Skum stöder bättre, lyfta varje litet område diskret underifrån, som en madrass. Undvik tunna, mjuka när-nytt skum (eller, med begagnade möbler, skum med mjukgjorda eller packad fläckar): det kommer snabbt "bottna" i tyngre områden.
  • Stil: Stolen ska stödja ryggen och. Denna stil är ofta känd som en "chefens" stol. Nacken ska vara rak så att ditt huvud kommer att balansera sig själv och inte behöver nackstödet egenskap hos en "executive" stol. Medan en verkställande stol kan arbeta, vara noga med att kontrollera att den har hela skalan av justeringar. Vissa är mer uppseendeväckande än praktisk.
  • Fit: Det finns många olika typer av stolar omsorgsfullt utformade många olika sätt. De flesta av dem passar antagligen någon väldigt väl innan tillverkaren beslutat att göra många, många exemplar. Dyrare justerar ofta mer för att passa fler människor i fler positioner. Det är i allmänhet bäst att prova ut och köpa en stol personligen att se till att det kan passa dig, och väl värt att betala en rimlig premie för att ha möjlighet att prova den och försäljaren att förklara det. Sitt i den på ett skrivbord som om att skriva, inte bara avkoppling eller hunching uppmärksamt framåt. Leta efter en som passar väl med alla sina stora justeringar någonstans i mitten av sitt sortiment, inte hela vägen i ena änden: kanske du bestämmer dig för din stol lite annorlunda senare.
  • En gammaldags mycket justerbar trästol ser bra, men se konturerna passar dig perfekt och armstöd (som vanligtvis inte justeras) är på en lämplig höjd och kommer inte att störa tangentbord placering. Om de gör det, kommer de att stödja dig lika bra som en skum stol, din kropp skulle maska ​​till den formen. Dessa stolar tenderar att inte ha övre ryggstöd, though.
  • Du kan även göra en skrivbordsstol från en bilbarnstol.
 3. 3
  Justera stolen. Du kan behöva finjustera vissa inställningar när de andra är ungefär rätt.
  • Justera tillbaka lutning., Desto mer vikt på din torso vilar på ryggstödet och desto mindre pressar ner på ryggraden. Försök 20 till 30 grader tillbaka. Denna betydande lutning kommer också försiktigt dra dig tillbaka in i tillbakalutad bättre stöd positionen snarare än att låta dig sjunka ihop framåt i en slöfock när du lutar dig framåt ut ur, eller för att visa, intresse för något.
   • Lås på plats vid rätt lutning.
   • Om ryggen inte kan låsas, se om du kan ställa in den maximala lutning och minska spänningen så den lätt floppar på plats.
   • Om mängden luta inte kan justeras (på vissa stolar kan låsas i varje ände av ett intervall, av vilka ingen är önskvärt), justera lutningen spänning så att stolen tenderar att balansera på rätt vinkel när du koppla in den.
   • Luta sig tillbaka mer skulle minska belastningen på ryggen ännu mer, men skulle kräva udda placering och vinklar för bildskärm, tangentbord och annan kontorsutrustning.
  • Justera sätet tilt. Stolen bör lutas tillbaka lite så att höfterna inte förlängs onaturligt, och det vinklade nedåtriktad kraft från ryggen inte tenderar att glida dig ur stolen. Vissa stolar luta rygg och sits som en enhet, andra luta sitsen med ryggen, men inte så mycket, genom en mer komplicerad mekanism som ofta kallas "synkro-tilt". Vissa kanske tillåta att luta sätet separat. Se vilka du föredrar.
  • Justera ryggstödets höjd. Stol ryggar har ofta en mer UTSTÅENDE del att gå under mitten av ryggen, och en hollower del för axlarna. Justera ryggen (eller, på vissa stolar, olika delar av ryggen) för att sätta dessa på de rätta ställena.
  • Justera sätet förlängning. Stolsitsar har ofta en hollower del att gå under låren och en fetare del att gå under låren. Skjut fram stolen så att låren är väl underbyggda, men inte så långt fram att det finns tryck på insidan delen av knäna eller associerade. Svanskotan ska gå hela vägen mot baksidan av stolen.
  • Justera fötterna. Fötterna bör stödjas på en neutral vinkel (förlängdes lite), och på en sådan höjd att benen varken dingla och dra på knäna och själva, inte heller driva upp knäna tillåter höfterna att vrida fram och inte stödja nedre delen av ryggen liksom. Det bör finnas en måttlig mängd av tryck på den nedre.
   • Det bästa sättet är en vinklad fotstöd. Vissa är justerbara.
   • Bär inte högklackade skor, om du måste, prop bollarna på fötterna på något för en bekväm vinkel i dem.
  • Justera armarna. Armstöden ska vara nära kroppen, så att armarna inte tenderar att glida ut från att stödja axlarna. Armstöden ska vara på en höjd bara lite lägre än det som armarna skulle dingla naturligt på egen hand, för att inte låta armarna för att dra på axlarna eller skjuta upp dem. Den breda delen av underarmen muskler, den centrala utanför ytan av underarmen ben, eller båda, bör vila på armstöden. Underarmarna bör balansera på ett sådant sätt att handlederna sträcker sig rakt från dem (sett från baksidan av handen) till en punkt en tum eller så över tangentbordet, upptryckt försiktigt genom att den naturliga avslappnad curl i fingrar som är vilar på snarare än slående nycklar vid varje given tidpunkt. Detta kommer att balansera armarna så det finns ingen vikt att kontinuerligt få stöd av den, förutom en liten mängd stöds av fingrarna i sina naturligt böjda lägen, eller hänger ständigt på axlarna. Låt den övre delen av överarmarna att vila mot ryggstödet, i plan med bålen (men armbågarna ut lite så att armen muskler alla kan röra sig fritt). Armbågarna kan vila på armstöden också, men mycket av vikt bör vara på fettet delen av underarmarna.
   • Breda, konvexa, vadderade armstöd är bäst.
   • Armstöden och deras stöd bör inte sträcka sig framåt mycket så att de stör tangentbordet lådan förlängning. Armstöden normalt sträcker sig framåt från ett inlägg på vissa stolar kan vändas sida till sida för att sträcka sig bakåt. Den dåvarande bakåt sträckande del ignoreras, och framåt sträckande delen är bara tillräckligt länge för att ställa underarmen muskler på. Armstödet för den icke-dominanta arm kan behöva vara lite högre eftersom muskeln lutar på det kan inte vara så stor.
   • Avståndet från armstöden till kroppen är ofta nonadjustable. Undvik en stol som är mycket bred, såvida du inte är alltför.
   • Handlederna bör inte stödjas direkt, bara genom hävstång från en välbalanserad underarmen och svagt av den avslappnade och nyckel-slående fingrar. De har många senor som löper över den inre ytan att styra hand och handled med musklerna i armen. De tenderar att bob utåt med användning och är mycket mer känsliga för tangentiell tryck än armmuskler. Wrist kuddar kan faktiskt göra dem ont.
   • Stöd inte handflatorna direkt heller. Utan en ovanlig-format stöd, skulle detta kräva att böja handleden, betonar senorna som löper genom den, och vrida den. Detta gör finger-kontroll tafatt, och gör det svårare att träffa nya nycklar genom något svänga underarmen. Det kräver också mer viktig slagkraft för att komma från de svagare fingrarna än från den starkare handled, hand och arm.
  • Du behöver inte ett nackstöd. Huvudet och nacken ska vara helt vertikal så de tenderar att lägga all sin tyngd perfekt på benen, som endast kräver små svaga muskelrörelser för att behålla positionen.
 4. 4
  Välj ett tangentbord. En "ergonomisk" stil, böjd utåt och företrädesvis upp i centrum, är bäst, men tar ett tag att vänja sig. Det håller handlederna raka och på deras avslappnat tillstånd av rotation när armbågarna är på användarens sida eller ut bara lite, så att axlarna stöds, och armarna vände inåt mot mitten av tangentbordet.
  • Nycklarna bör ha en kvick känsla för feedback när de trycks ned. Tryck inte dem så hårt att de "nått botten" fast, chocken är mycket bär på kroppen. Om du inte kan sluta göra det, få en buckling-spring typ tangentbord som en IBM Model M, som kan utnyttjas hårdare. De är mycket högt, men.
  • Om du tillbringar mycket tid att skriva in siffror, leta efter frånvaron av ett numeriskt tangentbord så att musen kan vara närmare tangentbordet. Om du inte kan få tangentbordet stil du vill utan en, försöka minska antalet pad off.
  • Du kanske skulle vilja prova ett tangentbord som Microsoft Natural Elite tangentbord. Microsoft-tangentbord och möss fungerar bra med de flesta operativsystem och program, inklusive fri programvara.
 5. 5
  Justera tangentbordet. Gör det nära till platt (dra några bakre rekvisita). Placera den så att skriva "hem nycklar" är rakt framför dig. De ska vara nära kroppen, och låg nog att dina underarmar stannar rakt. Handlederna skall vara raka och böjda försiktigt ner på tangenterna. Det kommer förmodligen att kräva ett tangentbord låda.
  • Tänk på att inte vila handlederna på eller framför tangentbordet, även om den har ett utökat område där.
 6. 6
  Välj en mus. Om du oftast skriver, är musen inte särskilt viktigt. Helst ska det vara en optisk mus, som fungerar mer konsekvent än en boll innehållande mus, och på en tygklädd-neopren musmatta för mjuk rörelse. Om du är vänsterhänt, få en vänsterhänt eller symmetrisk mus. Vissa användare som styrkulor, vilka kräver mindre handleden rörelse, men de är mindre exakta och, eftersom känsligheten alltså inte det är möjligt att öka så mycket, långsammare. En mus med knappar diskreta från ett fett bakre del på vilken den främre delen av handflatan helt enkelt vilar (nämligen de flesta möss bortsett från vissa Apple sådana) tillåter handen och armen att stanna avslappnad.
  • En mus med en sladd är lättare och enklare att flytta än en utan en sladd. Sladden kommer också att hålla den från att falla av en liten yta som ett tangentbord bricka och att gå vilse. Fäst sladden löst till något nära musen, lämna lite slack, så vikten av det mesta av sladden har ingen effekt på att flytta.
  • Undvik vissa mer-komplicerade tangenttryckningar med hjälp av en mus som har ett komplett utbud av vanliga knappar, varav minst en vänster knapp, höger knapp, och klickbart scrollhjul. Fem knappar är de som vanligtvis används. Ett scrollhjul som klickar som det rullar är mindre smidig men mer exakt och mycket bättre för spel, där varje klick utför en diskret handling såsom att göra ett nytt val.
  • Vissa styrkulor och touchpads är integrerade i tangentbord. Det bästa stället för dessa enheter är i allmänhet en plats på tangentbordet lätt att nå från skriva "hem" läge, såsom i plastflänsen "handledsstöd" (använd tummen).
 7. 7
  Justera musen. Det bör vara nära tangentbordet för att minska arm rörelse och behovet av att utvidga armen till en mindre-än-optimala läge.
  • Om du är vänsterhänt, överväga att byta vänster och höger knapparnas funktion i operativsystemet.
  • Öka musens känslighet, företrädesvis med acceleration, för att minska den totala sträckan du behöver flytta musen. Gentle eller ens finger rörelse bör vara allt som behövs.
 8. 8
  Välj andra inmatningsenheter som behövs. Försök att hålla dem nära och på samma nivå vid tangentbordet.
 9. 9
  Prova ett tangentbord "fack" eller "lådan". Armarna och toppar med händerna, som innehåller senor sträcker sig in i armarna av vilka fingrarna begränsas bör sträcka sig rakt framåt. Det enklaste sättet är med ett tangentbord "fack" eller "lådan". Det borde vara nästan i knät - den exakta höjden beror på dina armar, deras stöd, och själva tangentbordet.
  • Ett stort stort fack är oftast bäst eftersom en mus kan gå bredvid och ting kommer inte tenderar att glida bort, men ibland stör armstöd.
  • Armbågarna ska vara något utåt så att händerna behöver inte själva vända sig inåt för att nå knapparna. Detta kommer att innebära tangentbordet måste vara nära till magen. Dra ut facket och dra stolen fram till det.
 10. 10
  Välj en eller flera bildskärmar. LCD-skärmar är ganska universella nu, och tenderar att orsaka mindre ansträngande för ögonen än CRT. Använd digitala anslutningar såsom DVI (inget behov av dyra kablar, en stor fördel med digital överföring är att ett problem inte är tillräckligt stort för att vända "nollor" i "ettor" har ingen effekt alls). Vissa monitorer stöder inte digitala anslutningar, vissa grafikkort stöder inte digitala anslutningar eller resolutioner över 1920x1200, stöder många inte två, och få stöd tre. Att få dessa funktioner är mer en fråga om att leta efter dem än att betala mycket av en premie, utom kanske för triple-head grafikkort.
  • Om du har en CRT-skärm, skruva upp uppdateringsfrekvens (60 Hz eller långsammare är dåligt märkbar som flimmer, 70 Hz är bättre, 85 Hz eller högre är bra) och överväga en bländning filter. Om du väljer en CRT-skärm, leta efter en som är vertikalt eller helt plant, så att hela dess yta är vänd på samma sätt (med avseende på minst en axel) och genom att luta en aning, kan återspegla bländning från en given riktning omärkligt bort från dig.
  • Bildskärmarna skall täcka en tillräckligt omfattande område som du kan ha alla du skulle jobba med på en gång öppna samtidigt, och visar tillräckligt med data som du inte behöver regelbundet på eller bläddra fram och tillbaka, slösa tid och kämpar för att minnas sin innehåll.
  • Placera flera skärmar bredvid varandra. De hals obalanser när lutas upp och ner, och ögonen rör sig inte mycket långt upp och ner på egen hand, så det finns lite att vinna på att stapla monitorer.
  • Ramar kan vara störande, speciellt mellan flera bildskärmar. Välj en monitor med en smal, diskret, bländfri bezel, företrädesvis matt svart eller grått. Stora skärmar är dyrare per ytenhet än medelstora och kära, men. En eller flera 2560x1600 30 tum (76cm) bildskärmar är bra, men 1920x1200 24 tum (61cm) monitorer skulle vara en bättre affär för de flesta.
  • Ju högre, desto bättre (i allmänhet). Om texten är för liten, kan du skala upp vara större men mycket vassa.
  • Med en yta större än din synfält framåt med monitorer ger avtagande avkastning.
  • Undvik glansiga skärmar. De ser bättre ut när avstängd, men inte mycket annorlunda när den slås på, och skapa reflexer genom att reflektera ljus som lyser bakom skärmen.
 11. 11
  Justera monitorer.
  • Placera dem mot baksidan av skrivbordet för att minska alltför nära fokusering. Detta kommer att minska belastningen på ögonen och eventuellt närsynthet.
  • Den mest använda monitorn bör vara direkt framför dig för att underlätta att hålla kroppen rak. Andra bör vara på en eller båda sidor.
   • Identifiera de mest använda monitorn till operativsystemet som primär bildskärm så föremål såsom programmets menyer kan placeras på den automatiskt. Om dina bildskärmar är olika storlekar, använd den största.
  • Med huvudet rakt, höja monitorer så deras centra, höjd-vis, är ungefär direkt framför ögonen eller ens en lite ovan. Detta kommer att uppmana dig att inte.
  • Luta dem så att de är vinkelräta i båda axlarna (dvs normal) till ditt synfält. Flera bildskärmar ska vara i en båge, med sina centra på samma avstånd från huvudet. Detta håller så mycket av dem i fokus samtidigt som möjligt, dina ögon kommer inte att behöva fokusera så du blick runt.
  • Matcha övervaka belysning till omgivande ljus. Arbeta inte i mörker. Håll omgivande ljus så diffust som möjligt och justera dess intensitet att hålla vita föremål i rummet inte mycket svagare än vita områden på skärmen - vilket är ganska ljus. Du kan också justera bildskärmens ljusstyrka, men med de flesta skärmar kommer du sannolikt föredrar att ha det tackade de flesta av vägen. Matcha vitbalansen på bildskärmen ungefär omgivningens ljus, vanligen med en inställning på monitorn eller i operativsystemet.
 12. 12
  Gör dina papper en förlängning av dina bildskärmar. Precis som det är lättast att växla uppmärksamheten mellan dator dokument genom att ha dem nära varandra över ett brett monitor område, är det enklast att växla uppmärksamheten mellan pappersdokument och en dator genom att hålla pappersdokument nära datorn och ett liknande avstånd från ögonen. Prop ett pappersdokument upp på ett stativ bredvid datorn om du bara läsa från den, eller på en robust stå framför och vinklas upp mot monitorn om du ska skriva på det också. Se till att stället inte kan stöta eller skrapa skärmen.
 13. 13
  Anpassa din arbetsmiljö.
  • Temperatur. Varmhållning. Kall bedövar, hårdnar och saktar fingrarna. Stark värme eller kyla bedövar, stelnar och saktar sinnet. 72 grader Fahrenheit (22 grader Celsius) är bäst för de flesta människor. Om kontoret är för kallt, bära något som är varmt och, särskilt runt handlederna, löst sittande. Om det är för varmt, bära tunna, löst sittande kläder, och svalka dig med en tyst fläkt, eller företrädesvis en naturlig bris.
   • Värme flödar inte bra från värmeproducerande, sammanhängande, isolerade kroppen kärna till fingrarna när man bara sitter vid ett skrivbord, så isolerande dig med tunga kläder för att bevara tillräckligt med värme för att hålla fingrarna smidig i en kall miljö kan överhettas din kärna (och huvudet) lite och göra dig. En tillräckligt varm miljö gör denna avvägning onödigt.
   • Fötterna brukar inte behöva göra mycket vid datorn, men kan distrahera dig obevekligt om de blir kalla. Du kan värma dem selektivt med en uppvärmd fotstöd, eller med ett värmeelement under skrivbordet - företrädesvis forcerad luft typ så att den inte kan tända eld genom strålning, och med alla moderna säkerhetsfunktioner - vilket kommer att förbruka mycket mer energi och värme ben och bål betydligt också.
  • Luftkvalitet. Håll det rent. Kanske vädrade om du är bra med aromaterapi.
   • Stinkbomberna, mycket damm eller andra föroreningar kommer vara störande, och måste behandlas i enlighet med individuella omständigheter.
   • Koldioxid kan bygga upp i tätbefolkade områden och orsaka letargi och en störande allmän känsla av "unken luft". Hus läcka i allmänhet mer än tillräckligt med frisk luft för deras begränsade antal passagerare, men man kan använda en mätare koldioxid att justera ventilation för tillräcklig luftomsättning i en stor byggnad. (Alltför snabb luftomsättning avfall värmeenergi på vintern och kyla på sommaren.)
   • Alltför låg luftfuktighet orsakar ofta torr hud och bihålor på vintern. Korrigera med en bärbar eller automatisk permanent installerad. Alltför hög luftfuktighet kan, oftast på sommaren, orsaka mögel, vilket leder till dålig lukt och sjukdom. Luftkonditionering kommer generellt korrigera alltför luftfuktighet: det kyler luften och kondensat dräneras bort eller förångas utomhus. (En avfuktare är i huvudsak en luftkonditioneringen vars varma spolar är inomhus också, det är generellt bättre att använda en luftkonditionering och hålla kylningen.)
   • Pleasant dofter kan förbättra stämningen och uppmärksamt. Till exempel, kan öka vakenhet, kan blommor lugna och förbättra koncentration, och skog doft kan slappna av. Du kan tendera att bli acklimatiserad till och inte märker efter ett tag. Det är därför en bra idé att alternera dem med doft generatorer på timers: köp en integrerad enhet, eller helt enkelt ansluta en elektrisk förångare in en timer.
  • Belysning. Darkness förmodligen gör dig sömnig. Det påfrestar ögonen att fokusera exakt, och ditt sinne som, med grunt djup-of-field från dilation, föregår en eftersläpning för fokusering ser mycket när du ändrar ditt synfält. Det kan inte komma som någon överraskning att mörka vintrar kan även du..
   • Bright, är även lätt bäst. Sikta på minst två 27-watts-plus kompakta glödlampor (eller fyra fot lysrör) för att tända ett litet rum, fyra för en stor en.
    • Glödlampor kräver slösaktiga eller ens farligt-hot-spring wattal för denna typ av ljus. Och färgtemperaturen är fel.
    • Fluorescerande troffers med diffusorer, shop-lampor inverteras ovanpå hyllor att reflektera bort taket, eller multi-bulb torchieres är bäst.
    • Du kanske föredrar utseendet av en bordslampa, men högeffekt kompakt stil fluorescerande lampor är svårt att passa in dem. Använd ett vanligt vitt syntetiskt tyg, nämligen, till stor del genomskinligt, skugga att sprida ljuset och blockerar så lite som möjligt. En Sylvania 65W Dulux-EL lampa är speciellt liten för en hög-watt glödlampa och en 12 tum (30cm) lampa harpa kan böjas bredare (upptill och tillbaka igen längst ned) för att passa runt den.
    • Även relativt diffust ljus har "hot spots", typiskt fixturer själva eller fläckar taket ovanför dem, spegelreflektioner (bländning) som kan distrahera. En mörk, matt skrivbord yta är bäst. Om din är ljus eller glänsande, prova en plast skrivbord pad. Leta efter en med en mjuk utseende, läder-liknande yta, inte bara en textur på en blank yta. Ett visir eller baseball keps håller överljus ur synfältet från att komma in i ögonen direkt eller av kinderna att producera subtilt störande och tröttande beslöjande flare.
    • bör ha "elektroniska" förkopplingsdon, som flimmer omärkligt tusentals gånger per sekund, inte "magnetiska" förkopplingsdon som flimrar märkbart, särskilt i perifera seendet, eller åtminstone irritera omedvetet. Billiga lågenergilampor och lysrörsarmaturer har ofta magnetisk typ.
   • Färgtemperatur (nyans). Glödlampor och "varmt vitt" lysrör (2800-3400 K färgtemperatur) är orange, som tidigt på morgonen och sent kvällsljus. "Daylight" (5000-6500K) lampor är blå-vita, liksom middagstid solen och himlen ljus. "Bright white" eller "kallt vitt" (4000 K) lampor är i-mellan, vanlig i kök och kommersiella byggnader. Dagsljus lökar ser tydligt blå bredvid de andra sorter, men du kommer förmodligen vänja dem över tiden. Och, eftersom nyansen antyder att kroppen att tiden är mitt på dagen, de ökar vakenhet. Ljust vitt ger en partiell förmån.
   • Balans ljusstyrka och färgtemperatur. Starkt ljus och blå-vit hög färgtemperatur är bäst, men de måste gå ihop. Precis som en blå solnedgång snarare än en orange skulle göra världen ser väldigt konstigt, ser en dagsljus-typ glödlampa är blå-vitt ljus märkligt om det inte finns så mycket av det. Omvänt ser intensiv varmvitt ljus jolleseglare. Om du hittar ljus distraherande, eller inte har tillräckligt med armaturer för intensiteten behövs för att göra dagsljus lökar 'ljus ser rätt, använder skinande vitt.
   • Så småningom kommer du behöver, även om bara lite. Konstant lysande, blå-vitt ljus kan få dig att förlora spår av tid och utöka din energi efter läggdags och förbi din intelligens. Du kanske inte vill ha för mycket av det hemma. Lägg märke till ljuset utanför om möjligt och blick på klockan då och då för att lämna arbetet i tid och lämna din hemdator på en rimlig tid.
    • Du kan sätta en dagsljus lampa på en timer för att stänga av på ett schema som lämnar en dimmer, gulare lampa bakom som en liten påminnelse att avsluta varje dag. Det finns även program som finns tillgängliga, såsom rödförskjutning, som automatiskt justerar balansen skärmens färg för att efterlikna naturen eftersom timmarna går.
  • Sound. Tyst är oftast bäst. Vitt brus är bättre än tydliga, störande ljud.
   • Reducera buller, vilken så mycket som möjligt. Till exempel datorer gör mycket mer buller när de är varma insida, vilket skulle kunna tyda på en ansamling av damm. Dessutom kommer en högre kvalitet fläkt minskar surrande ljud.
    • Håll bullrig kontorsutrustning ovanför eller nedanför dig, skyddad av möbler, och med buller-emitting mynningar riktade bort om du inte kan flytta den någon annanstans helt. Men inte blockerar dess öppningar. High-speed skrivare kan ibland ställas in för att köra lite långsammare och mycket tystare.
   • Öronproppar eller buller-blockerande eller avbryta hörlurar kan lugna onödigt buller. Ett vitt brus generator kan maskera-störande buller, men hålla det nära dig så dess volym kan hålla låga och bidra lite till den totala ljudnivån för alla.
   • Snabb, kan glad musik (prova Internetradio) hjälper till att hålla din hjärna semi-ockuperade istället frustrerad och takt du genom enkla, repetitiva uppgifter som kräver lite koncentration. Men inte distrahera inte andra: överväga hörlurar.
  • Shift och stretch. Även med den bästa arbetsytan, kommer du att vara mer bekväm om du ändrar om i din stol ibland. Stretch eller gå varje par timmar för att avlasta och omfördela trycket, stress och påfrestningar, och se och höra några nya saker. Kanske även människor.

Tips

 • Om du måste titta uppmärksam:
  • Recline mindre, men inte så mycket att du tenderar att sjunka ihop framåt när avslappnad.
  • Se och synas förbi skärmen (eller två små bildskärmar). Om du är kort, höja din sits och fotstöd högre. Sänk din skärm så att du kan se och ses över det, men inte så mycket att du måste luta huvudet ner i det och anstränga nacken för att hålla den från slumping vidare. Att upprätthålla tillräckligt avstånd minskar vinkeln med vilken du måste titta ner. Betrakta ett skrivbord med ett fasat hörn där att arrangera datorn för komfort men se människor i det perifera seendet.
  • Justera din vinkelrät bildskärmsvinklarna till din siktlinje mot mitten, och din vinkel på benstöd för att stötta fötterna något förlängd.
 • Bärbara datorer presentera några alternativ, beroende på hur mycket extra utrustning du vill ha i stället för användning:
  • Anslut en extern bildskärm, tangentbord och mus, direkt eller via en dockningsstation, för att använda en bärbar dator nästan exakt som en stationär.
   • En bärbar dator som en stationär inte införa några kompromisser. Fläkten är ofta högt och skrikigt jämfört med en stationär s fans, och den bärbara datorn ofta inte praktiskt kan placeras på golvet att distansera sitt buller från dig. Ofta mattan skulle täcka luftintaget. Bärbara datorer stöder sällan dubbla bildskärmar eller resolutioner över 1920x1200 externt, eller ECC RAM för förbättrad stabilitet i förlängd drift.
   • Ansluta tillbehör med radiolänkar inbyggd i datorn, såsom Bluetooth, eller med små trådlösa adaptrar som sitter nästan jäms med kanterna på USB-portar och kan lämnas på plats, minskar risken för att tappa datorn eller bryta kontakterna med misstag dra i tillbehör eller puffa på sina pluggar.
  • Höj en bärbar dator på en mindre hal gummi på foten stativ, eller, i en nypa, en mer-hal låda eller böcker att sätta sin skärm på rätt höjd, och ansluta ett externt tangentbord och mus för att optimera allt men bildskärmens storlek.
  • Om du bara använder en bärbar dator med sig, prova att sätta den i ett tangentbord låda (en stor en med en kant, för att undvika att tappa den bärbara datorn).
  • Eller helt enkelt luta i en stol med den i knät. Vila armarna på armstöden eller helt enkelt i ditt knä. Medan vila underarmarna på knät eller vila handflatorna framför tangentbordet och mete händerna upp i tangentbordet området är inte perfekt, det är inte alls så illa med en bärbar dator som med ett vanligt tangentbord eftersom en bärbar dator är oftast tunn och tangentbordet är något försänkt. Kontrollera att ditt ben inte blockerar något intag botten luft, en bärbar dator med luftintag och avgaser på kanten i stället botten är bäst.
 • Prova Dvorak tangentbordslayout för att minska finger rörelse genom att tilldela mer-vanligaste bokstäverna i fler-lätt nås och knuffade nycklar. Du berättar bara operativsystemet "mappa" (känner igen olika symboler för) tangenterna, och re-label dem om du vill, du behöver inte ett nytt tangentbord och kan växla tillbaka lätt. Din fingermotorik kommer inte att försvinna, men de nya nyckelbefattningar kommer att ta tid att lära sig.
 • så det finns mindre av er att stödja och bygga muskler så att du kan stödja det bättre.
 • Bär lägre body kläder, inklusive underkläder, att när du står är löst runt midjan. Sammanträde kommer åt dem eftersom det drar ner och skjuter fram så de passar runt dig snett. När du sitter i timmar, ska de fortfarande vara ganska lös och bekväm. Om du lätta på trycket genom att slouching att vidga vinkeln magen och benen form genom böjda korsryggen, ska du handla den milda stöd av din stol och styrka av en rak rygg för att sila en böjd rygg. Så istället, eliminera trycket.
  • Ett plagg hänger från axlarna, liksom ett par byxor med hängslen eller en klänning, är bäst eftersom den inte behöver hålla fast midjan att inte falla ner.
  • Ett plagg som inte passar tätt runt benen, såsom en lös kjol, bör inte dra sig snett så mycket. Men det kan dra åt när du sitter som vissa kroppsdelar skjuta uppåt. Leta efter en precis tätt nog i områden som drar åt lite eller inte alls för att hålla upp det, och lös i de områden som inte sammandra.
  • Ett plagg upphängda i höfterna bara, såsom byxor utan hängslen, kan om det behövs för att flytta om dras åt tillfälligt med ett bälte. Eller det kan ombonad sig försiktigt med resår eller en elastisk-bärande bälte.
  • Jämför elastisk bärande kläder noggrant. Leta efter dem med massor av extra längd i veckade och sammanvävda icke-stretchigt tyg associerad med resår så det sträcker med spänning som inte är hög och ökar endast måttligt över området den kommer att sträcka när du sitter, står, och röra om.
 • Lutade sig tillbaka i stolen med fötterna lite fram men stödja dina knän skjuter stolen bakåt. Om det tenderar att rulla bort från sin mest bekväma positionen, undvika en slick plaststol matta eller ens lägga en matta med en halkfri pad för att hålla den från att rulla alltför lätt.
 • Förvara dessa principer i åtanke när du justerar andra typer av säten och kontroller, till exempel om en bil.
  • Ibland finns det en avvägning mellan avkoppling och hävstångseffekt. I en power-allt, cruise-styrd bil, hålla din plats låg och vila fötterna på golvet så du behöver bara förlänga vila och förlänga foten regelbundet för att stoppa eller gå. Håll armbågarna vilade på sidorna, helst på nivå armstöd, och händerna vilade på en självnivellerande mode runt åtta och fyra-o-clock positioner på hjulet - inte ett instabilt läge nära toppen. Du kan behöva kompensera händerna lite så bilen spårar rakt (eller väldigt lite borta från mötande trafik) utan konstant belastning om dina armstöd är inte nivå, eller något är inte helt symmetriskt. För ett fordon eller körstil som kräver större eller tätare ansträngning, kanske du föredrar att sitta upp över eller närmare kontroller att bära ner på dem. Oavsett vad som är mest bekväma, se till att du har tillräckligt räckvidd och rörelse till manhandle kontrollerna i en nödsituation.
 • Den dyraste delen av de flesta datorsystem är inte något i datorn, men föraren framför det. Så, bort flaskhalsar i operatörens bibehållet fokus, är klarhet i tanken och Uppgiftsblanketten snabbhet och noggrannhet ett bra ställe att börja arbetet med att förbättra produktiviteten. Mjuka armstöd kan spara mycket mer tid att överföra data till fingrarna än en snabb processor skulle spara in hasa runt när det är nått tangentbordet.
  • Att hålla utrymmet runt en dator väl upplyst och vid rätt temperatur kommer att betala sig många gånger om genom ökad produktivitet.
  • För att spara energi på klimat-kontroll av ett stort, mestadels tomma hus, välj en sval plats på sommaren, och ett varmt område, värmeelement eller elektrisk filt på vintern.