Wku

Hur att förlänga en billig modem liv

Har du märkt att nyare modem "lifespans verkar bli kortare och kortare? Detta är nästan universellt på grund av den virtuella elimineringen av kylflänsen. Denna artikel kommer att hjälpa dig att hitta och förstärka kylflänsen på ett modem. Detta kommer inte att spara ett modem som redan har stekt, och sker bäst på ett nytt modem.
Detta kan också utföras på en trådlös router eller annan kringutrustning som kan köra varma. Försiktighet bör vidtas för att försäkra att någon förstärkning inte stör krets vägar. Koppla ur och koppla kringutrustning innan du utför förstärkning.

Steg

Hur att förlänga en billig modem liv. Ta bort modemet locket.
Hur att förlänga en billig modem liv. Ta bort modemet locket.
 1. 1
  Ta bort modemet locket.
  • Många modem knäppa ihop nu, knäppte med liten skruvmejsel.
 2. 2
  Leta reda på kylflänsen. Såsom noterats, kan detta vara svårare nu på grund av deras eliminering, men några små bit av aluminium bör vara synlig. Även om det är oftast bara en som heter "kylfläns," ljusare i den övergripande modellen kan ha producerat andra oroshärdar, och övervägande bör göras här.
 3. 3
  Augment kylflänsen, tillsammans med eventuella hotspots. Gör detta genom "lödning" en remsa av aluminiumfolie för dem att agera som en radiator, men lödtenn inte fastnar på aluminium, kan det vara "droppade" på plats för att hålla en öka. Superglue i ett tunt ark anbringas på en förformad bit folie, eller aluminiumfolie är också godtagbar. "Kylfläns pasta," tillgängligt på elektronik leverans butiker, är också ett bra sätt att öka ett handfat. Eventuella sänkor som exponeras tillräckligt eller hot spots, kan också dra nytta av tack-lödning på en nickel (de är nu så lätt), och sedan lägga folie eller fler Nickels tills arbetstemperaturen sänks.
  • Bara sätta en nickel ovanpå en bristfällig kylfläns kan hjälpa en hel del, men det är farligt, eftersom varje skakning av enheten gör att nickel att kortsluta enheten.
 4. 4
  Installera modemet. Det är bäst att installera nu ganska roligt ser modemet på en dold vertikal yta. Ventilation är inte så kritisk nu, med tillägg till kylflänsen, så länge utrymmet inte är alltför begränsad. Många modem har bara en hot spot, och deras kylflänsar kan ökas så att locket kommer att gå tillbaka, för kanske dubbla till tredubbla modem liv. Dock har många nyare modem blivit så ljus i varje del som de alla rinnande varmt. Korrekt utöka här, bara lägga tillbaka den vikt som har tagits bort från någon del riskerar att gå varm, kan förlänga modem liv från 3-6 månader till 3 år och räknar.

Varningar

 • Fästa objekt till en kylfläns fenor kan störa luftflödet de var avsedda att generera, och minska dess effektivitet, åtminstone om ordentlig parning inte uppnås. Viss förbättring kan åstadkommas genom att flytta ditt perifera, eller bara ta bort locket och montera vertikalt för att undvika att damm ansamlas.
 • Löd på egen risk. I exemplet ovan är lödtenn som används för att "tack" aluminium tillsammans utan uppvärmning diskbänken, och kylfläns pasta kan uppnå en bättre parning.
 • Se "Diskutera" sida för ytterligare kommentarer.

Saker du behöver

 • Stanniol
 • Nickel
 • Lödning växel