Wku

Hur man programmerar med GNU Emacs

Om du arbetar inom mjukvaruutveckling, kan du hitta några erfarna utvecklare skriver all sin kod med "emacs". GNU Emacs är en textredigerare med en mängd fördelar. Emacs kan formatera, översyn, och kompilera din kod i mest populära programmeringsspråk utan att någonsin avsluta programmet eller byta fönster. Emacs-kommandon är nyckel-baserad, så en utvecklare bekant med sina kommandotangenter kommer att ha snabb, exakt kontroll över projekt utan att använda en mus. Det finns många andra utmärkta användningsområden för Emacs, och bäst av allt, är den tillgänglig för nästan alla operativsystem.

Steg

Hur man programmerar med GNU Emacs. Lär dig mer om Emacs.
Hur man programmerar med GNU Emacs. Lär dig mer om Emacs.
 1. 1
  Lär dig mer om Emacs. Det finns många källor och stödgrupper för detta verktyg, dock, är det bästa stället att börja GNU hemsida. Gå till http://www.gnu.org/software/emacs/ och du kommer att hitta en mängd information om Emacs, var att hämta den, och nuvarande verksamhet i Emacs projektet.
 2. 2
  Hämta emacs på http:/ / ftp.gnu.org / pub / gnu / emacs / Det är där GNU håller alla de senaste versionerna av Emacs. Hämta den senaste "emacs-vX.vX.tar.gz" fil, där "vX" är versionsnumret. Detta kommer att packa upp och installera med lite arbete. För att säkerställa detta har framgångsrikt installerats på din dator, gå till kommandoraden och skriv "emacs". Du kan också använda din pakethanterare, beroende på ditt operativsystem.
 3. 3
  Få en emacs fusklapp. Det finns många där ute som skapats av olika människor för olika versioner av Emacs. Försök att hitta ett blad som har grundläggande kommandon i Emacs för den senaste versionen, och hålla den på din vägg. Det kommer väl till hands när du använder Emacs och vill göra något du har gjort i tidigare textredigerare.
 4. 4
  Kör en tutorial. Det finns många tutorials på nätet, och en handledning inbyggd i Emacs (När du startar Emacs trycker du på Ctrl + h, då T-tangenten). Det bästa sättet att lära sig använda Emacs är att helt enkelt börja skriva lite kod. Försök att skriva något som inte har någon deadline, som ett pussel lösare.
 5. 5
  Överväg att köpa ett ergonomiskt tangentbord. Detta gäller särskilt om du slutar att använda Emacs ofta, och du kommer att upptäcka att det avsevärt avlastar dina händer medan du arbetar.

Tips

 • När du använder Emacs, beakta alla de fördelar du saknar från din tidigare redaktör (Gå till rad, radera Line, sök, format, debug, färg-formatering, etc). De flesta funktionerna i andra redaktörer har utvidgats till Emacs, och om du inte rör dig med uppgiften att slutföra koden, kommer det inte ta mycket tid att hitta ett sätt att göra vad du vill.
 • Bli inte frustrerad. Emacs kan vara mycket klibbiga i början, och obehagliga att plocka upp. Inte väljer att lära sig Emacs med ett viktigt projekt på en seriös deadline. Tänk på en av dessa knäppa lite sidoprojekt du har tänkt att prova, och börja där.
 • Försök att använda Emacs för allt. Om den används i full utsträckning, kan det verkligen göra allt du behöver i en dags arbete. Låt inte andra applikationer blir din krycka i att lära sig att använda alla Emacs funktionalitet. I slutändan kanske du vill skicka e-post från ett annat program, men det är bra att veta att du kan skicka den från Emacs.
 • Experimentera med din. Emacs konfigurationsfil. Vid uppstart, laddar Emacs alla inställningar skrivna i filen. Emacs fil. Detta är en bra chans att berätta för Emacs att ändra kommandotangenter, formatera C + + och Java, håller kod färgkoordinerade, och i övrigt fungerar på det sätt du vill ha det.
 • Hitta andra användare. Många utvecklare använder Emacs, och är ofta mycket användbara för att hjälpa nyanställda! Be att få se deras emacs konfigurationsfil,. Kan det finnas värdefulla inställningar och anpassningar du har inte övervägt att använda i din systemmiljö.
 • Lär Emacs Lisp. Emacs har inbyggd skriptmotor för Lisp, vilket gör att du kan automatisera vissa uppgifter.

Varningar

 • Emacs är en komplex text baserad editor med många kommandotangenter en användare måste veta från get-go. Var noga med att följa stegen i rätt ordning, och hitta en kommandona fusklapp för att komma igång med editorn.