Wku

Hur man kan förbättra dina färdigheter som programmerare

Oavsett om du är djupt i Java, C + +, Python eller PHP, det finns alltid utrymme för personlig utveckling inom konst och vetenskap av datorprogrammering. Den här artikeln kommer att ge dig några tips och tekniker för att hjälpa dig bli en bättre programmerare.

Steg

Hur man kan förbättra dina färdigheter som programmerare. Först analysera problemet tydligt.
Hur man kan förbättra dina färdigheter som programmerare. Först analysera problemet tydligt.
 1. 1
  Först analysera problemet tydligt
 2. 2
  Nästa steg är att tänka två gånger om hur man kan lösa detta problem
 3. 3
  Samla kompletta krav. Ta dig tid att skriva ner vilka mål slutprodukten behöver uppnå, och som din användarbas kommer att bli. Klarhet i tanken i detta skede kommer att spara mycket tid ner linjen.
 4. 4
  Skriv en grundlig genomförandeplan (eller modell).
  • För något litet och fristående, kan detta vara bara en grundläggande flödesschema eller en enkel ekvation.
  • För större projekt, hjälper det att bryta jobbet i moduler, och att tänka på följande:
   • Vilken uppgift varje modul måste utföra
   • Hur data får skickas mellan modulerna
   • Hur uppgifterna kommer att användas inom varje modul
  • Även insamling och planering krav kan vara jobbigt och mycket mindre roligt än dyka rakt in i kodning, är det ännu mer jobbigt att tillbringa timmar felsökning. Ta dig tid att utforma flödet och strukturen i ditt program rätt upp framför, och du kanske får syn på effektivare sätt att utföra dina mål innan du skriver den första raden kod!
 5. 5
  Kommentera din kod frikostigt. Om du tror att din kod kan behöva förklaring, kommentera det. Varje funktion bör föregås av 1-2 rader beskriver de argument och vad den returnerar. Kommentarer bör berätta varför oftare än vad. Kom ihåg att uppdatera kommentarerna när du uppdaterar din kod!
 6. 6
  Använd konsekventa namnkonventioner för variabler. Det hjälper dig att hålla koll på varje typ av variabel, och även vad den variabeln syfte är. Det betyder mer att skriva än att bara x = a + b * c, men det kommer att göra din kod mycket lättare att felsöka och underhålla. En populär konvention är ungersk notation, där variabeln har prefixet dess typ. Till exempel, för heltalsvariabler du kan använda intRowCounter, strängar kan använda strUserName. Det spelar ingen roll vad din namnkonvention är, men tänk på att det är konsekvent och att dina variabelnamn är beskrivande. (Se Varningar nedan).
 7. 7
  Organisera din kod. Använd visuella strukturer för att ange koden struktur. Till exempel, strecksats ett kodblock som sitter inom en villkorad (om, annars,...) eller en loop (för, samtidigt,...) Försök också att sätta mellanrum mellan en variabel namn och en aktör som addition, subtraktion, multiplikation, division, och även likhetstecknet (myVariable = 2 + 2). Samt gör koden mer visuellt elegant, det gör det mycket lättare att se programmet flödet med ett ögonkast. (Se tips om Indrag nedan).
 8. 8
  Testa allt. Börja med att testa varje modul på egen hand, med hjälp av insatsvaror och värderingar som du normalt förväntar dig. Försök sedan ingångar som möjligt men mindre vanligt. Detta kommer att spola ut eventuella dolda fel. Det är en konst att testa, och du kommer att successivt bygga upp dina kunskaper med praktik Skriv dina tester att inkludera följande fall.:
  • Extremes: Noll och utöver det förväntade maximala för positiva numeriska värden, tom sträng för textvärden, och null för varje parameter.
  • Meningslösa värden. Även om du inte tror att din slutanvändare skulle input rappakalja, testa din programvara mot det ändå.
  • Felaktiga värden. Använd noll för ett värde som kommer att användas i område, eller ett negativt tal när positiv förväntas eller när en kvadratrot kommer att beräknas. Något som inte är ett nummer när ingången typen är en sträng, och det kommer att analyseras för numeriskt värde.
 9. 9
  Öva, öva, öva. Programmering är inte en stagnerande disciplin. Det finns alltid något nytt att lära sig, och - kanske ännu viktigare - alltid något gammal lära om.
 10. 10
  Var beredd på förändring. I en realistisk arbetsmiljö, krav på förändring. Men det tydligare du är i början om de krav och tydligare din genomförandeplanen är från början, desto mindre sannolikt är det att förändringar kommer att vara resultatet av dålig planering eller missförstånd.
  • Du kan ta en aktiv roll för att förbättra tydligheten i processen genom att presentera dina krav dokumentation eller din genomförandeplan väl innan du börjar koda. Detta kommer att bidra till att säkerställa att vad du planerar att skapa är faktiskt vad som har bett om.
  • Strukturera projektet som en serie milstolpar med en demo för varje block, och hantera processen en milstolpe i taget. Ju färre saker du behöver tänka på vid en given tidpunkt, desto mer sannolikt är det att du kommer att tänka klart.
 11. 11
  Börja enkelt och arbeta mot komplexitet. Vid programmering något komplex, hjälper det att få enklare byggstenarna på plats och fungerar ordentligt först. Till exempel, låt oss säga att du vill skapa en framväxande form på skärmen som följer musens riktning och ändrar form beroende på musens hastighet.
  • Börja genom att visa en ruta och få den att följa musen, dvs lösa rörelse spårning ensam, först.
  • Därefter gör storleken på torget avser mus hastighet, dvs lösa hastigheten till form spårning på egen hand.
  • Slutligen skapar den verkliga former du vill arbeta med och sätta de tre komponenterna tillsammans.
  • Denna metod lämpar naturligtvis sig till modulär kod skrift, där varje komponent är i sin egen fristående blocket. Detta är mycket användbart för återanvändning av kod (t.ex. du vill bara använda musen spårning i ett nytt projekt), och gör det mycket enklare felsökning och underhåll.

Tips

 • Har andra programmerare läsa din kod. De kan mycket väl vet något som du kanske inte har tänkt på tidigare. Vet inte någon professionell programmerare? Hitta ett online-forum som är dedikerade till ditt valda programmeringsspråk eller operativsystem och delta i konversationen.
  • Om du går den vägen, läs och iaktta forumet etikett. Det finns en hel del godhjärtade experter villiga att hjälpa till, om bad snyggt.
  • Kom ihåg att vara artig, eftersom du ber om en tjänst. Bli inte frustrerad om du inte förstår allt på en gång, och dessutom inte förvänta sig att vilja se över 10.000 rader kod. Fråga istället enkla singel-fokus frågor och publicera bara de relevanta 5-10 rader relatera koden. Du är mest sannolikt att få ett positivt svar på det sättet.
  • Innan du börja skriva, göra lite forskning. Din fråga har nästan säkert har stött på, ansåg, och redan löst.
 • Hitta en redaktör som använder färgkodade syntax highlighting. Det hjälper verkligen att separera kommentarer, nyckelord, tal, strängar, etc.
 • Använd en debugger verktyg istället för att placera uttalanden i din kod för att visa utsignalvariabler. En debugger Verktyget låter dig gå igenom din kod rad för rad så att du kan se vart det går fel.
 • Tutorial webbplatser är en utmärkt resurs liksom.
 • Ändra en sak i taget vid felsökning och sedan testa dina korrigeringar innan vi går vidare till nästa punkt.
 • Prata med andra programmerare. Människor kan ofta vara en bra resurs för information, särskilt när du börjar. Ta reda på om det finns en grupp programmerare som möter upp lokalt, och gå med i gruppen.
 • Börja smått, sträva efter saker som du med största sannolikhet kommer att kunna uppnå, och arbeta dig uppåt.
 • Kunder och chefer är inte bekymrad för hur ditt program fungerar nästan så mycket som de är med hur bra det fungerar. Tänk nedersta raden. Kunderna är intelligenta, men upptagen. De bryr sig inte vilken typ av datastrukturer du använder, men de kommer att ta hand om det snabbar upp prestanda med 10%.
 • Dubbelkolla stavning och syntax. Även den minsta av misstag kan orsaka en hel del stress.
 • Använd en IDE (Integrated Development Environment). En bra IDE kommer ha en färgkodad editor byggt det, med kodtips och kod funktioner slutförande som gör redigeringen snabbare och mindre benägna att stavfel. Det kommer oftast innehålla debugger, liksom.
 • Håll arkiverade kopior av ditt tidigare arbete. Det är inte bara en bra referenspunkt, det kan också ha bitar av kod som du kan återanvända senare.
 • Håll din kod visuellt elegant, inte för att det är ganska men eftersom det gör det lättare att läsa. Detta är viktigt när du vill göra ändringar sex månader ner linjen. Läs mer om.
 • Gör regelbundna säkerhetskopior av din ansökan kod på en annan hårddisk eller bärbar enhet så att du får en kopia om datorn dör eller blir otillgänglig. Håll minst en kopia på en säker plats.
 • Efter varje större segment av arbete, ta en paus, göra något unrelated, sedan granska vad du har skrivit med ett nytt sinne. Ompröva och skriva om det, vilket gör den mer effektiv och elegant genom att använda mindre kod.
 • Studera källkoden för andra programmerare är ett utmärkt sätt att förbättra dina egna färdigheter. Arbeta dig igenom sin kod, steg för steg, arbetar ut flödet och vad som händer med de variablerna. Försök sedan att skriva egen kod för att göra samma sak (eller kanske till och med förbättra den). Du kommer snabbt lära dig varför saker måste skrivas på ett visst sätt och du kommer också plocka upp några användbara tips om hur man skriver effektivt.
 • Använd förvaltning versionskontroll. Verktyg som CVS eller SVN gör det lättare att spåra kod förändringar och buggar.
 • Ett bra sätt att både spara ditt arbete ofta och hålla ett fysiskt separat backup är att använda en versionshantering verktyg som Git eller mercurial och en gratis webbhotell som github eller bitbucket.
 • Separera (förpackning) din återanvändbar kod från din ansökan-specifik kod kommer med tiden att leda till en stor, debuggade och återanvändbara bibliotek fullt av praktiska verktyg. Detta kommer att hjälpa till att skriva mer kraftfulla och stabila applikationer på kortare tid.

Varningar

 • Spara ditt arbete ofta som du går längs eller du riskerar att förlora timmar av arbete för en datorkrasch eller låsa upp. Om du ignorerar varningen nu, det är en lektion du kommer definitivt att lära sig den hårda vägen!
 • Kopiera och klistra in andras kod är generellt en dålig vana, men ta små portioner från en open source-program kan vara en bra erfarenhet. Bara inte helt kopiera ett program och försöka ta åt sig äran för det. Kopiera inte koden från ett annat program om du inte har behörighet eller tillstånd licens.
 • I steg 4, ska ungersk notation (som anger en variabels typ som prefix) användas med försiktighet. Det kan leda till inkonsekvens när redigeras, eller särskilt om portas till ett annat språk eller operativsystem. Det är mest nytta i språk som inte kräver att du i förväg förklara vilken typ av en variabel.

Saker du behöver

 • Dator
 • IDE (Integrated Development Environment)
 • Uppslagsböcker eller tutorials web