Wku

Hur man läser en multimeter

Att lära sig att läsa en multimeter är inte svårt när du förstår hur enheten fungerar. Denna artikel kommer att lära dig att läsa både en analog och en digital multimeter.

Steg

Hur man läser en multimeter. Ställ in intervallet på din analoga multimeter.
Hur man läser en multimeter. Ställ in intervallet på din analoga multimeter.

Läs en analog multimeter

 1. 1
  Ställ in intervallet på din analoga multimeter. Du bör ställa in intervallet ovanför den övre gränsen för den enhet eller uttag som du bläddrar.
  • Bestäm om du vill testa kontinuitet, resistans eller spänning. I allmänhet är analoga multimetrar inte används för att testa för ström. Ställ ratten till lämplig inställning.
  • Ställ in intervall. Din analog multimeter har flera förinställda intervall längs en urtavla som du kan välja bland. Ställ ett intervall som är högre än utsignalen från den elektriska kretsen som du testar.
  • Till exempel har ett vanligt vägguttag en standard på 120 volt.
  • Din läsning troligen inte kommer att överstiga 120 volt, men du bör ställa ett större utbud skull.
 2. 2
  Bestäm värdet av den maximala läsning. Den maximala läsning är lika med intervall som du anger på din ratten. Om du ställer in ratten på 200 volt, då denna multimetervärdet visar 200 volt.
 3. 3
  Beräkna avläsning vid halv skala. Avläsningen vid halv skalan motsvarar volt område delat med 2. Om din multimeter är satt till 200 volt, då denna läsning indikerar en effekt på 100 volt.
 4. 4
  Beräkna avläsning vid olika punkter längs skalan. Om ditt område är 200 volt och dina poäng nålen 0,72, då behandlingen är 0,72 x 200 eller 144 volt.
 5. 5
  Utför testet enligt tillverkarens anvisningar.

Läs en digital multimeter

 1. 1
  Bestäm vad du vill testa med din digitala multimeter. Du kan testa spänning, ström, resistans, kapacitans och frekvens.
  • Ställ din ratten för provningen.
  • Välj ett område som är större än produktionen av kretsen eller batteri som du planerar att testa.
 2. 2
  Utför testet enligt tillverkarens anvisningar. Avläsningen på den digitala displayen ger dig enheten för kvalitet som du testar. Om du testar spänning, och den digitala skärmen säger 196, då kretsen har en 196V utgång.

Tips

 • Om det finns en spegel bakom nålen på din analoga multimeter, slå på mätaren åt vänster eller höger så att nålen täcker sin egen spegelbild för bättre noggrannhet.
 • Om nålen av en analog multimeter pekar under noll, då din "+" och "-" kontakterna är antagligen bakåt. Växla anslutningarna och ta en annan läsning.

Varningar

 • Om du misslyckas med att välja en högre växel än den förväntade produktionen av din krets eller batteriet, då behandlingen kan skada en analog multimeter.