Wku

Hur kan man förbättra bildkvaliteten på en LCD-monitor

En metod för att förbättra visningen på LCD-monitorn är att använda en DVI-anslutning på en DVI-kapabla grafikkort. Detta beror på det faktum att LCD-skärmar använder digitala anslutningar, och de gamla VGA-anslutningar är analog, så VGA signalen omvandlas från analog till digital (men denna omvandling förlorar bildkvalitet). Det andra sättet är att se till att ditt grafikkort är inställd på LCD-skärmens optimala upplösning, typiskt 1280x1024 för en icke-wide-screen 17 eller 19 tums bildskärm.

Steg

Hur kan man förbättra bildkvaliteten på en LCD-monitor. Kontrollera att ditt grafikkort och LCD-skärmen har DVI-kontakter.
Hur kan man förbättra bildkvaliteten på en LCD-monitor. Kontrollera att ditt grafikkort och LCD-skärmen har DVI-kontakter.
 1. 1
  Kontrollera att ditt grafikkort och LCD-skärmen har DVI-kontakter. Det är oftast en vit rektangulär kontakt med hål för stift och en tunn kortplats.
 2. 2
  Köp en DVI hane-till-hane-kontakt från din lokala elektronikaffär. Vanligtvis 3 till 6 meter lång kommer att göra. (DVI hane-till-hona-kontakt är bara att förlänga befintlig kabel).
 3. 3
  Anslut ena änden i grafikkort DVI-kontakt och den andra till LCD-skärmen DVI-kontakt.
 4. 4
  Slå på din LCD-skärm och PC.
 5. 5
  Läs din LCD-skärm manual för att se vad du behöver göra för att ställa in skärmen för att läsa DVI-ingång. Generellt är det oftast en knapp på framsidan som väljer ingång. Tryck på den tills du ser en signal.
 6. 6
  Du kommer förmodligen att behöva ställa in upplösningen på datorn för att matcha den optimala hastigheten för monitorn (som ska anges i monitorns manual).
 7. 7
  I Windows XP, bara högerklicka på en tydlig del av skrivbordet och klicka på Egenskaper för att ta fram display fönstret.
 8. 8
  Klicka på fliken Inställningar längst upp.
 9. 9
  Dra reglaget i "skärmupplösning" fältet till höger för att ställa in upplösningen på den högsta inställningen. (Fortsätt röra en till vänster om upplösningen visar sig vara större än vad bildskärmen,. Exempelvis om utrymme på skrivbordet släcks skärmen.)
 10. 10
  Klicka på OK och sedan på LCD-skärmen kommer att börja använda den nya upplösningen. (Om den frågar om du vill behålla den nya upplösningen, klickar du på Ja) Du kommer att märka objekt som teckensnitt och bilder ser tusen gånger skarpare när den visas på den optimala upplösningen av din LCD skärm speciellt med en DVI-kabel.

Tips

 • Läs manualen som följde med bildskärmen, bör den ha denna information anges.
 • Du kan också lägga uppdateringsfrekvensen högre genom att gå in i "avancerat" i menyn "Inställningar".
 • Gå till dig grafikkort tillverkarens hemsida och ladda ner de senaste drivrutinerna.

Varningar

 • Denna metod fungerar med DVI kapabla grafikkort. Du kan fortfarande använda din gamla VGA-kontakt med en VGA kapabel LCD-skärm men bilden ser inte så bra. Med antingen kontakten tänk bara på att ställa in upplösningen till vad som är optimalt för monitorn.

Saker du behöver

 • DVI hane till Male anslutning
 • DVI kapabel LCD-skärm
 • DVI kapabelt grafikkort
 • Din LCD-bildskärm manual