Wku

Hur man skapar ett program

Har du något som du vill ha gjort, men det finns ingen mjukvara på internet för det? Varför inte skapa programmet själv? Detta hur man kommer att visa dig hur du kan skapa ett program för icke-kommersiellt bruk, inte hur man programmerar.

Steg

Hur man skapar ett program. Välj gränssnitt odds är du förmodligen tänker på en typ av program du tittar på just nu, ett program som körs med ett grafiskt användargränssnitt (GUI) och inte ett kommandoradsgränssnitt (CLI).
Hur man skapar ett program. Välj gränssnitt odds är du förmodligen tänker på en typ av program du tittar på just nu, ett program som körs med ett grafiskt användargränssnitt (GUI) och inte ett kommandoradsgränssnitt (CLI).

Skapa ditt eget program

 1. 1
  Välj din IDE. IDE står för "Integrated Development Environment". Detta är ett program som du använder för att skapa ditt program. För det mesta kommer det språk du vill använda bestämmer IDE du kommer att använda. Här är några gratis IDE till exempel. (Långt långt från heltäckande)
  • Visual Studios Express - C + +, C #, VB, Java, J # och Python.
  • WxWiggets - C + +, VB, och C.
  • IDLE - Python.
  • Notepad + Command line - Alla språk som körs på din dator.
 2. 2
  Välj gränssnitt odds är du förmodligen tänker på en typ av program du tittar på just nu, ett program som körs med ett grafiskt användargränssnitt (GUI) och inte ett kommandoradsgränssnitt (CLI). Båda är bra, vet bara att GUI tar en hel del arbete att göra. Hur allt de möjliggör en enklare att använda programmet.
 3. 3
  Lägg ner din arkitektur om du gör ett enkelt program kommer inte ta mycket, men ju större du är programmet är, desto mer planering kommer du att behöva göra. Det finns inget sådant som ingen design, bara dålig design. Beroende på ditt språk, kan det här steget varierar, om du använder ett objekt orient programmering språk du behöver för att planera att du är klass och liknande. Om du gör en liner program, då du kommer att behöva beslutas vad som kommer där.
 4. 4
  Program om du skriver ett stort program den här delen tar arbete, massor av arbete. Gilla timmar in på natten täckt av Mountain Dew burkar. Men om det är ett mindre program kan det bara ta några minuter. Men det är där den största delen av du tid kommer att spenderas. Här tar allt du planer och sätta dem i till rörelse.
 5. 5
  Testa medan du är programmering, och när du är klar programing du ska testa, ofta. Om ett problem kommer upp i programmet, har du fått för att gå tillbaka till programmering och fixa felet. Låt dig inte nedslås av detta steg. Microsoft hade att fastställa över 10.000 buggar innan de släpps Windows 7.
 6. 6
  Släpp och njut. Ditt program är gjort. Du kan behöva korrigera det om problem komma upp igen. men nu har du programmet för vad det var du ville göra. Njut.

Tips

 • Ju mer tid du spenderar att planera mindre tid du kommer att spendera fastställande.
 • Om du är ny på programmering går lära sig om programmering i C eller Basic. Det enklaste sättet att lära sig programmet (enligt min åsikt) är att använda en TI83 (normal, plus eller silver) miniräknare och ti-basic kompilator på det. Detta är en enkel kompilator och hjälper dig att tänka som en programmerare.

Varningar

 • Använda Visual Studios Express för kommersiell programvara kommer att resultera i Microsoft stämma dig. Om du vill använda det kommersiellt, måste du köpa Visual studios.