Wku

Hur man har närvaro

I agerar och modellering, närvaro (även vanligen kallad "det") är en viktig del för att få människor intresserade av dig. I vissa andliga kretsar, närvaro och ande är en i samma. Meditation, kontemplation, dans, sång, alla försöker ansluta med något djupare. Närvaro är ett resultat av att komma i kontakt med ditt innersta jag.

Steg

Hur man har närvaro. Du kan ligga på rygg på golvet eller på annat sätt försätta dig i en bekväm ställning.
Hur man har närvaro. Du kan ligga på rygg på golvet eller på annat sätt försätta dig i en bekväm ställning.
 1. 1
  Du kan ligga på rygg på golvet eller på annat sätt försätta dig i en bekväm ställning. Se till att ingenting kommer att distrahera dig (dra ur telefonen, stänga dörren, be folk att inte störa dig, etc.)
 2. 2
  Blunda och uppmärksamma dina andetag. Låt dina andetag att falla in och ut ur dig, obehindrat. Märker någon plats där dina andetag börjar att fånga. Låt dina andetag att röra den platsen tills den öppnas och slappnar av.
 3. 3
  Var noga med att inte döma dina observationer. Tillåt dig själv att vara i det skick du är i. Vet också att ditt tillstånd är flexibel och kan förändras.
 4. 4
  Flytta din uppmärksamhet till dina ansiktsmuskler. Börja från toppen av ditt huvud och flytta din väg ner. Vill du lyfta din panna? Håller du blundar för hårt? Är du fackling dina näsborrar? Är du curling dina läppar i? Är du dra munnen till en rynka pannan? Är du dra munnen till ett leende? Är din käke avslappnad? Är nacken avslappnad?
 5. 5
  Koncentrera dig på eventuella spänningar i ansiktet och ta ett djupt andetag in. Tänk dig att du levererar allt syre från din andedräkt rakt på sak på ditt ansikte som är spänd.
 6. 6
  Fortsätt tills hela ansiktet och halsen är avslappnad. Du ska känna bihålorna öppna och cirkulationen blir bättre (er kanske känner sig mer värme eller stickningar i huden). Ditt uttryck kan kännas väldigt annorlunda. Döm inte dig själv, bara märker vad du märker.
 7. 7
  Ta dig tid att göra detta i hela kroppen. Låt varje punkt av spänning att fyllas med dina andetag. Låt dessa platser för att öppna och slappna av. Var uppmärksam på hur din kropp eftersom detta säger en hel del om hur du flyttar genom världen.
 8. 8
  När du är klar, gå över till en spegel och titta på dig själv. Du kan bli chockad eftersom du ser lite annorlunda. Inte göra någonting, bara observera hur du har förändrats.
 9. 9
  Om du någon gång att du studerar din nya kropp, du känner spänningar krypande tillbaka, ta en annan djupt andetag och släppa denna spänning.
 10. 10
  Efter spegeln, försöka prata med någon du känner. De kan kommentera att du ser lite annorlunda. Din röst kan låta annorlunda också. Du kan verka mer självsäker, mer lugn. Låt inte detta störa dig. Om du känner att spänningen krypande tillbaka, ta ett djupt, tyst andetag och släppa spänningen igen.
 11. 11
  Medan du pratar med din vän eller familjemedlem, tillåt dig själv att vara uttrycksfullt med ditt ansikte och din kropp, men inte fastna i ett uttryck. Försök alltid att återgå till en naturlig, avslappnad position.
 12. 12
  När du har bemästrat att prata med människor nära dig, hålla din närvaro när man går runt skolan, arbetet eller utanför. Folk kan kommentera att du ser lite annorlunda. Tappa inte modet.
 13. 13
  Det är troligt att spänningarna kommer att återvända. Bara vara säker på att inte döma dig själv. Detta är en process och är olika för varje person. Lägg märke till spänningen och tillåt dig att släppa det.
 14. 14
  När du går nerför gatan, försöker få ögonkontakt med främlingar. Inte tvinga dig själv att reagera på ett visst sätt, bara ge ett uttryck för att gå igenom din kropp. Kolla in efteråt, gjorde ditt leende pinne? Har spänningen tillbaka till ditt ansikte eller kropp? Öva detta tills du förblir avslappnad när du hälsar främlingar.
 15. 15
  I alla situationer, är det viktigt att behålla din närvaro. Om du har ångest eller rädsla, erkänna det och tillåt dig att gå igenom det. Vänd ditt fokus på dina andetag och andas ut alla spänningar.

Tips

 • Stanilslavski (en rysk tillförordnad lärare) liknas avkoppling att lägga till en styrenhet till din hjärna - en liten man som söker ut spänningar och går till källan för att lindra det. Du kan behöva göra detta medvetet i början, men efter ett tag, kommer din controller lära sig att arbeta på egen hand.
 • Närvaro är ofta som en sällsynt kvalitet, men alla har det och har potential att odla den. Närvaro kan göra människor med annat vanligt eller "oattraktiva" funktioner ser spännande och vacker. När du har närvaro, kommer folk att märka dig mer. Var inte rädd, de beundrar bara dig.
 • Det är mycket viktigt att komma ihåg att inte bli full av dig själv när du har börjat att nå framgång. Detta är enklaste sättet att förorena din närvaro. Att döma andra är lika orättvist som att dömas, och det är först när du har möjlighet att släppa taget om domar som du kommer att bli riktigt fri från dem.
 • Dina uttryck bör bestå av kontinuerliga rörelser. Din avslappnat tillstånd bör inte innebära "innehav" någon muskel på plats. Du är ständigt rör sig i mycket små sätt. Skådespelare hänvisar ofta till begreppet "stillhet i rörelse." Du kan uppleva det här i nacken väldigt lätt genom att göra följande:
  • Rotera huvudet om halsen i en riktning.
  • Någonsin så subtilt göra cirklarna mindre och mindre.
  • Håll göra dina cirklar mindre tills de försvinner. Om du känner att ditt huvud fastnar, börja göra mycket små cirklar igen tills du känner stillheten i rörelse.
 • Underlåtenhet att acceptera vad som händer i världen är en stor källa till spänningar i kroppen. Godkännande av vad som finns i världen tillåter oss att arbeta inom vår miljö på ett effektivt sätt.
 • Målet är att slappna av. Om du kan tillåta dig själv att vara vem och vad du är, kan andra följa din närvaro. Tension är en mekanism som tillåter människor att upprätthålla en form inom sin kropp och därmed undgå granskning av andra. Kom ihåg att du är vacker, oavsett hur du ser ut, kommer skönheten från acceptans.
 • Ofta känner vi trycket från omvärlden att följa någon okänd tillstånd. Detta är normalt och alla behandlar detta på sitt eget sätt. När du märker att någon observerar dig, försök att acceptera vad du uppfattar. Du behöver inte blockera din uppfattning som ingen har makt att förändra hur du känner dig själv om du låter dem.
 • När du börjar odla närvaro, kan människor bli svartsjuk och säga sårande saker. Människor som inte har hittat ett sätt att uppnå ett avslappnat tillstånd kan ofta utveckla förbittring för dem som har. Bara tänk på att närvaro är mycket mer kraftfull än fysisk skönhet.
 • Närvaro är en svårfångad kvalitet och är olika för varje person. Försök att undersöka vad närvaro betyder för dig.
 • Prova att göra en lista över ord som beskriver din närvaro, frågar andra vad ord de skulle använda (bara lägga till dessa om du accepterar).
 • En annan bra övning är att titta på dig själv i spegeln och le under en period av en hel minut. Ditt ansikte måste vara i rörelse för hela minuten. Det tar en hel del övning.
 • Efter att ha provat denna övning för första gången, kan du inte se ditt absolut bästa. Detta beror på att de muskler som du brukade spänd har troligen orsakat andra användbara ansiktsmuskler att försvagas. Först efter veckor eller månader av praktik, kommer oanvända muskler stärkas igen, vilket ger dig en oemotståndlig "det" faktor.