Wku

Hur man bygger en soldriven laptop laddare

En metod för att driva bärbara datorer med solceller sätt. Netbooks, bärbara datorer, MP3-spelare som tas ut av solen....

Steg

Hur man bygger en soldriven laptop laddare. Börja i liten skala tills du förstår vad du gör och arbeta dig uppåt.
Hur man bygger en soldriven laptop laddare. Börja i liten skala tills du förstår vad du gör och arbeta dig uppåt.
 1. 1
  Börja i liten skala tills du förstår vad du gör och arbeta dig uppåt. Läs mer på solcellen de är intresserade av att använda och läsa på tekniker paneldesign. I grund och botten solcellerna ska monteras inuti ett hus som måste tätas från elementen för att förhindra damm och kondens på de celler som kommer att minska uteffekten allvarligt.
 2. 2
  Fastställa exakt vad din makt krav. Om du designar för en specifik enhet, läsa etiketten på enheten eller dess strömförsörjning, detta kommer att specificera den spänning och watt som krävs för att ladda din enhet. Om du försöker att designa en laddare för multiplicera enheter måste du använda den maximala spänningen och effekten för de mest strömkrävande enhet i din målgrupp. - Det kommer att kräva en betydande panel för att ladda flera enheter samtidigt. Om detta är ditt mål, utforma laddaren att producera 110 eller 220, beroende på vilket som är din normala nätspänningen. Sedan bara använda standard laddare och koppla in dem i panelen - detta kommer att spara dig en hel del konstruktion tid för att göra flera likströmsspänningar tillgängliga för olika enheter, kommer det också ge dig mer flexibilitet i att lägga framtida enhet.
 3. 3
  .. Om du designar för en enda spänning / watt combo, jag e, 12volt 12 watt, omvandlingen av Watts till ampere styrs av ekvationen ampere = watt / volt:
  • Till exempel, 12 watts/12 volt = 1 amp - så det är din design spec, måste du bygga en enhet som kommer att mata ut 12 volt - om du vill ladda enheten direkt från solpanelen utan att använda den nätadapter som levererades med enheten, måste du också förstå vilken typ av laddningen batteriet kräver. Olika batterikemikalier kräver olika laddning tekniker. Denna wiki förklarar en del av detta: http://en.wikipedia.org/wiki/Trickle_charging.
 4. 4
  Läs upp parallellt och seriekoppling - vilket inte är mycket komplicerat - I grund och botten om du binder på "+" av en solcell på "-" för nästa solcell och upprepa din spänning kommer att vara en multipel av antalet celler hopbundna -. jag e. Om varje cell är 0,5 volt och du binda 24 celler tillsammans så här, kommer du att ha en panel som är seriekopplade och producerar 12 volt (24 x 0,5) - detta inte multiplicera watt / ampere, bara spänning. Så om dina celler utgång 0,5 volt och 10 watt, kommer din panel utgång 12 volt och 10 watt. För att öka wattal du binda multiplicera paneler tillsammans med parallella ledningar, parallellt ledningar knyter du på "+" trådar från de övriga panelerna och "-" trådar tillsammans med "-" kablar från de övriga panelerna - inte binda plus och minus tillsammans eller du kommer att kortsluta dina paneler. Så om du binder två panelerna (varje panel är seriekopplade) parallellt, kommer du nu har en uteffekt på 12 volt och 20 watt. Du använder denna teknik för att kombinera celler i paneler för att producera önskad utspänning / strömstyrka / watt per din spec.
 5. 5
  Om du bygger en växelspänning panel, lägg till en inverter som konverterar d.. C.. till ac och levererar en ren sinusvåg så att varje enhet du ansluter till skärmen fungerar.

Varningar

 • Solceller kan ge dödliga spänningar, förstår vad du gör innan du börjar. Använd små celler och låga spänningar tills du förstår vad du gör. Om du dödar dig själv, ingen är fel utom du, så försök inte detta om du inte förstår vad du gör. Miljontals solpaneler har byggts och mycket få människor har dött, men du kan vara otur en om du inte uppmärksammar och förstår vad du gör.