Wku

Hur man börja lära datorprogrammering

Programmering är ett mycket roligt och oerhört användbart. Medan du lär dig att programmet kommer du att utveckla också en mängd andra analytiska och kritiska tänkande för att hantera alla typer av komplexa problem (inte bara de på datorer) och det kan bara hjälpa dig att starta en ny karriär eller landa ett nytt jobb i mjukvaruutveckling.

Datorprogrammering är nästan alltid i någon form av programmeringsspråk. Dessa språk är skrivna så att människor kan förstå dem, men är formell och noggrann nog att mata in en maskin.

Programmeringsspråk är ett sätt för dig att uttrycka dina tankar om hur du utför en viss uppgift. Som sådan kommer det programmeringsspråk du börjar med att påverka sig hur du tycker om ett visst problem. Detta inflytande brukar kallas programmeringsspråk s paradigm.

Det finns hundratals - kanske tusentals - programmeringsspråk ute. (Programmerare vilja skriva nya programmeringsspråk.) Du behöver inte lära dem alla att vara en bra programmerare, faktum är att många av dem använder samma paradigm som andra språk, så genom att lära sig ett programmeringsspråk, kommer du förmodligen har en "Läsa kunskap" av flera andra och att kunna lära sig det helt ganska snabbt.

Vissa språk är anpassade för specifika ändamål. C, Java, etc. är tänkt att vara "generella" språk för att bygga mjukvara och dator program (som en webbläsare!) Språk som PHP är avsedda för dynamiska webbplatser (som Google!) Och det finns andra fortfarande: Python, Perl, etc är "allmänna skriptspråk" avsedda för att utföra en mängd olika små uppgifter.

Steg

Hur man börja lära datorprogrammering. Börja med en god bok eller handledning om programmering.
Hur man börja lära datorprogrammering. Börja med en god bok eller handledning om programmering.
 1. 1
  Börja med en god bok eller handledning om programmering. Boken kommer förmodligen föreslå ett språk. Om du behöver rekommendationer, kan du prova Struktur och tolkning av datorprogram Harold Abelson och Gerald Jay Sussman. Det ska lära dig att börja programmera i ett språk som kallas Scheme (nu kallad Racket), vilket är ett mycket enkelt språk att lära sig. Boken finns tillgänglig online gratis på http://mitpress.mit.edu/sicp/full-text/book/book.html
 2. 2
  Få en kompilator / tolk / ide för programmeringsspråk din bok använder. En kompilator / tolk är bara ett annat datorprogram, men det kommer att konvertera idéer du har skrivit i ett programmeringsspråk i "maskinkod" så att du kan se saker och ting fungerar. Om du väljer att använda boken ovan, prova PLT Scheme () Om du börjar att programmera i Java, kan du prova Eclipse ( http://www.eclipse.org/downloads/ ) Om du använder C / C + +, prova Dev C + + ( http://www.bloodshed.net/devcpp.html ) eller C / C + + tolk Ch ( http://www.softintegration.com )
 3. 3
  Läs boken! Ta exempel av programmeringsspråket från boken och lägg dem i din tolk. Prova att ändra exemplen och göra programmet gör olika saker.
 4. 4
  Försök att sätta ihop dina egna idéer för att bilda ett arbetsprogram. Börja med enkla saker, som ett program för att konvertera valutor, och arbeta dig upp en lång till mer komplicerade saker som du fortsätter att läsa och lära om ditt programmeringsspråk.
 5. 5
  När du börjar aktivt programmering i ditt första språk, kanske du vill lära dig en andra. Du får ut det mesta av att lära sig ett andra programmeringsspråk om du väljer en som använder en radikalt annorlunda paradigm än den du började med. Till exempel, om du började i schema, kan du försöka lära C eller Java nästa. Om du började i Java, kan du lära Perl eller Python.
 6. 6
  Fortsätt att programmera och prova nya saker! Att vara en bra programmerare, du, åtminstone, måste hålla upp med att tekniken har förändrats. Dess en ständigt lärande process, och du bör alltid vara att lära sig nya språk, nya paradigm, och viktigast: programmera nya saker!
 7. 7
  Lär dig att skriva - Detta är mycket viktigt eftersom det är att göra din programmering mycket snabbt och effektivt. Även vi människor inte alltid rekommendera att du ska lära dig att skriva men det är väldigt hjälpsamma

Tips

 • Inte hoppa start i komplexa språk som Java, men börja med python eftersom det uppmuntrar nybörjare och består av i stort sett varje liten aspekt i programmering.
 • Skaffa en praktisk uppslagsbok. Kontrollera att det är den senaste versionen som språk hålla uppdatera.
 • Börja med något roligt, motivera dig själv att lösa utmaningar, utvecklas dina kunskaper i logisk problemlösning.
 • Java har ett starkt koncept som kallas multitrådning. Studera den noga.
 • Om du lär dig Java sedan arbeta med NetBeans 6.0.1, det är väldigt cool och lätt.
 • Med hjärtat syntaxen är ett måste. Du är fri att använda det på ditt eget sätt. Studera några exempel program sedan börja koda din egen.