Wku

Hur man blir datorvana


Är du den typ av förälder som har absolut ingen aning om hur man använder en dator? Någon som aldrig rört en dator innan och kom precis hit efter lycka? Denna artikel kommer att hjälpa dig att bli datorvana.

Steg

Hur man blir datorvana. Hitta en verklig person att hjälpa dig, inte bara någon på nätet.
Hur man blir datorvana. Hitta en verklig person att hjälpa dig, inte bara någon på nätet.
 1. 1
  Hitta en verklig person att hjälpa dig, inte bara någon på nätet. Några goda människor att ställa är dina egna barn. De vet mycket om datorn, men de kan bli irriterad om du frågar för mycket. Också, kolla in några böcker på biblioteket om datorer. Det finns ett par bra böcker där ute.
 2. 2
  Lär dig de grundläggande stegen för att få på datorn. Lär dig att slå på datorn, utanför, på standby om tillämpligt, hur logga ut om du använder Windows XP, och hur man sätter skivor i skivenheten.
 3. 3
  Läs om diverse program och program som du kommer att använda. Installera dem på datorn genom att placera CD i CD-enheten och följa installationsguiden som dyker upp på skärmen. Efter installation, leka med ansökan. detta kommer att hjälpa dig att förstå programmet bättre.
 4. 4
  Lär dig lite om några av chatten jargong eller chatspeak. Några exempel är "lol" (skrattar högt), och "btw" (förresten). Också uppmärksamma att tala, vilket betyder "Leet" eller "elit". Du kommer inte verkligen behöver oroa Elite tala, eftersom den främst används av hackers och crackers under 1990-talet. Nu är det främst används av "wannabe" hackare, så är du troligen säkert. Kolla in de externa länkar för mer information. Kom också ihåg att detta kommer att hjälpa dig att räkna ut vad du barnen säger på nätet när du tittar på deras IM eller snabbmeddelanden.
 5. 5
  Kom ihåg att det finns vissa program som kan skicka då ditt barn är att gå online direkt till din inkorg.
 6. 6
  Skapa ett e-postkonto, som kommer att krävas för att registrera dig med bara om någon hemsida som tillåter att skicka meddelanden (dvs.: forum, bloggar och webbplatser med inbyggd chattrum eller IRC klienter). Hitta en gratis e-postleverantör du gillar såsom Google, Yahoo, Hotmail, eller AOL. Registrera dig med sina instruktioner.
 7. 7
  Lär dig lite om dåliga människor på nätet. Första finns det pedofiler som är en fara för dina barn. Det finns också bedrägerier, virus, Grabber cookies och trojaner. Se externa länkar för mer info. Också alltid hålla datorn uppdaterad med säkerhetsuppdateringar och andra uppdateringar. Lär dig att känna igen skräppost och förfalskade e-postmeddelanden varav vissa kan se väldigt äkta. Läs om bedrägerier pengar mule så att du inte faller för dem.
 8. 8
  Lär dig att skydda din dator genom att installera anti-spion-och antivirusprogram.
 9. 9
  Utforska lite på webben. Besök Google.com för att söka efter webbplatser som fokuserar på några av dina intressen.

Tips

 • På många program som Wordpad, kommer det att finnas en knapp i den övre delen av skärmen som säger "Hjälp". Detta är en nyttig och snabb åtkomst sättet att få svar.
 • Vissa offentliga institutioner, som bibliotek eller skolor, erbjuder gratis datakurser för människor i alla åldrar. Om möjligt bör du investera lite tid i sådana program.
 • De flesta bibliotek har datorer i dem. Överväga att gå dit, eftersom de är fria.
 • Innan val, lära sig om fördelarna och nackdelarna med programmet.
 • Vissa bibliotek har datakurser som du kan ta för att lära.
 • Kom ihåg, inte ladda ner något om du inte är säker på det.
 • Vissa program kan bidra till att förenkla saker och ting.
 • Se de böcker du tittar på är uppdaterade.
 • Se till att din dator är bra för din användning. Om du vill att bara använda det för skatter och e-post, är resultatet mindre bra, men om du vill göra 3D konst, du behöver aa mer beefed upp datorn.
 • Få tillräckligt med utrymme på hårddisken! Detta är i grunden hur mycket utrymme din dator har för filer. 50 GB bör räcka.

Varningar

 • Låt dig inte luras av orealistiska påståenden. En bra tumregel är "om det låter för bra för att vara sant, är det oftast är!". Och inte sätta din mobil eller hemtelefon någonstans om du inte har läst och förstått alla regler och villkor. Vem vet, en gång hävdade en gratis ringsignal, nu en trasig cell.
 • Inte över uppskattning hur bra din dator är eller hur mycket utrymme eftersom datorn kan överbelastas.
 • Inte betala för att få hjälp om du har något annat alternativ.
 • Om du laddar ner filer, se till att köra en viruskontroll på det innan du öppnar den. Den kan innehålla ett virus eller andra skadliga program som kan utgöra ett hot mot ditt system.
 • Var försiktig med att öppna bifogade filer i e-post, särskilt från personer du inte känner, eftersom den bifogade filen kan ge dig ett virus.
 • Kom ihåg, när det handlar om virus, om du inte är en del av lösningen är du en del av problemet. Håll skyddas.
 • Farliga e-postmeddelanden kan också komma från dina vänner. Om de har öppnat och / eller fått ett mail med en bifogad fil, kan det kapa sin adressbok och skicka programmet till alla i den.

Saker du behöver

 • En dator och internetuppkoppling (personlig eller offentlig)
 • En hjälpsam person eller annan resurs