Wku

Hur kan man vara en datornörd

Lite känd för de flesta, det finns många fördelar att vara en dator. I vårt högteknologiska samhälle, kan vara en dator guru vara en av de mest välbetalda jobb som finns och de är mycket efterfrågade, särskilt om du vill bli en nätverksadministratör. Genom att utnyttja din inre nörd, kan du utveckla en mycket användbar färdighet som kommer att vara säker på att betala sig senare i livet.

Steg

Hur kan man vara en datornörd. Lär dig vad hårdvaran är.
Hur kan man vara en datornörd. Lär dig vad hårdvaran är.
 1. 1
  Lär dig vad hårdvaran är. Hårdvara är de fysiska saker som gör upp datorn och de medier som används för att ansluta datorer till andra datorer.
 2. 2
  Lär dig vad mjukvara är. Programvaran är saker som gör att datorn arbetar och det omfattar de program, protokoll och operativsystemet.
 3. 3
  Lär specs (tekniska specifikationer) i din dator. Det finns vissa program som man kan använda för att lära dig de specifika specs en dator har, om du inte vet på rak arm. T.ex. CPU-Z.
 4. 4
  Lär dig att använda datorns kommandorad, men använd den när du behöver. Att lära sig att använda datorns kommandorad (MS DOS Prompt / Kommandotolken i Windows, Terminal eller Konsole i Linux) är nödvändig för att åtminstone öka din effektivitet på din dator. I Windows är det DOS inte särskilt användbara, men det är en bra idé att veta hur man använder den. Men i Linux eller UNIX, Mac eller BSD, eller andra Unix-liknande operativsystem, är det viktigt att kunna använda kommandoraden, så att du kan arbeta mer effektivt via bash skript.
 5. 5
  Lär dig att utan att titta på tangentbordet. Detta är inte särskilt viktigt, men det kommer definitivt att öka din effektivitet vid datorn, och göra dig ser mer förnuftigt.
 6. 6
  Fråga. Om någon gör något på en dator som du vill veta, fråga dem om det.
 7. 7
  Lär dig ett programmeringsspråk. Detta är en av de viktigaste saker att göra. Förväxla inte vissa typer av språk med andra. Tolkade språk som BASIC är inte särskilt bra för sant datorprogrammering, men om allt du vill göra är att skriva ett enkelt dataspel, det är bra. HTML eller CSS är för webbsidor, och det är en bra idé att känna dem, men de kommer inte att vara särskilt användbart för verkligen programmera datorn. Det rekommenderas att du lär dig det skriptspråk för ditt snabba (t.ex. Bash) som kommer att ge kraft och enkelhet för en nybörjare programmerare och admin. Däremot kan du lära dig något språk du vill.
 8. 8
  Börja lära grundläggande reparationsprocedurer. Detta kan hjälpa dig en hel del om din eller någon annans dator går sönder, vilket också kommer att öka ditt rykte som en datornörd. Du får lära dig avancerade metoder, men det kan kräva lärdomar från en faktisk dator nörd.
 9. 9
  Arbeta med andra med deras datorproblem. Genom att interagera med andra användare, kan du finna att de vet saker som du inte och vice versa. Men som en datornörd wannabe, men du vill veta mer om datorer än dina vänner, vid varje given tidpunkt.
 10. 10
  Hjälpa andra med deras datorproblem. Inte bara kommer du att bygga ett namn för dig själv, men det är god praxis och kan hjälpa dig att lära dig om situationer och problem du har inte stött på tidigare.
 11. 11
  Lär dig att installera och uppgradera drivrutinerna för olika hårdvara typer. Detta kommer väl till hands när du installerar om ditt operativsystem.
 12. 12
  Lär dig känna igen skadlig kod (virus, spionprogram och andra otäcka saker) innan du kör den dagliga antivirus / antispyware genomsökningar.
 13. 13
  Använd en restriktiv brandvägg, som skulle orsaka normala människor att gråta, därför att de inte förstår hur man använder det. Naturligtvis bör du veta hur man använder den!
 14. 14
  Använd ett öppet system källkod operativsystemet. De flesta datanördar kommer att använda ett öppet operativsystem såsom * BSD eller Linux, eftersom det är (oftast) gratis och tillåter dem att göra nördiga saker som programmering, kör servrar och använder ett kommandoradsgränssnitt (CLI).
 15. 15
  Använd genvägar. Det är viktigt att veta genvägar som rakar av värdefulla sekunder av din dyrbara tid.
 16. 16
  Vet de inre arbetena av internet.
 17. 17
  Kom ihåg att hålla det enkelt. Hoppa överväldigande eller alltför komplicerade idéer. Istället fokuserar på att lära de kunskaper och färdigheter du behöver för att utföra en stor idé i framtiden.
 18. 18
  Utöka dina kunskaper. Datanördar är inte alltför smart att lära sig något nytt om datorer. Sanna datorgeeks alltid lära, och när de inte förstår, alltid ber om hjälp. Samla kunskap. Sätta saker tillsammans. Läs artiklar på Wikipedia, gå dator forum för ditt programmeringsspråk eller bara vanliga forum, och ställa frågor. Om du har problem med inlärning, skriva ner saker och frågor till dig själv. Oavsett dina metoder, se till att vara ständigt lära sig mer om datorer.
 19. 19
  Vissa typer av matematik är mycket viktiga för nördar. En bit av data är en binär siffra - en etta eller en nolla. Åtta bitar gör ett byte. De flesta människor tänker på en kilobyte som 1000 byte, men det är verkligen 1024. Lär dig hur många bytes i en kilobyte (kB), megabyte (MB), gigabyte (GB) och så vidare. När du har det ner, bli bekant med binär. Därifrån, lära sig att använda oktalt och hexadecimalt, och hur man konverterar från en bas till en annan. När du förstår varför programmerare alltid få Jul och Halloween blandas ihop, är du på god väg att bli en riktig nörd.

Tips

 • Alltid ha en bättre sorts kylsystemet när datorerna. Vid överklockning verkligen hög, vätskekylning rekommenderas.
 • Vid fastställande av datorer, kan det vara bra att hålla en flash-enhet eller iPod för att transportera verktyg, diagnostik, eller bara köra av utrymme för att flytta filer från / till datorer för diagnostiska ändamål.
 • Vid fastställande av programvara, hålla ett USB med dig, innehållande minst 5 olika antivirus-och antispionprogram och en öppen OS.
 • Om du använder Windows, Mac, eller GNU / Linux, erhålla anti-virus och spionprogram för att hålla din dator sjukdomsfri. Var säker på att du är försiktig med vad anti-virus och spyware program du hämta, men som många vänder ut för att vara mer skadliga än de problem de är tänkta att förhindra.

Varningar

 • Försöker fixa datorproblem (särskilt hårdvaruproblem) kan medföra att nämnda hårdvaran garanti.
 • Missförstå inte innebörden av en datornörd. En datornörd är inte en person som pratar med chattrum språk (med hjälp av koder som ROFL, 1337, etc.), använder bara kommandoraden för att skriva "falska virus" batch-filer (eller skriver verkliga skadliga datorvirus), utan snarare en person med ett genuint intresse och passion för datorteknik som vill lära sig allt de kan. Om du vill lära dig mer om datorer och bidra och använda dem på ett konstruktivt sätt, och kommer att acceptera ny kunskap, du är en sann datanörd.