Wku

Hur kan man vara kräsna med dina Facebook-vänner

Under åren som Facebook har utvecklats, i vissa kretsar har det varit mycket vikt vid hur många vänner du kan uppmuntra att följa dig, med vissa människor ens ser det som en form av validering av hur intressanta andra att hitta sin Facebook-liv.

Ändå blir det tydligare nu att fokus förskjuts till att vara betydligt mer kräsna om vem du räknar bland dina Facebook-vänner. Faktum är tidvattnet mot hopa vänner från "precis var som helst" vrida och nu människor ställer frågan: "?? Vad du har 5000 vänner Vad är det med dig Är du inte vara mer kräsna??"

Steg

Hur kan man vara kräsna med dina Facebook-vänner. Fundera över det faktum att den ideala mänskliga stammen nummer tros vara cirka 150.
Hur kan man vara kräsna med dina Facebook-vänner. Fundera över det faktum att den ideala mänskliga stammen nummer tros vara cirka 150.
 1. 1
  Fundera över det faktum att den ideala mänskliga stammen nummer tros vara cirka 150. Denna antropologiska och sociologiska siffran uppnåddes genom att studera människors interaktioner i samhället och det är också tänkt att gälla för online-sammanhang. När allt, det finns bara så mycket surr och prat om att du faktiskt klarar av att ta in utan att känna överbelastad. Som sådan, om din Facebook vänner uppgår till mer än 150, kan det vara bara att din online-stammen kapacitet utbuktning i sömmarna och att det finns människor där som du sällan, om någonsin, interagera med.
 2. 2
  Tänk på fördelarna med att minska antalet vänner på din Facebook-miljö. Färre vänner betyder mer tid för dem du aktivt samarbeta med. Det innebär ofta mer givande och trevlig interaktioner som inte består av uppmärksamhetssökande uppdateringar och tråkig, fånig dagliga detaljer. Det finns också mindre utrymme för missförstånd och inflammatoriska situationer eftersom dina vänner vet vad du menar och inte ta saker du sagt nätet på fel sätt, så kanske människor som verkligen inte vet eller bryr sig om den verkliga.
  • En annan fördel är färre människor snokar på dig. Inte för att du har något att dölja men hur alla dessa historier om stulna identiteter, avslöjar bilder som skickas vidare till potentiella arbetsgivare, och relationer fusk under ojordade? (Detta är inte att tala om de vänner som tror att de gör du en bra sväng genom att dela en bild av dig som en tonåring i en väldigt kompromissa läge...) Allt detta är ett ämne för eftertanke om hur så kallade vänner kan vara motiverade att använda den information de fram från Facebook. Om du vet vilka dina riktiga vänner är på Facebook, kan du slappna av lite och de missköter sig lite mer än vanligt, och hur mycket roligare är det!
 3. 3
  Värdesätter din tid. Om du har fått för att inte dela mer tid med den uppsjö av Facebook-vänner, kan det vara så att du har fastnat spenderar mer tid där än du skulle verkligen vilja, bara för att försöka hålla jämna steg med alla de vänner du känner du måste erkänna. Är detta något du verkligen behöver göra? Eller kan du vara riktigt ärlig mot dig själv och äger upp att du gör det här halva för att möta de skyldiga känslan och hälften eftersom du är rädd att om du inte gör det, kan de sluta vara din vän? Varken skäl är bra att slösa bort din tid på Facebook med människor som verkligen betyder mycket lite för dig annat än ett par online-börser.
 4. 4
  Reflektera över vad "vän" betyder för dig. Facebook har gjort ett fantastiskt jobb i att övertyga oss alla att hitta ett gäng härliga vänner på nätet för att dela våra innersta tankar med är hur lätt som helst. Även med integritet förbättringar på Facebook och nedtoning av massa förfrågningar av vem som helst som vill ha vänskap, har det fortfarande varit alltför lätt att få folk näsa och insistera att de "vet X vem du känner och så borde vi alla lära känna varandra". Och sedan finns det välmenande men missriktat självutnämnda sociala medier marknadsföring guru din vän som bara råkar nämna-släpper du till varje person han anser borde vara din vän... Så, är dessa människor verkligen "vänner"? Vad är en vän av din definition och inte av Facebooks eller sociala medier i allmänhet? Var inte rädd att ringa en vän en vän och en online bekant en online bekantskap.
  • "Facebook-vänner" är inte automatiskt "vän vänner". Utnyttja båda termerna med stor omsorg, så att du är kräsna i ditt eget sinne om vilken som är vilken.
  • Det är verkligen så "cool" när någon du inte vet något om vill vara din vän? Kanske om de är kända, men även då, vara kräsna.
 5. 5
  Tänk alla andra saker du skulle hellre göra än att låtsas att gilla någon annans Facebook-uppdateringar,, idéer, oavsett. Kanalisera din energi på att göra dessa andra saker genom att göra en plan för att göra dem i stället för att ge tid till Facebook. Nu när du har sorterat ut, fortsätt till nästa steg.
 6. 6
  Gallra dina så kallade Facebook-vänner genom att vara kräsna. Visst låter det brutala men det kommer vara mycket värre om du fortsätter att interagera med en massa knappt knowns bara för att ditt ego leder ditt sunda förnuft vilse. Att vara kräsna betyder att uppvisa gott omdöme och insikt. Här är några överväganden för att hjälpa dig:
  • Lämna (de flesta) familjemedlemmar det (du är fri att ta bort bratty eller innebära sådana). De kommer att förstå om du inte orkar interagera med dem och om de inte gör det, ja det är ingen big deal, kan de hjälpa er upp på nästa släktträff istället.
  • Vilka av dina Facebook-vänner lyser verkligen upp din dag och gör att vara på Facebook en glädje? Vilka är dessa människor som du verkligen stolt över att vara vän med i ditt riktiga liv? Var absolut ärlig och skriva sitt namn i den "hålla" lista.
  • Var försiktig här. Målet för utgallring bör vara mer än att hålla människor som gör dig glad. Håll också vänner som ger unika perspektiv. Om du är före detta och utesluta det senare du kommer att sluta med en grupp likasinnade, smickrande vänner.
  • Vilka av dina Facebook-vänner är knappast känd för dig? De som såg att du hade samma sak, de som bad att bli vänner eftersom du känner någon som känner någon som förmodligen är en ömsesidig någon någonstans ner linjen... Precis hur bra är dessa människor i ditt liv? Om du inte har riktigt klickat med dem och odlat en fullt utvecklad, ömsesidigt stödjande vänskap med dem, lägg dem på utgallring listan.
  • Vem har inte svarat / gillat / delat något av era sistone? Om de inte är familj eller ett verkligt vag, introspektiv vän du känner personligen och omsorg om en hel del, överväga att ta bort dessa människor också. Om de inte har tid för dig, har du inte tid för dem.
  • Vem har varit svårt, inflammatorisk, diktatorisk,, snokande, bullrigt, irriterande? Cull dem.
  • Den som spammar eller skickar fånig och triviala innehåll på en regelbunden basis är inte en vän. Minska sin påverkan genom att ta bort dem från listan.
  • Här är den stora. Vill du verkligen och bryr sig mindre om att återkoppling med någon från skolan med tanke på de mellanliggande 25 år ingen anslutning förrän Facebook kom? Se till att ingen av er är vänner bara för att du putsar, vara, gräva upp smuts, eller bara få sadistiskt nöje av rifling genom sina bilder och skrattar åt hur hemska de har vänt ut. Om inte din återanslutning var absolut äkta och ömsesidigt stödjande, överväga att dika dessa omkopplingar.
  • Ex är. De är ex-talet för en anledning, ta bort dem. Nu.
  • Och hello there. Är din chef verkligen din "vän"?
 7. 7
  Avsätt en eftermiddag för att gå igenom din vänlista första gången. Känn dig mycket bekväma och vara säker på att det inte finns några distraktioner så att du kan gå vidare med efterbehandling uppgiften. Första gången troligen kommer att ta den längsta, så är det rekommenderat att du rensar ut (uppdatering) ditt Facebook vänskap listan en gång i månaden, för att hålla koll på det.
  • Tänk på sådana saker som: Vad vet jag om denna person förutom deras senaste uppdateringar? Har jag haft någon kontakt med den här personen under det senaste året? Tycker jag mina meddelanden med denna person eller är de en riktig börda? Är jag håller just dem som vänner av en känsla av förpliktelse eller som en tjänst till en vän jag vet?
  • Känn ingen skuld för att ta bort de människor som inte är dina riktiga vänner. Istället känner - du, den människa, tar tillbaka makten från maskinen som vill att du ska uppfatta vänskap där sådana saknas.
 8. 8
  Nedgång vänförfrågningar gillar det inte finns någon morgondag. Sluta känna skuld och ta kontroll över ditt Facebook-liv istället. Om den andra personen är oförmögen att hantera avvisande, då de har en inlärningskurva framför sig men det är inte ditt ansvar att inte störa dem på detta sätt. Dessutom, genom att vara proaktiva fram och tillbaka knackar Facebook vänförfrågningar innan personen ens får ett fotfäste genom dörren, så du håller dig på toppen av din Facebook och se till att din upplevelse är en av kvalitet, inte kvantitet, och att varje ingrepp på platsen önskas, inte påtvingas er.
  • Undersök deras med stor omsorg. Skulle något intresserar dig alls, lägg dem på bakre foten genom att be dem att fråga: "Säg mig varför du vill bli min vän Snälla berätta mer om dig själv.".

Tips

 • Notera födelsedag avsnittet, om du inte känner dig som om du ska säga Grattis till dem efter Facebook tydligt anger att det är deras födelsedag, bör du överväga att ta bort dem från dina Facebook-vänner
 • Överväga att ta bort dem från din feed istället för att radera vänner, kan detta visa sig vara ett pragmatiskt sätt att hålla sina poster från din Facebook utan att behöva ta bort dem från din vänlista.
 • Ha en Facebook-fri dag i veckan. Minst. Dina vänner kommer att förstå, de som inte kan läggas till slaktplatsen högen.
 • Och skulle inte du vet det? Det finns även en Facebook-sida för människor som är kräsna om vem de lägger som vänner på Facebook. Du hittar den på: http://www.facebook.com/group.php?gid=26910582185.
 • Visste du att? Du är mer benägna att ha alltför många online-vänner om du är singel och din inkomst är under US17920€ per år. Alltför mycket tid på dina händer, kanske? Det finns definitivt många fler saker du kan göra för att tillbringa tid mer fruktbart än att kasta bort det på falska vänner!

Varningar

 • Om du validera din självkänsla genom mängden av människor som närmar sig dig på nätet, inser att en dag kommer det att avslöjas som ren rök och speglar, och om du inte har lyckats behålla dina offline vänskap, kan du hamna en mycket ensam individ.
 • Var försiktig med dem som hävdar att Facebook ska vara öppen att välkomna så många vänner som möjligt i ditt liv. Många av de människor som driver denna linje marknadsför eller säljer något även om det bara är deras sociala media guru status. Skulle du låta allvar vara så välkomna till så många "vänner" i verkliga livet till den grad att alla andra aktiviteter som kommer att stanna? Sannolikt inte så realistiskt! (Och ärligt talat, bör alla som använder Facebook för marknadsföring använda sig av företagets Facebook-sidor, inte de enskilda.)
 • Om någon blir upprörd över att avlägsnas som din vän, först överväga om de är en verklig vän eller bara någon som du har träffat genom cyberrymden. I det senare fallet, grit tänderna och släppa taget. I det förra fallet, diskutera det i den verkliga världen, be om ursäkt, och lägg tillbaka dem i det om allt funkar.
 • Riktiga vänner som irriterar dig med sina statusuppdateringar är inte nödvändigtvis ett skäl för borttagning, helt enkelt dölja deras statusuppdateringar under dina inställningar.
 • Hackare förblir en fråga på Facebook, dessa är aldrig vänner och tyvärr är vissa människor övertygade om att de är en början, bara för att få lösenord, foton, identiteter osv, stulen, vilket var fallet med kvinnor vars fullständiga namn, platser och bilder på Facebook stals för användning på sexsidor. Var vaksam om människor som låtsas vara din vän och skärmen alla förfrågningar med stort djup, alla tvivel, lämna dem utanför din cirkel. Och bibehålla hög integritet så att vänners vänners vänner inte varna potentiella hackare att något av intresse på din Facebook-profil. Att vara kräsna kommer att hålla dig säkrare.

Saker du behöver

 • Mindre Facebook, mer RL tid med riktiga vänner