Wku

Hur bli skådespelerska

Drömmer du om att bli skådespelerska? Agera är en av de mest ansedda yrken, men det är också en av de svåraste att driva. Framgångsrika skådespelerskor har mycket mer än naturlig talang: de är drivna, unflappable och mycket självsäker. Om detta låter som dig, läs vidare för tips om hur du starta din karriär på scenen eller vita duken.

Steg

Hur bli skådespelerska. Registrera dig för agerar klasser.
Hur bli skådespelerska. Registrera dig för agerar klasser.

Utveckla din talang

 1. 1
  Registrera dig för agerar klasser. Agerar klasser kommer att hjälpa dig att upptäcka dina styrkor som skådespelerska. Några skådespelerskor excel på drama, medan andra är naturliga komiker. Du kanske upptäcker att utföra Shakespeare är din kallelse, eller att musikteater är för dig. I varje fall agerar klasser lär dig att utveckla och bebo din karaktär, arbeta med andra aktörer och ta riktning.
  • Improvisation klasser är ett bra ställe att börja. Många människor tänker genast på komedi när de hör ordet "improv," men improvisation klasser faktiskt undervisar grundläggande färdigheter för dramatiska skådespeleri också. Improvisatoriska agerar tränar dig att vara uppmärksam på signaler och reagera snabbt. Du får lära dig att naturligt reagera på andras uppmaningar och tysta din inre kritiker.
  • Biträdande workshops hjälper dig att förstå konsten att agera från en annan vinkel, genom "scen studier." Vanligtvis kommer du att tilldelas några delar i från några scener, där du kan träna under en hel termin. Du kommer att delta i klassens diskussioner om innebörden av scenen och avsikter manusförfattare eller dramatiker. Slutligen kommer du att bli föremål för kritik, och du kommer att kunna sätta de färdigheter som du lär dig i praktiken direkt.
  • När du avancerar tidigare grundläggande agerar klasser, kommer du att ha möjlighet att vidta särskilda klasser för film eller scen agerar, som kräver olika färdigheter. Experimentera med både att räkna ut vilken som passar dig bäst.
  • Du kan anmäla dig till en tillförordnad program vid ett universitet och bedriva en examen i skådespeleri, men om du inte är redo att åta sig ett intensivt program ännu, försöka ta några klasser på din lokala högskola eller teater kulturskolan.
 2. 2
  Upptäck agerar tekniker. Det finns många sätt att agera, som alla erbjuder insikt och utbildning i tillgång och porträttera känslor.
  • Den Stanislavskij-metoden är en steg-för-steg metod för att bygga karaktär, och inkluderar manus analys. Stanslavski-utbildade skådespelerskor inkluderar Stella Adler och Marilyn Monroe.
  • Den Meisner Teknik fokuserar på action-baserade karaktärsutveckling och skådespelare svar. Meisner skådespelerskor inkluderar Tina Fey, Jessica Walter och Naomi Watts.
  • Method Acting innebär antagande av beteenden och tänkesätt av din karaktär, och en djupdykning i din karaktär under hela produktionen. Metod skådespelerskor inkluderar Kate Winslet, Natalie Portman och Tippi Hedron.
 3. 3
  Studera kvinnliga roller. När du har identifierat dina styrkor som skådespelerska och vilken typ av karriär du vill driva, studera storheter. Om du vill arbeta inom filmindustrin, titta på filmer med stjärnor som Meryl Streep, Anne Hathaway och Judy Dench. Om skiss komedi är ditt mål, fånga upp serier som Saturday Night Live. Och om du vill vara en scen skådespelerska, besök din lokala teater och ta i pjäser regelbundet.
 4. 4
  Folk tittar på. Dina dagliga interaktioner erbjuder bra träning. Studera känslomässiga reaktioner till olika situationer hjälper dig att utveckla din emotionella sortiment, medan de studerar ansiktsuttryck, ger tal mönster och kroppsspråk du idéer och verktyg för att skapa karaktär och prestanda.
 5. 5
  Utveckla din unika kompetens och talanger. Du vet aldrig när det kommer att bli en gjutning samtal för en skådespelerska som talar franska, spelar piano, jonglerar eller gör back-flips. Det är bra att ha en arsenal av unika talanger som du kan skilja dig. Likaså kanske du upptäcker att du kan använda dem för att ge en karaktär djup och dimension.
 6. 6
  Läs upp agerar. Där många fantastiska böcker som erbjuder ovärderliga råd för blivande och arbetar aktörer. Dessa böcker är:
  • Avsikt att leva, av Larry Moss
  • Audition, av Michael Shurtleff
  • En skådespelare förbereder, genom Constanin Stanislavskij

Förbered dig på att provspela

 1. 1
  Memorera flera monologer. Ha alltid 04:58 monologer redo att utföra. Du vet aldrig när ett samtal kommer att komma upp, och det är bäst att vara förberedd än att plugga i sista minuten.
  • Kontrollera att monologer är distinkta. Om man är dramatisk, bör den andra vara komiska. Likaså är det bra att ha en modern arbetsorganisation och en klassisk eller Shakespeare monolog.
  • Du ska sticka ut mer om du väljer unika monologer. Titta igenom böcker och filmer för monologer som gör att du kan visa upp din speciella talang, är chansen, kommer de inte samma som den rollsättare har scen hundra gånger förut.
 2. 2
  Få headshots. Du behöver dem för att få en agent, liksom till audition på öppna casting samtal.
  • Arbeta med en professionell fotograf som specialiserat sig på skådespeleri och prestanda headshots, och se till att han eller hon kommer att ge smink och hårstyling.
  • Lär känna din typ. Rollerna är skrivna för vissa utseende och typer, och du bör ha bilder som uppfyller dessa gjutning kriterier. Om ditt utseende och skådespeleri-åldern är "high school cheerleader," inkluderar att titta på ditt foto paket. Likaså har om du skulle göra en stor vampyr, förorts mamma eller mob-fru, bilder tagna som fångar denna aspekt av ditt utseende och tf-åldern.
  • Få elektroniska kopior av dina headshots. Vissa organ kan be dig att skicka ditt CV och headshots.
  • Se till att dina utskrivna headshots är i samma storlek som ditt CV. Om du planerar att skriva ditt CV på standard 8 1/2 "x 11" papper, bör din headshot vara av samma storlek. Det ser mer professionellt på detta sätt.
 3. 3
  Få en demo rulle. En demo rulle är filmen som visar din skådespelerska. Se till att dina pjäser filmas, och avtala med regissörer att använda verket i din rulle. Webbplatsen har bra tips på hur man kan tillgodose din demo rulle till varje rollsättare.
 4. 4
  Hitta en talang agent. Det är viktigt att få ett franchiseavtal, licensierad agent. Många människor som inte är agenter kommer anspråk på att vara. Riktiga agenter är licensierade av staten, och i allmänhet få 10% av dina inkomster.
  • Ett bra sätt att träffa en agent är att delta i en gjutning verkstad. En gjutning verkstad är en möjlighet för aktörer att provspela framför ett antal agenter och regissörer gjutning. Du måste betala för att delta, men det är ett fantastiskt sätt att få ditt namn och ansikte där ute. Gör en online-sökning för gjutning workshops i ditt område.
  • The Call Sheet, som kan nås på www.backstage.com, har en lista med välrenommerade talang agenter. SAG-AFTRA (Screen Actors Guild och European Federation of Television och Radio Artists) hemsida, www.sagaftra.org har även listor över agenter.
 5. 5
  Få din sag-AFTRA kort, eller ditt aktörer equity-kortet.
  • SAG-AFTRA är Screen Actors 'fackförening. SAG-AFTRA kan få dig högre betalande (och högre profil spelningar), erbjuder sjukförsäkring och ser till att ditt arbete inte missbrukas. Det öppnar också dörren till fler audition möjligheter, som agenter har tillgång till fackliga samtal.
  • Skådespelare kapital är den scenen aktörer fackförening. Återigen, det ger sjukförsäkring, och garanterar rättvisa löner och anständiga arbetsvillkor för scenen aktörer. Equity aktörer får också delta i workshops och seminarier, och återigen få tillgång till ett större antal auditions.

Landa roller

 1. 1
  Hitta auditions. Om du har en agent, kommer han eller hon att hitta auditions för dig. Om du inte gör det, titta på www.backstage.com och andra aktörers hemsidor för provspelningar i ditt område.
  • Sikta på att provspela så ofta du kan. Även när du inte får rollen, det är bra praxis.
 2. 2
  Välj vad du vill läsa. Förbered dig på att läsa en monolog som verkar i synk med den roll du audition för. Kom ihåg att du bör ha flera monologer förberedd om du ombeds att läsa mer än en.
  • Klänning lämpligt för rollen. Om du läser den del av en affärskvinna, bära en kostym och finskor.
 3. 3
  Förbered dig på en kall läsning. Du kan få materialet att du blir ombedd att läsa utan att öva först. Du kan förbereda sig för detta i förväg genom att läsa olika manus och monologer. Öva med en kompis för att simulera upplevelsen av att läsa framför en publik.
 4. 4
  Utveckla en tuff hud. Audition handlar om att bedömas, och, väldigt ofta, avvisas. Ibland kommer du att göra ett bra jobb, men du var inte vad de letade efter. Andra gånger, du kanske flub dina linjer. Lär dig att skaka bort det och fortsätt. Och kom ihåg, även om de inte anställa dig, rollbesättare är välvilligt inställd till hur svårt det är att provspela.
 5. 5
  Fortsätt att försöka. Audition kommer att vara en del av din skådespelarkarriär från början till slut. Behandla det som en del av ditt jobb. När du börjar ta roller, använda det du lärt dig nästa gång du provspela. Det kan ta flera år innan du kan försörja sig som skådespelerska, men vara ihållande. När du finslipa dina kunskaper och lära dig mer om din båt, kommer fler möjligheter att vara öppen för dig.

Tips

 • Använd dina quirks till din fördel. Bara för att du inte är drop-dead gorgeous betyder inte att du inte har det perfekta ansiktet för alla typer av roller och karaktärer.
 • Anslut med andra skådespelerskor. Ja, de är konkurrens, men de kan också vara en hjälpande hand. Dina kamrater kommer att vara stora auditions tränare, och ofta är mer än gärna rekommendera någon vars arbete de respekt.
 • Eftersom agerar arbete kan vara inkonsekvent, är det bra att ha en "dag jobb" som du kan falla tillbaka på. Se till att din dag jobb är flexibel så att du kan rymma auditions, som vanligtvis i mitten av veckan. Bra jobb för skådespelerskan inkluderar väntar tabeller och arbetar inom detaljhandeln. För en stadigare men ändå-flexibel karriär, kan du träna för att bli en hår-stylist, transkribera eller personlig tränare.

Varningar

 • En skådespelarkarriär garanterar inte berömmelse, så om du bestämmer dig för att agera, måste det vara för kärleken till hantverket.
 • Många människor, däribland fotografer och agenter, har inga problem att utnyttja dina förhoppningar och drömmar för egen vinning. Se till att alla som du arbetar med är legitim och har referenser. Aldrig betala kontant i förskott, och håller inte att ta naken bilder.

Saker du behöver

 • Head skott
 • Ett CV inklusive din erfarenhet, kompetens och höjd-vikt statistik.
 • En demo reel