Wku

Hur man identifierar låtar med melodi

Försöker lista ut namnet på en låt när du inte vet texterna (eller om den inte har någon) kan driva en person nötter. För att identifiera låtar med bara melodin, prova en av alternativen nedan.

Steg

Hur man identifierar låtar med melodi. Sjunga, vissla eller nynna melodin för en online Music Finder.
Hur man identifierar låtar med melodi. Sjunga, vissla eller nynna melodin för en online Music Finder.
 1. 1
  Sjunga, vissla eller nynna melodin för en online Music Finder. Om du kan bära en melodi, använd någon av platserna nedan:
 2. 2
  Spela melodin på en virtuell piano. Om du är bättre på att plocka ut noter än att faktiskt träffa dem, använd någon av platserna nedan:
 3. 3
  Skriv in melodin anteckningar eller koder. Anteckningar beskrivs i olika former, men oftast som C, C #, D, D #, E, etc. Alternativt kan du identifiera sång element i koden. (Vanligtvis Parsons koden används. Den beskriver de på varandra följande toner i en melodi i termer av "gå högre / gå lägre / anteckningen upprepas" med hjälp av koderna u = Upp, D = Ner eller r = upprepa.) Om du är bekanta med de mer tekniska aspekterna av musik, använd någon av platserna nedan:
 4. 4
  Knacka rytmen i melodin på tangentbordet. Om du är bättre på att plocka ut rytmer än beck, använd någon av platserna nedan:
 5. 5
  Rikta en mobil på musik för att spela in det, sedan ringa en tjänst för att få titeln. Om du inte ens vet var du ska börja återskapa låten, skicka en inspelning till en av platserna nedan:

Tips

 • Ingången: För de flesta användare, kommer att sjunga, vissla av nynna en melodi vara lättare än att spela det på piano / keyboard. Å andra sidan, är den tidigare mer sannolikt att orsaka inmatningsfel. Koder och säkerligen beskrivningar notera är främst om inte bara användbar för musikaliskt utbildade användare. Tapping rytm blir lätt för de flesta användare, men ger mer begränsad information.
 • Begreppet "melodi finna" med "melodi Finders" förväxlas ofta med "Music search", "Song Search" eller "tune Sök", den mer allmänt används söka efter musik. "Musik sökmotorer" är baserade på text sökning. Användaren matar in en (del av en) titel, namnet på en artist för att hitta den låt som innehåller denna fras i sin information. På liknande sätt "motorer Lyric sök" används för att hitta en låt genom att skriva in en del av låten text och "MIDI sökmotorer" för att hitta en MIDI ljudfil med den inmatade texten frasen i titeln. Några "Melody Finders," men främst för att söka efter melodier, också ha ett alternativ för textsökning.
 • Databasen: är resultat av nästan alla system baserade på systemen egen databas.
  Databasen för namn mina låtar innehåller endast ingång sjungs av andra användare.
  Vissa databaser är främst eller enbart inriktade på klassisk musik som C-Brahms Retrieval Engine, Parfet Olé och stor databas av Themefinder. Den folksång finder är avsedd för Folkmusik bara.
 • Webben: Två system även söka på webben: Musipedia och MelodyCatcher även om den senare med mer exakta resultat. Eftersom resultaten av MelodyCatcher visar MIDI-filer och länkar till sina källor, kan denna melodi finder också användas för MIDI sökning genom melodi ingång. Systemet har även en option för textsökning.
 • Den matchande teknik: De flesta system använder komplexa matchande teknik, främst för att utvinna en melodi ur polyfoniska melodier. Det yttersta syftet med dessa tekniker är att göra tillgänglig för melodi hitta all musik på Internet. Även detta är perfekt, så långt riktigheten av dessa tekniker är fortfarande nedslående. Vissa system försöker att förbättra noggrannheten genom att även använda notera varaktighet som inmatad information.
  • Noggrannheten av matchning baserad på Parsons kontur som i Musipedia och Themefinder är bra men fortfarande något uncomplete.
  • Noggrannheten i matchande baseras på rytm bara, som i Musipedia och Song Tapper, är rimligt, förvisso i förhållande till den begränsade inmatad information.
  • System som baseras på "audio fingeravtryck", en teknik för att identifiera inspelningar, som Midomi och Shazam, är korrekta, men resultatet av en sådan teknik är begränsade till originaldokument i en melodi och har ingen användning för melodier inspelade på något annat sätt.
  • Den matchande teknik för MelodyCatcher, baserad på en mycket raffinerad och ännu feltolerant kontur algoritmen är mycket exakt. Fördelen med en sådan hög noggrannhet är den som begärs melodi, så länge som tillgängliga i databasen, oftast kommer att visas i toppen av resultat, medan andra melodier härrör från en och samma-oftast kortare - query är långt mer lika än i mindre noggranna system.