Wku

Inaktivera McAfee

Med up-to-date anti-virus-och säkerhetsprogram är viktigt för att hålla datorer fria från hot. Ibland är det dock nödvändigt att tillfälligt stänga av detta skydd, oftast för att installera ny programvara eller att stoppa ett specifikt hot. Det kan verka förvirrande, men denna artikel kommer att lära dig hur du inaktiverar McAfee.

Steg

Inaktivera McAfee. Dubbelklicka på McAfee (M)-ikonen på Windows aktivitetsfält.
Inaktivera McAfee. Dubbelklicka på McAfee (M)-ikonen på Windows aktivitetsfält.

McAfee Internet Security Suite

 1. 1
  Dubbelklicka på McAfee (M)-ikonen på Windows aktivitetsfält. Det är oftast placerad nära klockan.
  • Ibland, om du har en massa ikoner eller använder Windows 7, måste du klicka på pilen bredvid klockan för att hitta ikonen.
 2. 2
  Gå till den avancerade menyn och klicka på "configure"-fliken. Om fliken inte visas, klicka på "Avancerad meny"-länk.
 3. 3
  Klicka på "dator och filer."
 4. 4
  Välj alternativ i nästa fönster under "virusskyddet är aktiverat." I nästa dialogruta får du två alternativ.
  • Om du vill starta anti-virus skydd vid en viss tidpunkt, klicka på "Välj när du vill återaktivera realtid scanning"-menyn och välj en tid. Hit knappen OK.
  • Om du behöver ett antivirusprogram ned under en längre tid, välj "Aldrig" från realtid scanning menyn och klicka på OK.
 5. 5
  Klicka på X-knappen i det övre högra hörnet för att stänga McAfee.

McAfee Security Center

 1. 1
  Högerklicka på McAfee-ikonen (M) i Windows aktivitetsfält eller aktivitetsfältet.
 2. 2
  Peka med markören på "virusskydd" och klicka på Inaktivera. Detta inaktiverar "ActiveShield" en del av den programvara som övervakar ditt system efter hot.
 3. 3
  Klicka på "Yes" för att bekräfta ändringen. Din (M) bör ändras från rött till svart. Detta alternativ ska endast stoppa McAfee för sessionen du är på.
  • För att stoppa "ActiveShield" längre än en Windows-session, klicka på "Alternativ" i stället för "inaktivera" under "Virusskydd". Avmarkera "Starta ActiveShield när Windows startas" rutan och klicka på "Apply". Klicka på OK för att avsluta programmet med dina sparade ändringar.

McAfee Total Protection

 1. 1
  Klicka på "totalt skydd service"-ikonen från aktivitetsfältet i Windows. Välj "Öppna konsol."
 2. 2
  Välj "produktdetaljer" från menyn Åtgärd. Välj "Inaktivera" från virus och spyware skydd fliken för "On tillgång Scanning."
  • När du är redo att återställa säkerheten, välj "Aktivera" under Virus och spionprogram.

Varningar

 • Datorn är i riskzonen från olika online hot när antivirusprogram är avstängd. Bo utanför Internet, om möjligt, samtidigt som du har dina säkerhetsprogram inaktiverad och starta programmet så snart som möjligt.