Wku

Hur man stoppar Internetberoende

Internetberoende påverkar en hel del människor. Varför slösa ditt liv framför en datorskärm när du kan njuta av dig själv med familj och vänner? Denna artikel kommer att hjälpa dig att förändra ditt liv.

Steg

Hur man stoppar Internetberoende. Använd internet för samma tid varje gång du använder den.
Hur man stoppar Internetberoende. Använd internet för samma tid varje gång du använder den.
 1. 1
  Använd internet för samma tid varje gång du använder den. Med andra ord, säg inte "jag bara ska vara på en timme idag." och sedan på 5 timmar nästa och tror att du gjorde rätt. En bra tid för dagliga Internetanvändning är 1 timme eller 2 timmar som mest. Du kan ställa in en timer för detta så att du inte går ur spår.
 2. 2
  Om en timer inte hålla dig på rätt spår, kan du hämta program för föräldrakontroll - vissa program innehåller tidlås. Låt någon annan ställa in lösenordet för att åsidosätta så att du kan få det i en nödsituation, men inte på ditt infall. Det är en Google Chrome förlängning kallas StayFocusd som kan synkronisera listan över blockerade sidor mellan flera datorer.
 3. 3
  Ta bort konton som du egentligen inte behöver längre. Hur många webbplatser är det att du har konton på att du inte 100% behov? YouTube, Twitter, Facebook, MySpace... ibland människor behöver deras MySpace eller Facebook för viktiga saker, som att hålla kontakt med människor som inte bor i närheten, men YouTube och Twitter och Facebook är normalt de konton som måste raderas. Twitter / Facebook är ett sådant slöseri med tid, och det är ganska beroendeframkallande, medan YouTube är också beroendeframkallande, och människor du inte känner vill samverka för mycket. Om du inte vill ta bort ditt konto, bara blockera sidor.
 4. 4
  Radera dina favoriter (hålla viktiga sidor som du kanske behöver för läxor, osv.) - YouTube-videor, online vänners sidor, alla av det. Om det inte är viktigt för ditt arbete eller för dig att andas, inte hålla det.
 5. 5
  Var noga med att hålla massor av aktiviteter offline. Har massor av saker att göra som du tycker om. Om du inte har andra fritidsintressen, börja leta efter något. Och volontärarbete kan vara ett bra sätt att få dig ut och om att göra något nyttigt / användbart.
 6. 6
  Övervaka dina känslor när du är online och offline. Är du kunna känna igen när du har spenderat för länge på nätet? Om inte, har du ett problem!
 7. 7
  Så sluta slösa ditt liv på internet. Inte för att du inte kan använda Internet alls, men använd rätt mängd tid du ska / behöver du. Lev ditt liv mer fullständigt: gå ut, umgås med dina vänner, se en film. Kom ihåg vad du har sett, det kommer att förändra ditt liv mot en stor lycklig vanlig människa. Vänligen sluta använda Internet så mycket, för ditt eget bästa.
 8. 8
  Var aktiv och gratis - nu får av din dator: ha kul och gör ditt arbete / jobb bort från den elektroniska uppgiften-maker!

Tips

 • Prova mer friluftsliv och kanske ta upp några nya hobbies.
 • Det kan vara svårt i början, men du kommer snart att vänja sig.
 • Lev ditt liv.
 • Merparten av din dag med dina vänner.
 • Förvara datorn utom synhåll.
 • Den första veckan skulle det vara bäst att hålla sig så långt från budbärare eller webbplatser som MySpace och Facebook som du kan.
 • Sluta tänka på saker som inte skulle hjälpa dig. Spendera din tid att göra något, undvika ensamhet.
 • Ge inte upp, och stanna med schemat.
 • Försök att sluta kontrollera din e-post varje dag.
 • Försök att inte överskrida tidsfristen.
 • Om du har en bärbar dator ger din laddare till en vän: så om det tar slut batteri kan du inte använda den längre. Får inte tillbaka den i minst 4 dagar.
 • Berätta för dina vänner att du inte kommer att spendera så mycket av din tid på nätet längre.
 • Om du har en online-relation, avbryta den.
 • Använd inte BlackBerry 24/7 antingen.
 • Om du är på du telefonens webbläsare hela tiden, tar inte det fylligare än 20% så du kan inte använda det för länge.
 • Kom ihåg att hålla den tilldelade tiden när du har satt!