Wku

Hur man optimerar soulseek för nedladdning av musik

Soulseek är ett mycket bra program för att dela musik på nätet och är ett bra sätt att hitta filer om du har det konfigurerat. Om datorn är ansluten till ett hemnätverk router (t.ex. Linksys eller D-Link router) eller arbetar bakom en brandvägg, kan Soulseek verkar fungera korrekt, men det är möjligt att programmet inte fungerar till sin fulla potential. Här är några snabba tips på hur man kan minska antalet fel du ser och öka ditt antal sökresultat.

Steg

Hur man optimerar soulseek för nedladdning av musik. Ladda ner och installera soulseek om du inte redan har.
Hur man optimerar soulseek för nedladdning av musik. Ladda ner och installera soulseek om du inte redan har.
 1. 1
  Ladda ner och installera soulseek om du inte redan har.
 2. 2
  Öppna upp soulseek, gå till alternativmenyn och väljer Allmänna alternativ.
 3. 3
  Du bör se ett fält som säger "lyssnande port:", Slsk (kort för Soulseek) väljer en slumpmässig port, men du kan ändra den till valfri port du vill. Bredvid detta område finns det en knapp som säger "Test brandvägg och router inställningar".
 4. 4
  Detta kommer att öppna upp en webbläsare. Om inte sidan säger "Din router och Soulseek klienten är konfigurerad på rätt sätt.", Kan du förbättra din konfiguration.
 5. 5
  Om datorn är ansluten till en router är chansen inkommande port måste vidarebefordras till din dator. Detta är ett grundläggande problem med att använda en router. För att kortfattat beskriva problemet, när du är ansluten till Internet via antingen din kabel-eller DSL-modem, får du en IP (Internet Protocol) adress. Om du har en router, har du möjlighet att ansluta flera datorer till Internet med hjälp av att en 1 IP-adress (ex: 69.48.100.5). Nu när en inkommande anslutning begäran kommer för en viss hamn, i det här fallet 2234, vet routern inte vilken dator för att skicka en begäran till (även om du bara har en dator!), Eftersom det kan vara någon av de anslutna datorn till routern. Så för att åtgärda problemet måste du konfigurera port forwarding till på din router.
 6. 6
  Om du har mer än 1 dator ansluten till routern, måste du tilldela den dator du använder soulseek en statisk IP-adress. Se hemsidan Portforward.com om information om hur du tilldelar en statisk IP-adress. Om du bara har en dator ansluten till routern, är chansen att den får samma interna IP-adress varje gång den ansluts. (Ex: 192.168.0.1), så du kan hoppa över detta steg.
 7. 7
  Öppna upp din kontroll router administration och tilldela den lyssnande port som skall överlämnas till den IP-adress din dator tar emot från routern. För varje router detta förklaras i detalj på PortForward. Välj din router och gå igenom de steg som de lista.
 8. 8
  Starta om din soulseek klienten om du har ändrat ditt lyssnande port.

Tips

 • Om din dator är bakom en brandvägg, kontrollera att den lyssnande porten är öppen för trafik med "öppna" det enligt sina instruktioner.
 • Om du använder Soulseek på mer än en dator, måste du tilldela en annan lyssnar port för varje dator har en statisk intern IP-adress för varje dator och konfigurera port forwarding för varje lyssnande port till den datorn.
 • SFasf

Varningar

 • Att dela upphovsrättsskyddat material utan tillstånd är ett brott mot upphovsrätten och kan bära civil-och straffrättsliga påföljder. Var försiktig.