Wku

Hur man kan minska video storlek

Digitala videofiler, på grund av den stora mängd data som de har för att lagra, kan ha enorma filstorlekar. En filstorleken som är mycket stor kommer nästan hindra videon från att vara användbara. Det kommer inte vara tillåtet för uppladdning till webbplatser som YouTube, det kommer att bli för stora för att e-post, och det kommer att bromsa hämtningstider om värd på en webbplats. Minska en video filstorlek är ett avgörande steg om du vill dela din video på nätet. Följ stegen nedan för att lära sig att minska video storlek för antingen Windows eller Mac.

Steg

Hur man kan minska video storlek. Öppna Windows Movie Maker.
Hur man kan minska video storlek. Öppna Windows Movie Maker.

Minska video storlek i windows

 1. 1
  Öppna Windows Movie Maker. Movie Maker är ett program som ingår i Windows för att redigera och skapa video. Det ger ett enkelt sätt att minska filstorleken på en videofil.
 2. 2
  Importera din videofil till Movie Maker. I den vänstra panelen (med titeln "Film Tasks"), titta under "Spela in video" på väg mot ett alternativ som lyder, "Importera video." Klicka på det här alternativet, och sedan navigera till den plats på hårddisken där videofilen sparas. Dubbelklicka på filen för att öppna den i Movie Maker.
 3. 3
  Placera videoklippet i Movie Maker tidslinje. I den högra panelen (med titeln "Samling"), kommer du att se en post för din videofil. För att göra det en del av Movie Maker-projekt, måste du placera den i tidslinjen. Klicka på din video inträde och dra ner den till tidslinjen längst ned i fönstret.
 4. 4
  Öppna "spara filmen" guiden. Under rubriken läsning "Slutför film", klicka på det alternativ som lyder "Spara på min dator."
 5. 5
  Välj önskad filstorlek för den färdiga videofil. I "Spara film" guiden, klickar du på alternativet som lyder, "Visa fler alternativ." Därefter väljer du det alternativ som lyder, "Bäst passar till filstorlek." I rutan till höger om detta alternativ, ange den storlek du vill att den färdiga videon ska vara. Klicka på "Nästa" och sedan "Finish" för att spara videon på din dator.

Minska video storlek i Apple OS X

 1. 1
  Öppna iMovie. iMovie är en bit av video redigeringsprogram medföljer Mac-operativsystemet. Det erbjuder ett enkelt sätt att justera filstorleken på en videofil.
 2. 2
  Importera din videofil till iMovie. Det enklaste sättet att göra detta är att navigera till platsen av video på din hårddisk, och sedan klicka och dra filens ikon i den högra panelen i iMovie-fönstret. Detta kommer att lägga till klippet i iMovie-projektet.
 3. 3
  Placera videoklippet i iMovie tidslinjen. Från den högra panelen där du drar videoklippet, klicka och dra den igen ner till tidslinjen längst ned i fönstret.
 4. 4
  Öppna "export" i dialogrutan. Från verktygsfältet, klicka på "File" och klicka på "Exportera". I fönstret som visas väljer du "QuickTime" fliken om den inte redan är vald.
 5. 5
  Välj önskad fil storlek för din video. I den ruta som lyder, "" Komprimera filmen för "väljer den önskade mängden komprimering. Du kan optimera din video storlek för e-post, webb, eller spara till en cd. Klicka på" Share "-knappen för att ange filnamn och spara videon.

Saker du behöver

 • Dator
 • Video redigeringsprogram