Wku

Hur man installerar Windows med en cd

Microsoft Windows XP är ett operativsystem för datorer släpptes 2001. Den används ofta nuförtiden, på hem-datorer, och på arbetsplatserna. Följ dessa enkla steg och du kommer att kunna distribuera detta operativsystem på din dator på nolltid.

Steg

Hur man installerar Windows med en cd. Beställ en Microsoft Windows XP-installationsskiva från leverantören.
Hur man installerar Windows med en cd. Beställ en Microsoft Windows XP-installationsskiva från leverantören.
 1. 1
  Beställ en Microsoft Windows XP-installationsskiva från leverantören.
 2. 2
  Sätt in installations-cd i enheten, och tryck på omstart-knappen på datorns hölje.
 3. 3
  Kontrollera att datorn uppmanar dig att trycka på en tangent för att starta installationsprogrammet. Om den inte gör det måste du ange CD-enheten som första startenhet i Boot kategori i datorns BIOS.

Installera fönster

 1. 1
  När datorn startas om, kommer en svart skärm visas som visar meddelandet "Tryck på valfri tangent för att starta från CD...". Tryck på valfri tangent.
 2. 2
  Vänta några sekunder tills en blå skärm dyker upp med titeln windows installationen.
 3. 3
  Följ instruktionerna på skärmen för att installera windows.
 4. 4
  Välj en enhet för fönster som ska installeras, och välja dess filsystem (FAT32 eller NTFS).
 5. 5
  Efter ett antal omstarter, föregående skärm med "Tryck på valfri tangent för att starta från CD..." kommer att visas. Ignorera den här gången.
 6. 6
  Ställ de regionala och språk, och nätverksinställningar, och låt installationsprogrammet installera windows. Du kan hålla koll på framsteg på det gröna fältet på vänster sida av skärmen.
 7. 7
  Installera grundtrygghet programvara såsom en brandvägg, antivirusprogram och ett anti-spyware program, den inbyggda Windows-brandväggen, Grisoft s AVG gratis, och säkrare nätverk för Spybot S & D bör fungera bra.
 8. 8
  Uppdatera Windows och säkerhetsprogram. Detta bör bidra till att skydda mot vissa virus och förbättrar stabiliteten.
 9. 9
  Se till att all din hårdvara fungerar. Till skillnad från OEM-installationer, kan det finnas vissa frågor här. Du kanske vill gå till hårdvaran tillverkarnas webbplatser för de senaste drivrutinerna.
 10. 10
  Du är klar med installationen av Windows, nu ta en snabb tur, eftersom fönster dyker upp ett meddelande om det.

Tips

 • Windows kan uppgraderas om du redan har en tidigare version av Windows som körs: Simply Sätt i cd-skivan och följ instruktionerna.
 • Ställ Partition Size till Max, om du inte vill ha någon partition på hårddisken (för låg-Storage hårddiskar annars gör partitioner är att rekommendera).
 • För att validera ditt Windows (för att bekräfta om det inte är piratkopior eller inte), Gå till Microsofts officiella hemsida tillhandahålls i Externa länkar avsnitt i denna artikel, och ladda ner någon av de Microsoft Product tillgänglig gratis förutom Windows Live Messenger. Webbplatsen kommer att be dig att ladda ner ett litet program som ger dig en kod som heter enligt [Validation Code], när de utförs, och du måste ange eller helt enkelt kopiera och klistra in den koden i fältet för Valideringskod på Microsofts hemsida, vilket visas när du ska hämta något från det.
 • Om Windows inte känner igen en del av din hårdvara, kolla säljarens webbsida för drivrutiner.
 • Om du stöter på några problem med montering, kommer installationsprogrammet för Windows ger dig teknisk information om felet, vilket kan hjälpa till att avgöra dess orsak. Kontrollera felsökaren på Microsofts officiella hemsida för hjälp med vanliga installationsproblem.
 • Glöm inte att ange din boot prioritet i BIOS. Merparten av tiden, är BIOS inställd på att läsa Floppy, hårddisk, och sedan cd-skivan. Du kommer att behöva ställa in boot prioritet att läsa CD-ROM innan diskett och hårddisk.
 • Se till att du tangentbordet är anslutet till datorn på rätt sätt, eftersom den gör allt jobbet, tills installationen är klar.

Varningar

 • Om du återinstallerar Windows kontrollerar du Back-up viktiga data i lagringsmediet.
 • Kontrollera att du har alla drivrutiner för de enheter, ska du använda dina Windows.
 • Proceduren för Windows Installationen är densamma utom Windows 95 och tidigare versioner.
 • Installera Windows XP på en dator som inte uppfyller minimikraven kommer att dramatiskt skära ner resultatet.
 • Var noga med att aktivera Windows inom 30 dagar efter installationen, annars kommer systemet inte tillåter dig att logga in tills aktiveringen är slutförd. Omvänt, inte aktiverar systemet innan du har testat att förare och allt fungerar fint för om du måste installera om alltför många gånger det kommer att vägra att reaktivera eftersom du redan har gjort det alltför nyligen.

Saker du behöver

 • En Microsoft Windows installations-cd för att installera Windows.
 • En optisk skivenhet (CD / DVD / BD).
 • En flyttbar lagringsenhet om du säkerhetskopiera data innan du installerar.
 • En Internet-anslutning om du vill uppdatera Windows.
 • Dator med 300 MHz processor, 64MB RAM, 1.5Gb HDD.