Wku

Hur tar man bort program (Windows)

Behöver du ta bort program från din dator? Om du har Windows, ger denna artikel de enkla stegen för att uppnå detta lätt.

Steg

Hur tar man bort program (Windows). Markera det program som du vill ta bort från din dator.
Hur tar man bort program (Windows). Markera det program som du vill ta bort från din dator.
 1. 1
  Klicka på startknappen.
 2. 2
  Öppna kontrollpanelen.
 3. 3
  Klicka på Avinstallera ett program ikonen. Här kan du hitta alla program som har installerats på datorn.
 4. 4
  Markera det program som du vill ta bort från din dator.
 5. 5
  Högerklicka på programmet och klicka på Avinstallera. Detta kommer att köra programmet för avinstallation.
 6. 6
  Bekräfta avinstallation för lämplig mjukvara.
 7. 7
  Stäng Avinstallera eller ändra ett program fönstret när du är klar.

Tips

 • Om du tar bort flera program på en gång och att frigöra en stor mängd utrymme, kanske du vill defragmentera datorn för att förbättra datorns prestanda.
 • Många program lämnar några användarinställningar bakom på datorn efter avinstallationen, om du bestämmer dig för att installera programmet igen. Om du vill ta bort dessa filer, måste du navigera till mappen Program och ta bort hela mappen.
 • För vissa högre versioner av Windows (och även Windows XP), grupp de på Lägg till / ta bort program rutan tillsammans med andra inställningar tillsammans med andra. Även om wordage är annorlunda, byta kontrollpanelen inställningar till klassiskt läge, och du kommer att kunna uppnå samma resultat och ta tag i "Program"-knappen därifrån.

Varningar

 • Om du försöker avinstallera ett program som säger "Avinstallera programmet kan skada andra program", då är det nog bäst att inte ta bort det, såvida du inte är säker på att det inte kommer att påverka alla andra program som du använder.
 • Ibland avinstallera programmet att be dig att ta bort "delade filer" [dessa filer ofta slutar i DLL eller OCX]. Det är oftast säkert att ta bort dessa filer, särskilt om du inte har installerat några andra program sedan installera programmet du vill ta bort. Men om, har du haft ansökan att tas bort på din dator under en tid, lämnar filerna, bara för att vara säker.