Wku

Hur man identifierar en renoverad iPhone

Renoverad iPhone är telefoner som har packats av Apple för försäljning efter att produkten har återlämnats eller bytas efter sitt första köp. Renoverad iPhone har oftast repareras av Apple-tekniker, och några av dessa telefoner kan även innehålla reservdelar om de hade varit tidigare defekt. Även renoverade telefoner är certifierade av Apple att vara fullt fungerande och operativt, kan vissa iPhone leverantörer eller säljare inte att kunna avgöra om en viss iPhone är renoverade. I vissa fall kan iPhone försäljare försöker sälja dig en iPhone under intrycket att enheten är ny och har aldrig använts. För att identifiera en renoverad iPhone, kan du undersöka iPhone förpackningen och granska enhetens serienummer för att bestämma tillverkningsdatum.

Steg

Hur man identifierar en renoverad iPhone. Leta efter en "apple-certifierad" sigill på förpackningen.
Hur man identifierar en renoverad iPhone. Leta efter en "apple-certifierad" sigill på förpackningen.
 1. 1
  Leta efter en "apple-certifierad" sigill på förpackningen. Denna tätning anger att iPhone har genomgått tester och renoverings processen av Apple-certifierade tekniker.
 2. 2
  Undersök iphone ask och förpackningar. Renoverad iPhone kommer vanligtvis att säljas i helvita lådor eller förpackningar.
  • Om du köper en iPhone som inte har förpackningen alls, eller inte i iPhone-märkta förpackningar, kan iPhone vara renoverade.
 3. 3
  Leta reda på serienumret på iPhone. Serienumret innehåller information som kommer att avgöra om produkten är renoverade.
  • Om iPhone är påslagen, går du till hemskärmen och trycker på "Inställningar" och sedan "Allmänt" och sedan "Om." Du kan sedan trycka på "Serial Number" från Om skärmen för att lokalisera iPhone serienummer.
  • Om iPhone är avstängd, tillgång till telefonens Subscriber Identity Module (SIM) kort facket för att hitta serienumret som är tryckt direkt på SIM-facket. Om du använder en original iPhone-modell, kommer serienumret skrivas på baksidan fallet av telefonen.
 4. 4
  Undersök iPhone serienummer. Siffrorna inom ett serienummer visar när iPhone tillverkades och tillverkas.
  • Ta reda på om den första siffran i serienumret är "5." Om enheten har renoverats och är "Apple Certified," då Apple kommer att ändra serienumret till att börja med siffran "5."
  • Lokalisera den tredje siffran i serienumret. Den tredje siffran anger den sista siffran i år då iPhone har tillverkats. Till exempel, om den tredje siffran är en "8", var iPhone gjordes år 2008. Om den tredje siffran är en "0", då iPhone tillverkades under 2010.
  • Pröva den fjärde och femte siffran i serienumret. Dessa siffror indikerar veckan på året då telefonen tillverkades. Till exempel, om den fjärde och femte siffran är "51," då iPhone gjordes i slutet av december det år den tillverkades.
  • Även tillverknings datum inom ett serienummer som inte kan vara senare, är det fortfarande möjligt att iPhone har aldrig använts och har suttit i sin originalförpackning sedan dess release.

Tips

 • Om din iPhone kom i en iPhone-märkt box, jämföra serienumret tryckt på lådan med serienumret på iPhone. Om serienumren är annorlunda, då lådan är inte iPhone originalförpackning.
 • Alla renoverade iPhone som är "Apple Certified" har en 1-års garanti via Apple, med möjlighet att förlänga din garanti upp till 2 år. Kontakta Apple direkt för att kontrollera att garantin gäller för din enhet, speciellt om du har köpt iPhone från en tredje part.
 • Om du köper en iPhone på nätet och kan inte inspektera telefonen i personen i förväg, be säljaren frågor om serienummer eller bestämma webbplatsens avkastning eller politik utbyte i fall du sålt en renoverad enhet.