Wku

Hur man använder funktionen print screen på en mac

Använda funktionen Print Screen på en Mac kan du ta en skärmdump av hela skärmen, en del av skärmen, eller ens för bara en öppet fönster. Om du vill veta hur man använder funktionen Print Screen, följ bara dessa steg.

Steg

Hur man använder funktionen print screen på en mac. Ta en bild av hela skärmen.
Hur man använder funktionen print screen på en mac. Ta en bild av hela skärmen.
 1. 1
  Ta en bild av hela skärmen. Hitta skärmen som du vill fånga och tryck Kommando + Skift +3. Detta kommer att ta en bild av hela skärmen. Du kommer även höra ljudet från kamerans slutare gå ut för att bekräfta att du har fångat skärmdump.
 2. 2
  Ta en bild av en rektangulär del av skärmen. För att göra detta, tryck Kommando + Skift + 4. Detta kommer att förvandla din mus till ett verktyg som kan välja någon rektangulära delen av skärmen. Verktyget kommer att se ut lite som ett plustecken. När verktyget kommer upp, kan du släpper de andra tangenterna.
  • Därefter, klicka och håll musen, dra verktyget tills du har skapat önskad rektangulär form, och släpp musknappen när du är redo att ta skärmdumpen.
 3. 3
  Ta en bild av ett fönster. Detta är ett bra alternativ om du har ett öppnat fönster och vill ta en bild av det utan att skrivbordet i bakgrunden eller något annat som har poppat upp över skärmen som en distraktion. Tryck Kommando + Skift + 4 + mellanslag och vänta på verktyg som gör det rektangulära skärmen för att förvandlas till en kamera. # * Sedan, flytta kameran runt med musen tills du har valt den skärm som du vill - det kommer att bli bleka.
 4. 4
  Öppna skärmdump på skrivbordet. Bara dubbelklicka på filen för att öppna den. Om du vill spara dina bilder till klippbordet istället för att en permanent fil, tryck bara på kontroll tillsammans med de andra funktionerna nästa gång du tar en skärmdump.
 5. 5
  Skriv skärmdumpen (tillval). Om du vill faktiskt skriva ut skärmbilden, klicka bara på "File" och sedan "Print" och "Print" igen.

Tips

 • När du skriver ut, se till att kolla din sida inställningar. Den skärmbild på 100% view är större än vanliga pappersformat.
 • Det kommer att bli en. Png-format, även om förlängningen inte visas, om du får information om filen, då du kommer att se.
 • För att fånga bara en del av skärmen, till exempel bara ett fönster, trycker du på Skift, kommando (Apple) och 4, sedan dra en ruta runt det område du vill.
 • Några av programvara avsedd för tweaking Mac OS X kan du ändra formatet, namngivning och placering av skärmdumpar.
 • Istället för # kan du också använda $ - detta kommer att göra din markör ett hårkors. Dra för att markera det område som du vill fånga. Släpp för att skapa bilden. Alternativt, inte dra, men i stället, tryck utrymme att slå markören till en kamera. Genom att klicka på ett fönster med kameran kommer att fånga det valda fönstret som din fångst, trycka på mellanslag igen för att återgå till hårkorset vyn.