Wku

Hur man ansluter två datorer tillsammans med en Ethernet-kabel

Om du inte har tillgång till ett nätverk, och behöver överföra filer eller upprätta en anslutning mellan två datorer, kan du ansluta datorerna till varandra med en korsad Ethernet-kabel. När du har anslutit dina datorer tillsammans med en Ethernet-kabel, kommer du vara tvungen att ändra nätverksinställningar på en av datorerna för att upprätta kabelanslutning. Du har då möjlighet att överföra eller dela filer och spela nätverksspel mellan de båda datorerna. Fortsätt att läsa den här artikeln för att lära sig om förfarandet för att ansluta dina datorer tillsammans med Ethernet på antingen en Windows 7, Windows Vista, eller Macintosh operativsystem (OS).

Steg

Hur man ansluter två datorer tillsammans med en Ethernet-kabel. Kontrollera att du har en korsad Ethernet-kabel.
Hur man ansluter två datorer tillsammans med en Ethernet-kabel. Kontrollera att du har en korsad Ethernet-kabel.

Windows 7 och Windows Vista

 1. 1
  Kontrollera att du har en korsad Ethernet-kabel. En korsad Ethernet-kabel krävs för att ansluta datorer med Windows OS, medan en vanlig Ethernet-kabel kan endast upprätta en anslutning mellan en dator och router.
  • Undersök mönster tråd färg vid vardera änden av Ethernet-kabeln för att avgöra huruvida färgerna matchar. En korsad Ethernet-kabel kommer att ha färgmönster som inte matchar upp, medan den vanliga kablar, kommer färgmönster matchar varandra identiskt i varje ände.
  • Se bilden på "Tekron International" hemsida som du fått i Sources i den här artikeln om du vill ha personlig hjälp med att bestämma skillnaden mellan en standard och korsad Ethernet-kabel.
 2. 2
  Anslut vardera änden av Ethernet-kabeln till Ethernet-nätverksport på varje dator för att ansluta datorerna tillsammans med kabeln.
 3. 3
  Gå till någon av dina datorer, och klicka på "Start"-menyn. "Start"-menyn liknar ofta Microsoft Windows-logotypen på datorer som kör Windows 7.
 4. 4
  Välj "Kontrollpanelen" och sedan typ "nätverk" i sökrutan som du får inom kontrollpanelen.
 5. 5
  Välj "Nätverks-och delningscenter" från de alternativ som visas i fönstret.
 6. 6
  Markera och öppna ikonen märkt "oidentifierat nätverk" från nätverkskartan överst på Nätverks-och delningscenter fönster. Denna ikon kan visas som "Flera nätverk" om du har mer än ett nätverk.
 7. 7
  Klicka på det meddelande som uppmanar dig att byta nätverk upptäckt och fil inställningar delning, klicka på det alternativ som lyder, "slå på nätet och fildelning."
 8. 8
  Skriv administratörslösenordet för datorn om du uppmanas att göra det, tryck sedan på "Enter" på tangentbordet. Båda datorerna kommer nu att synas i Nätverks-och delningscenter fönster, och du kommer att ha möjlighet att dela filer och andra resurser.

Macintosh (Mac) OS X

 1. 1
  Anslut vardera änden av en standard Ethernet-kabel till Ethernet-portarna på båda datorerna. Om en eller båda av dina Mac-datorer inte har Ethernet-portar, kan du bli tvungen att använda Universal Serial Bus (USB) till Ethernet-adaptrar.
 2. 2
  Gå till en av datorerna, öppna sedan "Apple"-menyn.
 3. 3
  Välj "Systeminställningar" från de alternativ, välj sedan "dela".
 4. 4
  Ta del av datorns namn inifrån "sharing"-menyn.
 5. 5
  Gå till den andra datorn, och navigera till "finder." Den "Finder" är en fyrkantig ikonen i dockan på din Mac, och liknar ett par ansikten.
 6. 6
  Välj "go", klicka sedan på "Anslut till server" i Finder.
 7. 7
  Klicka på knappen "Bläddra" och sedan dubbelklicka på namnet på den andra datorn som visas i fönstret.
 8. 8
  Skriv in administratörslösenordet för den andra datorn om du uppmanas att göra det. En anslutning kommer då att upprättas mellan de båda datorerna, och du kommer nu ha förmågan att överföra och dela filer.

Saker du behöver

 • Crossover Ethernet-kabel (endast Windows)
 • Standard Ethernet-kabel (Mac endast)