Wku

Hur du väljer din första dator

Så du vill köpa din första dator? Detta kommer att visa dig hur du hittar rätt dator för dig. Du måste köpa en dator som passar din budget, dina behov. Du kanske eller kanske inte behöver en kraftfull dator beroende på dina behov.

Steg

Hur du väljer din första dator. Vad syftet är det betjänar.
Hur du väljer din första dator. Vad syftet är det betjänar.
 1. 1
  Gör en budget. Tänk på hur mycket pengar du är villig att betala för en dator.
 2. 2
  Vad syftet är det betjänar. Om det är för enklare applikationer som ordbehandling, sedan leta efter en billig modell. Om du vill spela spel, behöver du något med en snabb processor, mycket RAM, en stor hårddisk, och bra ljud-och grafikkort.
 3. 3
  Där kommer det att användas. Om du behöver ta det överallt, du behöver en bärbar dator. Om du tänker lämna den på kontoret eller hemma på skrivbordet, sedan köpa en stationär.
 4. 4
  Vem ska använda den? Om det är för ett kontor och du måste dela den, kanske du behöver en med mer minne och Windows 7 Professional eller Ubuntu. Om du kommer att vara den enda som använder den, och främst för att spela spel, och sedan Windows 7 Home Premium eller Vista Home Basic kommer att tjäna dig väl.
 5. 5
  Välj ett operativsystem.
  • ( Ubuntu, Debian, Fedora och Mandriva ) är stabil, snabb och gratis.
  • (, XP, Vista, 7, 8) är den mest populära plattformen i allmänhet och för spel.
  • Mac OS X (Tiger, Leopard, Snow Leopard) är populärt för kreativa strävanden och multimedia.
 6. 6
  Välj hårdvaran. Bestäm om du vill ha en stationär maskin, en bärbar dator som du kan ta med dig, eller en netbook. En netbook är en mindre version av den bärbara datorn, men mer portabel och med färre inbyggda enheter såsom CD-och DVD-enheter.
 7. 7
  Bestäm mängden minne. Bestäm hur mycket RAM-minne du vill att datorn ska ha. Många program har en minsta RAM krav för att köra. Så om din mjukvara säger att det krävs 2 GB minne, och datorn har bara en GB minne, kommer det inte köras. Ju mer RAM desto bättre, men det kommer att bli dyrare. Du bör minst ha 2 GB eller mer RAM-minne, om inte det enda du använder datorn för ansluter till internet (i vilket fall du kan göra med bara 1 GB).
 8. 8
  Research. Skanna Internet, och bli mer kunniga. Jämför priser, och om datorn kan uppgraderas efter behov. Då är du redo att beställa, antingen online eller i en datorbutik.

Tips

 • Om du bara gör grundläggande saker som ordbehandling, se om du kan använda en väns dator, eller gå till ett bibliotek.
 • Om du hittar en dator du vill, jämför alla priser. Du vill inte betala £ 700 och hitta samma sak på eBay för £ 300.
 • De olika operativsystem har egna allmänt bruk. Windows vanligtvis köps av spelare som många PC-spel är gjorda för Windows, men Windows är uppsvälld och känslig för nästan alla virus, spionprogram och sabotageprogram ute. Macar i allmänhet används för multimedia eller för människor som bara vill ha något enklare, men du måste köpa färdiga datorer när du vill ha det. Linux är mycket öppen och fri, vilket gör det perfekt för dem som vill att datorn ska surfa på internet och redigera dokument, men det kan bli tekniskt inblandade, vilket är bra om du vill lära dig mer om din dator men inte så bra om du inte 't verkligen veta om datorer.

Varningar

 • Aldrig betala några pengar för något om du inte är en 100% procent säker på att du behöver det.
 • Alltid köpa från en betrodd leverantör, och kontrollera alltid återvändandepolitik innan du köper.