Wku

Hur du kontrollera om din iPhone är upplåst

När du köper eller säljer en gammal iPhone, kanske du vill vara säker på att det är olåst först. Även AT & T (och andra GSM transportörer) kan göra detta på distans, det finns inget sätt att berätta genom att bara titta för att se om din telefon är upplåst. Denna artikel kommer att visa dig ett par olika sätt du kan själv kontrollera. Läs på!

Steg

Hur du kontrollera om din iPhone är upplåst. Få ditt IMEI-nummer.
Hur du kontrollera om din iPhone är upplåst. Få ditt IMEI-nummer.

Metod ett: kontroll med ett register tjänst

 1. 1
  Få ditt IMEI-nummer. Tryck på Inställningar på startskärmen, tryck på Allmänt och sedan Om. Bläddra nedåt, och notera din 15-siffriga IMEI-nummer:
  • Alternativt kan du slå * # 06 # och ditt nummer visas på skärmen.
 2. 2
  Navigera till ett register tjänst. För denna artikel kommer vi att använda, även om andra register tjänster kommer att erbjuda ungefär samma funktionalitet.
  • Logga in eller skapa ett konto, om det behövs. Detta är en kostnadsfri tjänst, så inget kreditkort behövs.
 3. 3
  Ange ditt IMEI-nummer. I inmatningsfältet, skriv in ditt 15-siffriga IMEI-nummer. Ta inte med mellanslag. När det är upp, klicka på "Kontrollera".
 4. 4
  Kontrollera status. Klicka på "Gratis simlock & garanti status check" längst ned på sidan. Efter en stund, kommer systemet att rapportera om din iPhone är upplåst, och tillståndet för din garanti.

Metod två: försöker annat SIM-kort

 1. 1
  Stäng av din iPhone. Hål Sleep / Wake-knappen tills det står "skjut för att stänga av." Skjut röda pilen för att stänga av telefonen.
 2. 2
  Leta reda på SIM-kortet. Det kommer att finnas längs kanten på din iPhone-regel med ett litet hål för att sätta in ett gem. Använd den för att mata ut kortet hållaren, och ta ut SIM-kortet.
 3. 3
  Sätt in en annan operatörs SIM-kort. Du kan använda en billig go telefon, eller låna ett SIM-kort från en vän. Sätt ihop iPhone och slå sedan på den igen.
 4. 4
  Ringa ett samtal. Om du kan, är din iPhone upplåst! Om du får ett meddelande om att det finns ett problem, och du kan inte ringa samtal, är din iPhone låst.

Tips

 • Ring din operatör. De är oftast flexibla när det gäller att frigöra äldre telefoner.

Varningar

 • CDMA-telefoner som används av operatörer såsom Verizon kan inte vara olåst-de verkar utan SIM-kort. Telefoner från AT & T är i allmänhet GSM-telefoner, använder ett SIM-kort, och kan låsas upp