Wku

Hur göra flera saker på en iOS-enhet

iOS 4.0 (tidigare känt som iPhone OS) har ett antal förändringar som gör att du kan göra multitasking med vissa funktioner i dina program. Tanken är att göra din användning av appar mer intuitiva och att låta dig fortsätta där du slutade sist, snarare än att ha appar stänger ner på dig när du växlar till en annan. Till exempel bör du kunna svara på ett SMS eller ringa, hålla en pratstund med en vän att gå och byta tillbaka till en avbruten match när du är klar. Eller så kan du klicka på en webblänk i ett mail du läser och i stället för att stänga din post, kommer det helt enkelt tar dig till internet länk medan din e öppen för att växla tillbaka till när du är klar med internet.

Apps ses nu som "kör" eller "svävande", beroende på hur mycket minne av iPhone kan hålla. Även om inte "true" multitasking (som skulle tugga upp batterierna), är de program pausas när vissa poster såsom musik och förmåga att ta emot samtal fortsätter "körs i bakgrunden". Här är hur man gör multitasking med iPhone eller iPod Touch.

Steg

Hur göra flera saker på en iOS-enhet. Bekanta dig med att växla mellan senast använda program snabbt, utan att behöva vänta på omlastning tid.
Hur göra flera saker på en iOS-enhet. Bekanta dig med att växla mellan senast använda program snabbt, utan att behöva vänta på omlastning tid.
 1. 1
  Bekanta dig med att växla mellan senast använda program snabbt, utan att behöva vänta på omlastning tid.
  • Tryck två gånger på hemknappen. Detta kommer att ta upp multitasking display, som visar din "senast använda" appar. På Home-knappen fungerar på ett liknande sätt som i aktivitetsfältet i Windows eller dockan i Mac OS X.
  • Bläddra eller bläddra till höger (vågrätt) om du behöver se fler appar.
  • Tryck någon app för att öppna den igen. Det kommer att öppna omedelbart, och vara exakt samma som när du lämnade det om appen stödjer multitasking. Detta innebär att din sista match, söka, nyhet, etc., kommer fortfarande att vänta på dig att avsluta det (det är bara "tillfälligt" eller "fryst" tills du återuppväcka det).
 2. 2
  Stänga av en app. Om du inte vill att en app sitta i sitt viloläge, kan du stänga den. Detta är användbart om du är orolig för att iPhone kan vara på väg att ta slut på minne och stänga appar för dig. Helt enkelt:
  • Dubbeltryck på hemknappen
  • Bläddra åt höger över ikonerna för att hitta den du vill stänga
  • Tryck och håll på ikonen
  • Tryck på den röda cirkeln med ett streck (delete symbolen). Appen kommer att stänga istället för att vara upphängd.

Multitasking aktiviteter att prova

 1. 1
  Lyssna på ljud medan du fortsätter att använda en annan app. Ljud kan fortsätta att strömma medan du bläddrar för e-post, spela ett spel, surfa på nätet, etc.
 2. 2
  Svara på dina voice-over-IP (VoIP) samtal och fortsätta göra vad du behöver om andra appar. En VoIP app redo för iOS 4 inte längre behöver lämnas öppen för att ta emot samtal, det kan lämnas igång i bakgrunden medan du gör andra aktiviteter på iPhone.
  • Ta samtalet, samtidigt som man fortsätter att använda andra appar. Du kan kontrollera din e-post, surfa på internet, osv, medan du fortsätter att prata.
 3. 3
  Använd GPS med andra program körs. Använd GPS app som vanligt, men lämna dina andra önskade program körs. Till exempel, om du vill lyssna på musik, kan du lämna öppna musik app samtidigt som GPS app. När GPS-appen behöver berätta för dig vad du ska göra härnäst, kommer iPhone 4 att sänka musiken så att du kan höra GPS riktningar.
 4. 4
  Tillåt uppladdningar eller nedladdningar för att slutföra i bakgrunden medan du fortsätter att använda andra program. Starta uppladdning eller nedladdning process och kolla det händer bra. När du försäkrat den fungerar, byta till ett annat program, till exempel e-post eller spelar ett spel, medan bakgrunden uppgiften klar.

Tips

 • Apps måste vara kompatibelt med iPhone för multitasking till jobbet. Detta innebär att de apps måste uppdateras med den rätta koden. Du vet om din app är konfigurerad av huruvida det plockar upp från där du slutade.
 • Du kommer att kunna ta emot varningar utan att behöva öppna programmet tillhandahåller varningar. Detta kommer att fungera för tredje part apps som ger dig varningar såsom nyheter, sport vinner, väder, larm, etc.
 • Ett antal iOS 4 färdiga appar har redan lämnats in och godkänts för användning, och listan fortsätter att växa.
 • iOS 4 är inte tillgänglig som en uppdatering för den ursprungliga iPhone eller iPod Touch och multitasking är inaktiverad på iPhone 3G och andra generationens iPod Touch tack vare snabba frågor.

Varningar

 • Inte alla appar kommer att tillåtas att köras i bakgrunden, det är en försiktighetsåtgärd för att förhindra dränering av batteriet. Musik, VoIP och plats-spårning enheter kommer att fortsätta köra när du använder en annan app som lyssnar på Pandora låtar eller besvara ett Skype-samtal. De andra program, dock att "tillfälligt" läge, lätt att återuppstå med dubbel-tap på Home-tangenten som beskrivs ovan.
 • Appar rensas från viloläget om iPhone slut på minne. Ha detta i åtanke om det finns något oavslutade!
 • Observera att multitasking är fortfarande mycket nytt och det finns ingen garanti för att din app kommer att köra där du senast slutade.

Saker du behöver

 • iPhone 3GS, iPhone 4, eller den tredje eller fjärde generationens iPod touch med iOS 4
 • Kompatibla iOS 4 färdiga appar