Wku

Hur att moderera en online community

En online community, huruvida ett forum, chattrum, eller socialt nätverk, behöver moderatorer att övervaka forum och hjälpa människor ut. Att vara moderator tar en del arbete, men det är ett roligt och givande arbete, oavsett om du får betalt. Denna artikel kommer att lära dig grunderna i modererar ett forum.

Steg

Hur att moderera en online community. Först måste du faktiskt vara en moderator.
Hur att moderera en online community. Först måste du faktiskt vara en moderator.
 1. 1
  Först måste du faktiskt vara en moderator. Om du inte är, försöka ta reda på om någon av de platser du är medlem på anställer. Om de är, ta jobben. Om inte, sök runt, kan du behöva vänta ett tag men en position är nästan säkert att öppna så småningom. På vissa forum, kommer en respektfull medlem uppgraderas om de så önskar.
 2. 2
  Nästa, se till att du är bekant med den programvara som du kommer att använda. Om du vill träna, försöka få ägaren till din webbplats för att göra en sandlåda område för dig att öva i. Om de inte vill, ställa in din egen kopia av den programvara som används på plats, eller prova en av de demonstrationer vanligtvis tillgänglig på förlag hemsida. Om programvaran webbplatsen använder är anpassad, är du förmodligen ute på tur, men prova att fråga de övriga anställda för lite hjälp, om det behövs.
 3. 3
  Var extra säker på att du är bekant med reglerna i samhället, och även om du tror att du känner dem utantill, läs dem genom några fler gånger. Det kan inte skada.
 4. 4
  Nu, se till att du är involverad i samhället. Medlemmarna vilja veta vem de anställda är, och de gillar det ännu bättre om du är snäll och gör mer än måttligt.
 5. 5
  Var noga och kolla in ofta på de områden som du ansvarar för. Om du går till skolan, logga in om du får chansen. Om du har ett jobb, kolla in platsen på din rast eller lunch tid.
 6. 6
  Ha kul! Ja, det verkar cheesy, men det är sant. Försök att ha kul på jobbet. Som nämndes tidigare, se till att upprätthålla en närvaro på platsen. Till exempel, om du arbetar på ett forum, posta ofta, och efter väl. Om du hjälpa till på ett socialt nätverk, hålla din profil uppdaterad (om du är bekväm att göra det, naturligtvis). Moderatorer som är inblandade vet mer om de samhällen som de arbetar i, vilket kan hjälpa en hel del.

Tips

 • Vissa webbplatser har speciella regler bara för anställda. Det är en god idé att hålla dig uppdaterad på dessa, för att undvika att bryta dem.
 • Försök att få ett jobb modererande på en webbplats som du är intresserad i. Till exempel, om du är i punkrock, försöka hitta en gemenskap som fokuserar på detta. Om du är bra med datorer, försöka få ett jobb på ett forum tillägnat Windows-datorer.
 • Checka in på forumet ofta. Moderatorer som inte betalar uppmärksamhet till platsen kommer troligen att degraderas.

Varningar

 • Direkt be administratörerna kommer sannolikt inte att få dig att bli en moderator. Istället frågar inte alls och leta efter program, kolla in nyheterna och hålla ett öga på din PM box.