Wku

Hur skarva koaxialkabel

Koaxialkabel, som vanligtvis kallas koax, är en elektronisk signal tråd som används för signaler som är ljudkänsliga. För att skydda signalen av intresse, wraps koax en enda ledare med ett rör av metallfolie och mesh. Röret löper koaxialt över signalen ledaren och kräver en särskild lirka crimpterminering metoden. Använd dessa tips för att lära sig att skarva koaxialkabel.

Steg

Hur skarva koaxialkabel. Skapa anslutningspunkter.
Hur skarva koaxialkabel. Skapa anslutningspunkter.
 1. 1
  Skapa anslutningspunkter.
  • Skär av ändarna på koaxialkablar som skall skarvas. Använd små vassa avbitare. Skapa fyrkantig ytor, snarare än fasade ytorna.
  • Mögel ändarna av lirka med fingrarna. Mold ändarna av kablarna tillbaka till cylindrar. De kommer att ha snedvridits genom trycket från kapningen.
 2. 2
  Sätt i kablar, ett i taget, till en koaxial strippa verktyg. Coax strippa verktyg finns på hårdvara och elektriska butiker. Eftersom varje kabel är införd, se till att änden av kabeln sitter tätt mot väggen eller guide på strippa verktyg. Detta säkerställer korrekt band längder.
 3. 3
  Kläm strippa verktyg runt varje kabel. När verktyget är på plats runt kabeln, smidigt snurra verktyget runt kabeln 4 eller 5 gånger. Håll rotation i 1 plats på varje kabel. Utsätt inte någon kraft som skulle dra i kabeln isolering beläggning.
 4. 4
  Avlägsna lirka strippa verktyg från varje kabel som strimlor är klar. Den skalningsverktyg gjort 2 snitt samtidigt. Använd fingrarna för att försiktigt dra bort materialet närmast änden av varje kabel. Detta exponerar den nakna mittledaren varje kabel.
 5. 5
  Dra av den yttre isoleringen som har befriats på varje kabel från den andra nedskärningar som strippa verktyg. Dra försiktigt med fingrarna. Detta exponerar ett skikt av folie på varje kabel.
 6. 6
  Riv den exponerade folien på varje kabel. Detta kommer att utsätta ett skikt av metallnät på varje kabel.
 7. 7
  Böj tillbaka den exponerade metallnät på varje kabel med fingrarna. Riv inte skiktet av folien som är under metallnät. Skiktet av folie skyddar den inre isoleringen. Böj nät hela vägen tillbaka så att den är gjuten över änden av den yttre isoleringen på varje kabel.
 8. 8
  Tryck på änden av varje kabel till baksidan av en F-kontakt. Se till att på varje anslutning, kan den vita inre isoleringen ses trycker mot den främre flänsen hos kontaktdonet. Det kan vara nödvändigt att vicka och fortsätta att driva lirka och kontakten tillsammans för att uppnå korrekt sittplatser. Använd raka tryck bara. Vrid inte lirka i själva kontakten.
 9. 9
  Crimp anslutningarna. Placera varje F-kontakt till en koaxial pressverktyg, vilket finns tillgängligt på hårdvara och elektriska butiker. Utför crimp med fullt klämma pressverktyg handtaget. Släpp handtaget och öppna pressverktyg. Ta den färdiga crimpanslutning från verktyget.
 10. 10
  Slutför skarven. Anslut de 2 kablarna till vardera änden av en BNC hona till hona koaxial-adapter. Dessa finns tillgängliga på hårdvara och elektriska butiker.

Saker du behöver

 • Avbitare
 • Koaxialkabel strippa verktyg
 • F-kontakt
 • F-kontakt kompression verktyg
 • BNC koaxial adapter