Wku

Hur paketera böcker för sjöfarten

Även om inte den mest ömtåliga föremål, böcker fortfarande måste förpackas väl för att säkerställa att de genomgår sjöfarten processen utan skador. Butcher papper och band bandet inte räcker, och, för inbundna böcker, inte heller är vadderade kuvert. Så här paketera böcker för sjöfarten så att de anländer i samma skick som de skickades.

Steg

Hur paketera böcker för sjöfarten. Skydda paket från fukt.
Hur paketera böcker för sjöfarten. Skydda paket från fukt.
 1. 1
  Rengör boken. Om locket är obestruket papper, kanske du kan använda ett suddgummi för att ta bort en del, men var försiktig.
  • Om skyddsomslag eller papper täcker är glansigt, kan du ta bort smuts och enstaka märken genom att spraya lite Windex på en pappershandduk och försiktigt torka höljet. Var noga med att inte få Windex på sidorna. Ibland kan en lätt fuktad disktrasa är allt du behöver. Ge boken täcker en stund att torka ut innan du linda in det.
  • Tändvätska kan användas för att ta bort envisa klistermärken från glansiga omslag - blöt klistermärke i 20 sekunder eller så och sedan pilla bort det - men tänk på att tändvätska är skadligt för huden. Var försiktig och tvätta händerna efteråt.
 2. 2
  Skydda paket från fukt. När locket har torkat, linda boken (er) i någon form av plast i fallet rutan fastnar under ett avlopp pipen vid någon punkt längs vägen.
  • De plastfickor där tidningarna levereras till hemmen är rätt storlek för de flesta böcker. Sätt boken i påsen, vika över toppen av påsen, och försegla den med förpackningar band.
  • Gör inte över-tejp, använd precis tillräckligt för att tejpa ner kanterna. (Det är en olägenhet om mottagaren har att skära av varven av tejp för att komma till boken.) Sedan wrap boken i bubbelplast för extra skydd.
 3. 3
  Lägg något brev eller kort som du vill att mottagaren ska få.
  • För att kvalificera sig för Media Mail takt i Europa, vilket är den bästa fraktkostnad US Post Office erbjuder för böcker, inte lägga personliga brev eller icke-bok poster, eller du måste betala den högre Postpaket eller Priority priser. Maila ett kort av sig själv och tala om för personen att en bok kommer separat. (Kortet kommer oftast först.)
   För andra länder, fråga din postkontoret för råd om paket kostar.
  • Om du inte har en kommersiell följesedel, skriv en dubblett adressetikett att inkludera i rutan ifall den ursprungliga etiketten rivs eller på annat sätt blir oläsliga.
 4. 4
  Överväga att skicka en pocketbok i ett vadderat kuvert. En ruta är fortfarande den bästa förpackningen behållare att använda, speciellt om boken är värdefull eller sentimental att antingen du eller mottagaren.
  Däremot har pocketböcker inte de överhängande luckor och utsatta hörn som hardbacks gör, så de reser bättre i kuvert än gör hardcovers.
 5. 5
  Använd en låda som är större än boken. För hardcovers, hitta en kartong som är lite större än boken. I Europa, om ni inte har något emot att betala den högre skattesatsen Priority Mail, kan du använda rutorna prioriterad post som posten erbjuder gratis (det är en tjänst som du får för att betala mer).
  Men om du använder de fria prioriterade lådor, kommer du inte berättigad till billigare Media Mail takt.
 6. 6
  Gör en återanvänds låda ser fräsch. Om du återanvänder en låda, kan du göra det ser trevligt för mottagaren genom att vända det ut. Bara hitta den plats där lådan limmas ihop. Vanligtvis är det bara en söm. Du kan separera denna söm med en smörkniv, vrid lådan inifrån och ut, och retape att sömmen.
  Voilà! Du har en fin, ren låda. Om du vill återanvända en låda men inte (eller kan inte) vända den ut, klottra genom de gamla adresserna, etiketter och märkningar med en stor markör, eller sätta klistermärken över dem.
 7. 7
  Tape botten. Gör inte väva flikar en låda tillsammans för att undvika att använda tejp när du skickar böcker, det är inte lika säker.
  • Vik de små sidoklaffarna in, stäng sedan de stora flikarna så att de möter perfekt och tejpa skarven med packtejp eller bandning band.
   Lämna gott om överhäng för bandet att gå upp på sidorna av lådan, vilket gör den starkare. Tejpning flikama hos lådan i stället för vikning ger ytterligare säkerhet till paketet och håller rutan i bättre form.
 8. 8
  Lägg förpackningsmaterial. Ställ lådan rätt sida upp, med taket öppen. Layer insidan botten av lådan med vissa förpackningsmaterial - packning jordnötter, krockkuddar, frigolit, skrynkliga plast matkassar, eller krossad tidningen som en sista utväg (tidningen är relativt tung och lägger till fraktkostnaden).
 9. 9
  Efter botten av lådan är ifyllt, ställa boken (insvept i flera lager av plast bubbelplast) på lagret av förpackningsmaterial. Fyll i utrymmet runt boken med mer förpackningsmaterial, fyll sedan lådan till toppen. Du vill att boken ska stanna fast i mitten av lådan och inte glider runt.
 10. 10
  Kan boken flytta ändå? Det viktiga är att stänga flikarna i lådan när du är klar med packning, men inte försegla det ännu. Skaka lådan. Om du kan känna eller höra prasslande eller rörelse, tillsätt mer förpackningsmaterial tills lådan är packad precis tillräckligt för att förhindra rörelse inom.
  Detta kommer att skydda boken från att bli misshandlad, oavsett vad hantera lådan emot.
 11. 11
  Skriv adressen, eller sätta en adresslapp på översta luckan på lådan innan du tejpar den stängd.
  • För att göra leveransen snabbare och mer exakt, kan du slå upp det 9-siffriga postnummer i "Hitta ett postnummer 'på US Postal Service hemsida.
  • Skriv in kulspetspenna så att adressen smetar inte när den blir våt, sedan täcka adress (eller etiketten) med klar packtejp.
 12. 12
  Tejpa lådan stängd. Tejpa den översta sömmen med en lång bit tejp, sedan lägga band över alla sidsömmarna att förstärka lådan.
 13. 13
  Ta paketet till. Fråga efter de bästa portokostnader för din zon och område men se till att jämföra med spårade och försäkrad porto också, speciellt om det du skickar är värdefulla i händelse av förlust eller skada.
  • Om du vill se hur smart du är, be expediten skillnaden mellan Media Mail och Priority priser Mail. Wow! Om du kvalificerar dig för massmedia postar priser, du sparat en massa pengar!

Tips

 • För amerikanska porto endast, hämta USPS Shipping Assistant at http://www.usps.com/shippingassistant/instructions.htm, vilket gör att du kan skriva ut en streckkod frakt etikett från datorn. Shipping Assistant kräver att du använder leveransbekräftelse, men det bara tar några cent för denna tjänst (och det är gratis med A-post). PayPal har också en trevlig sändningssystem.
 • Dubbel låda böckerna. Packa dem prydligt och säkras i en pappkartong upprepa sedan processen lämnar ett utrymme mellan de två rutorna. Ett sätt att göra detta är att använda bubbelplast bara i hörnen för att skydda lådan med böckerna.
 • Du vill att boken ska anlända oskadade. Skador oftast råkar hörnen av inbundna böcker, som kan böjas (eller "stötte", som de säger i boken handel). Boken skall förpackas så att kartongen tar någon skada, i stället för själva boken.
 • Många kommersiella bokhandlar har extra förpackningsmaterial som de kommer att ge dig om du ber snällt. Be om en hel del, och hålla extra i en soppåse redo att hälla i lådor när du behöver frakta något. Skrynkliga plastpåsar från en livsmedelsbutik kan också fylla utrymmena billigt.
 • Ibland med små böcker, kommer det prioriterade Betygsätt vara nära Media Mail takt, och det kommer att vara värt att uppgradera till Prioritet. Boken kommer fram mycket tidigare, alltså med mindre tid att skadas under transporten.
 • Be om en "noll porto strip" på posten om du använder stämplar. Detta bevisar att du gav din bok till en människa och det kommer inte får skickas tillbaka till dig för att vara över viktgränsen.
 • Fråga posttjänsteman om paketet kvalificerar för Postpaket eller First Class frakt om du vill spara pengar. Storlek och vikt restriktioner kan gälla.
 • Fråga posttjänsteman om paketet kvalificerar för Postpaket eller First Class sjöfarten.
 • Vet dina portot, innan du packar, använd en portot jämförelse webbplats som Aktuella porton (Europa) vid http://currentpostagerates.info/, eller ett relevant till ditt land.

Varningar

 • Om du säljer böcker på Internet, se till att köparen har inga klagomål. Det är inte postens fel om en bok kommer fram skadad om avsändaren inte paketera det på rätt sätt. Media Mail sjöfarten kan ta två veckor, vilket är två veckor för paketet att tas bort, sparkas, eller staplas med dussintals andra tunga lådor.
 • Om du har en förtryckt etikett självhäftande adress med en streckkod, behöver du inte att täcka den med tejp, vilket kan göra det svårare att skanna. Men om din etikett tryckt på vanligt vitt dator papper, kan det riva i transit, så du borde tejpa ner hela etiketten, täcka den med klar packtejp.
 • Du kan begära "leveransbekräftelse" för ca 50 ¢ mer om du skickar från postkontoret, 14 ¢ mer om du skriver ut en fraktetikett använda USPS Shipping Assistant ( http://www.usps.com/shippingassistant/instructions.htm ), eller gratis om du skriver ut din egen etikett Priority Mail använder Shipping assistenten eller Click-N-Ship ( https://sss-web.usps.com/cns/landing.do ). Du får ett kvitto med ett långt nummer på det, som du kan sätta in i "spåret och bekräfta" i posten hemsida, du kan också välja att få ett mail skickat till dig när paketet levereras. Med leverans bekräftelse, om du skickade något till din faster, till exempel, kan du tala om för henne när paketet levererades, och hon kan be hennes familjemedlemmar vad de gjorde med den. Leverans bekräftelse avskräcker också oärliga människor från att låtsas att de aldrig fick paketet.

Saker du behöver

 • Vadderat kuvert (för pocketböcker)
 • En ruta större än boken (för hardcovers / pocketböcker)
 • Bubbelplast
 • Plasthylsa eller klar plast för att täcka boken
 • Förpackningsmaterial såsom packning jordnötter eller frigolit
 • Strapping tejp eller packtejp
 • Sax
 • Eraser
 • Windex
 • Pappershandduk
 • Lättare fluidum