Wku

Hur man spara ström på en bärbar dator

Så du vill spara lite ström på din laptop? Ta reda på hur!

Steg

Hur man spara ström på en bärbar dator. Var noga med att göra ljusstyrkan på datorn till den lägsta inställningen som är bekvämt.
Hur man spara ström på en bärbar dator. Var noga med att göra ljusstyrkan på datorn till den lägsta inställningen som är bekvämt.
 1. 1
  Var noga med att göra ljusstyrkan på datorn till den lägsta inställningen som är bekvämt. För att göra detta, leta efter en lila "Fn"-knappen på tangentbordet (oftast bredvid den vänstra ctrl-tangenten, ibland nyckeln har blå bokstäver istället för lila). När du har hittat den "Fn"-knappen, snabbt söka efter en annan tangent med en lila eller blå sol med en uppåt-eller nedåtpilen (vanligtvis på pilknapparna eller på någon av de F1-F12). Nu samtidigt som du håller "Fn" tryck på knappen med den lila / blå sol och en nedåtpil. (Observera att vissa datorer inte har en Fn-knappen så om din dator inte har en Fn-knappen i så fall, helt enkelt använda en av de F1-F12 ensam)
 2. 2
  Stäng av alla bakgrundsprogram som inte behövs eftersom de tar upp processorn utrymme som kommer att använda mer batteri.
 3. 3
  Kontrollera att Bluetooth och / eller trådlösa kortet av avstängt (om det är byggt på).
 4. 4
  Var noga med att mata ut eventuella skivor ur CD-eller DVD-enheten om du inte behöver dem. Skivan kommer fortfarande att snurra inne och förbrukar massor av energi.
 5. 5
  Om du kör mycket låg effekt, eller tittar på en dvd, kan din bärbara dator har ett sätt att stänga av LED-lampor (strömlampan, hårddisk aktivitet ljus, osv.). Kontrollera din bruksanvisning för att se hur.
 6. 6
  Koppla från alla USB-enheter som du inte använder (iPod, flash-minnen, externa USB-möss, osv.). Många av dessa anordningar dra ström från USB-porten, upp till 500mA (ungefär en halv Amp) och 5 volt. Den lägger upp snabbt beroende på hur många du har inkopplad
 7. 7
  När du inte ska använda din bärbara dator för en kort tid, sätta den i vänteläge eller viloläge. Detta kommer endast lämna ödesdigra viktiga komponenter i datorn som kör t.ex. minnet. Och att du kan fortsätta att arbeta på datorn snabbt.
 8. 8
  När du inte ska använda din bärbara dator för en ännu längre tid, sätta den i viloläge (skift + standby-knappen) läget. Det kommer att ha samma effekt som att stänga av datorn, men det gör att du kan gå tillbaka till att arbeta på din bärbara dator precis som i viloläge och använder lite eller ingen ström från batteriet.

Tips

 • Du kan alltid köpa extra batterier för din dator.
 • Det bästa sättet, men inte effektivt för resor, är att använda din strömkabel.