Wku

Hur man spara flash-filer

En flash-fil är en interaktiv animation som kan finnas på flera olika typer av webbplatser. Istället för den vanliga koden som HTML eller Javascript består av, Flash-filer är mindre filer som börjar spela när en webbsida hämtas. En verklig flash-fil är känd genom att ha "swf" förlängning på slutet av filnamnet, som står för Shockwave Flash. För att se de flesta SWF-filer i webbläsaren måste du ha en Flash Player installerad på din dator. Den vanligaste Flash Player Adobe Flash Player och kan laddas ner via Adobes webbplats. Till skillnad från hur lätt spara en HTML-fil, stegen för att spara en flash-fil är något annorlunda. Följ dessa anvisningarna för korrekt spara en flash-fil.

Steg

Hur man spara flash-filer. Besök webbplatsen för Adobe Flash Player och installera den senaste versionen av spelaren på din dator.
Hur man spara flash-filer. Besök webbplatsen för Adobe Flash Player och installera den senaste versionen av spelaren på din dator.
 1. 1
  Besök webbplatsen för Adobe Flash Player och installera den senaste versionen av spelaren på din dator.
 2. 2
  Besök hemsidan som har flash-fil eller video du vill spara på din dator.
 3. 3
  Leta reda på "verktyg"-menyn alternativet på den övre menyraden på din webbläsare, klicka på den för att markera sina menyalternativ.
 4. 4
  Hitta menyn alternativ som säger "sidan info" och klicka på det menyalternativet.
 5. 5
  Klicka på "media" fliken i fönstret som dyker öppen när du har klickat på "sidan info" länken.
 6. 6
  Leta upp flash-fil från listan över sidelement du vill spara på din dator.
  • Flash-filen ska ha filtillägget. Swf på slutet av filnamnet.
 7. 7
  Klicka på "Spara som"-knappen, som är placerad längst ned till höger i fönstret för att spara den markerade flash-fil till din dators hårddisk.
 8. 8
  Välj den destination dit du vill spara flash-fil till din dator när fönstret visas.
 9. 9
  Ge flash filen ett namn som du kommer ihåg för att hitta den senare.
  • Flash-filen bör redan ha ett namn som ges till det, men du nu har möjlighet att ändra filens namn om du väljer att göra så.
 10. 10
  Klicka på knappen "Spara" i fönstret när du har valt rätt plats där du vill spara filen och fönstret stängs.
  • Flash-filen har nu sparats på datorns hårddisk på en viss plats som du väljer.

Tips

 • De flesta webbläsare kommer att stödja flash-filer, inklusive Internet Explorer, Mozilla Firefox och Google Chrome. Bara se till att du har den mest uppdaterade versionen av Adobe Flash Player som viss webbläsare krävs för att se Flash-filer.
 • Vissa flash-filer kan inte sparas genom att följa dessa steg. Dessa filer som inte kan sparas är mer än sannolikt kodas eller krypteras av utvecklaren av flash-fil för att hålla filen från att kopieras och användas på andra ställen. De kommer oftast inte att synas under "Media" fliken på sidan Info fönstret eller kommer inte att fungera när du har sparat den till datorn.