Wku

Hur man skapar maskinen adressfiltreringslistan på en router

Detta är en guide om hur man skapar ett Mac-adress filter listan på din router så att andra människor inte kommer att kunna använda din Internet-anslutning om du inte ger dem tillgång till rättigheter. För att skapa en Mac-filter lista på din trådlösa router, måste du komma åt routerns webbaserade konfigurationsverktyget. Alla moderna routrar från ledande tillverkare sedan 802.11b kommer att ha s liknande konfigurationsverktyg.

Steg

Hur man skapar maskinen adressfiltreringslistan på en router. Klicka på Start på aktivitetsfältet.
Hur man skapar maskinen adressfiltreringslistan på en router. Klicka på Start på aktivitetsfältet.
 1. 1
  Klicka på Start på aktivitetsfältet.
 2. 2
  Välj kör.
 3. 3
  Skriv in cmd. (Detta tar dig till kommandotolken). Efter att ha kört cmd, öppnas ett fönster ut med svart bakgrund och vita ord.
 4. 4
  Skriv in ipconfig / all för Windows XP/2000, eller winipcfg för Windows 9x/Me, tryck sedan på enter. Den första rutan i rött är MAC-adressen som vi kommer att behöva senare.
 5. 5
  Ta del av den standard-gateway som också finns i den röda rutan. Den bör bestå av olika siffror.
 6. 6
  Öppna en webbläsare, såsom Firefox, Internet Explorer, Opera eller Safari.
 7. 7
  Skriv in siffrorna du ser på samma rad som ordet default gateway då slå in. I detta exempel är det (Linksys), men vissa routrar kan använda (Zyxel), eller (D-Link). När du slår in kommer du att bli tillfrågad om ett användarnamn och lösenord.
 8. 8
  Ange användarnamn och lösenord. Om du inte har angett din trådlösa router gränssnitt innan, skulle det förvalda användarnamn och lösenord vara för DD-WRT. För Linksys är användarnamnet tomt, men lösenordet är.
 9. 9
  Klicka på fliken Trådlöst sedan mac filtret sub fliken
 10. 10
  Markera kryssrutan Aktivera knappen och välj sedan endast tillåta st noterade att ansluta till det trådlösa nätverket.
 11. 11
  Välj mac filter listan. Du kommer att se något som liknar detta men lådorna är tomma för dig att fylla i. Du behöver inte fylla i varje ruta.
 12. 12
  Kontrollera att du MAC-adress (se steg 1 till steg 4), utom i stället för att titta på dig default gateway, måste du titta på den fysiska adressen.
 13. 13
  Ange den fysiska adressen i listan och bläddra till botten för att välja spara inställningarna. Grattis! Du har aktiverat säkerhet på din trådlösa router så att andra människor inte kommer att kunna komma åt den. Inget mer fördröjning och hög latens för trådlöst internet spel.

Tips

 • I steg 4 kommer du att se två gränssnitt. Ethernet Lokal anslutning och Ethernet trådlös anslutning. I den här guiden har vi att göra med trådlöst så du bör titta under Ethernet Trådlös anslutning.
 • Utforska din trådlösa routerns konfiguration, och lära sig mer om funktioner för nätverkssäkerhet såsom portblockerande.

Varningar

 • Skärmbilderna som visas ovan är från öppen källkod firmware för Linksys router. Det finns många olika web-baserad konfiguration klienter, men de flesta kommandon är samma, om inte liknande.