Wku

Hur man lyfter en BT ledningsfel

Ibland människor behöver för att få en BT medel för att höja ett bredband linje fel. Försöker göra detta hamnar i er skickas från "pelare till inlägg" inom BT: s callcenter-system. Skulle det vara bättre att upptäcka hur du kan få den här processen gjort snabbare?

Steg

Hur man lyfter en BT ledningsfel. Kontrollera att se på datorn om internet fungerar.
Hur man lyfter en BT ledningsfel. Kontrollera att se på datorn om internet fungerar.
 1. 1
  Kontrollera att se på datorn om internet fungerar. Om det är så är det inga problem.
 2. 2
  Titta på routern och se om bredband eller DSL lyser fast. Om den blinkar, är detta innebär bredband inte fullt aktiva ner linjen (fel). Om det inte är påslagen (inget ljus) deras är inget bredband signal aktiv ner linjen (fel).
  • Om lampan lyser fast hela tiden, växla routern (bredband rutan "Homehub", "Voyger") bort så det finns inga lampor på. Slå sedan på den igen. Stäng av datorn och sedan på igen (omstart), och sedan kontrollera internet.
 3. 3
  Ring 0800 111 4567 (eller 0330 1234567) alternativet 1,1,3 om det fortfarande inte fungerar. Detta är BT Fri teknisk rådgivning helpdesk (majoriteten off shore från Storbritannien). Detta kan ta lite tid att göra några tester på linjen och att göra några interna tester inom ditt hem (gjort av dig). Detta innebär att du tar fronten av master-uttaget (där marken linjen nås), detta kräver att du har en skruvmejsel. Bakom det är en socket som ADSL-filtret kopplas in. Detta kommer att ha den router som är ansluten till filtret. Slå på routern och se det "bredband" eller "DSL" lampan lyser. Om detta fortfarande blinkar eller inte på, det är definitivt ett fel. Berätta Tech helpdesk att boka det som ett fel på grund av att du gör det här testet i ditt hem.
 4. 4
  Om bredband ljuset är solid och internet fortfarande inte fungerar, prova att få en prenumeration för ett hem IT rådgivare skrivbord. Detta är en avancerad teknisk helpdesk men kostar £ 9,99 per månad med en giltighetstid på minst kontrakt på 3 månader. Ring Tech hjälp och be om numret.

Tips

 • Om agenten blir svårt att kommunicera med, be att få tala med en chef eller klagomål agent.
 • Fråga alltid för agenten ID-nummer ("EIN"), detta är ett Employee Identification Number som kan spåras genom en katalog inom BT.
 • Håll reda på alla siffror och vilka avdelningar de är samt tider kräver.
 • Behåll lugnet! om du hamnar uttrycka din ilska för mycket agenten har rätt att avsluta samtalet.
 • Kom alltid ihåg att oavsett vad folk säger, det finns inget sådant som en gratis ingenjör för att fixa en dator (det antingen kostar £ 50 eller 75 £).
 • BT: s hemsida har ett avsnitt där du kan begära en check röst linje, om det finner ett fel, kan det ta en reparation begäran direkt. Prova detta innan du går ner rutten bredband fel.

Varningar

 • Denna process kräver extrem tålamod.
 • Fel är en av de värsta processer att gå igenom med. Detta kommer att bli samma sak med alla bredband företag.
 • Om du lämnar BT på grund av denna fråga, se till att detta är löst innan du lämnar. Det kan ta längre tid på grund av fel i samband med BT.
 • Läs Broadband kontraktet för att se vad avtalet är.

Saker du behöver

 • fasta eller mobila telefon