Wku

Hur man lägger till en extern hårddisk till en PlayStation 3

PlayStation 3 finns med flera olika hårddisk storlekar, men ganska ofta du kanske vill ha eller behöver en större eftersom du möjlighet upp din gamla. Du kan byta ut den interna hårddisken med en vanlig bärbar hårddisk, men det tenderar att bli dyrt. En enklare och billigare metod är att lägga till en extern hårddisk till din PlayStation 3.

Steg

Hur man lägger till en extern hårddisk till en PlayStation 3. Anslut hårddisken till datorn med en USB-sladd.
Hur man lägger till en extern hårddisk till en PlayStation 3. Anslut hårddisken till datorn med en USB-sladd.
 1. 1
  Anslut hårddisken till datorn med en USB-sladd.
 2. 2
  Kontrollera vad det filsystemet typ är. Gör detta genom att gå till Start, Kontrollpanelen, Administrationsverktyg, Datorhantering, Disk Manager. Välj den externa enheten och läsa "File System" typ. Filsystemstypen måste vara FAT32 för att PlayStation att erkänna det.
 3. 3
  Split större, högkvalitativa filer i mindre filer, om det behövs. FAT32 har en gräns på 3,9 gigabyte per fil, vilket innebär vissa högkvalitativa HD-filmer kan behöva delas upp i mindre filer, och som gör det mindre än idealisk för vissa HD-innehåll.
 4. 4
  Säkerhetskopiera alla filer på hårddisken innan du fortsätter. Utföra nästa steg raderas alla filer på den externa hårddisken, så säkerhetskopiera alla videor, foton, musik etc. som redan på denna externa hårddisk innan du går vidare till nästa steg. Läs hela steget innan - går in i kommandotolken är endast för avancerade användare. Det rekommenderas att man istället använder HPs freeware verktyg istället för att följa detta steg som visar dig hur du manuellt formatera enheten.
  • Observera att om alla dessa system formateringen tar ganska lång tid (möjligen timmar) beroende på storleken på hårddisken. Detta är normalt, bara ha tålamod.
  • För Windows-användare:
   • Om filsystemet typ är "NTFS", högerklicka och välj "Delete partition" eller "Ta bort volym" för Vista.
   • Återskapa partition men inte formatera den. Se till att du tilldela en enhetsbeteckning (För den här kursen kommer vi att använda H:)
   • Formatera enheten genom att gå till kommandotolken (Vista, högerklicka på Kommandotolken i Start> Alla program> Tillbehör och klicka på "Kör som administratör") och skriv "format h: / FS: FAT32" (utan citationstecknen). Du kan behöva byta ut din enhetsbokstav. (Notera att detta kanske inte fungerar på XP för en stor hårddisk - du kan behöva använda en tredje part formatering verktyg som gillar HP-verktyget ovan Om du får ett felmeddelande om att enheten inte finns eller inte kan hittas., är det troligt att Vista har formaterat disken till "NTFS". Använd skärmen Diskhantering för att ta bort denna partition igen välja alternativet att inte formatera partitionen och sedan använder kommandot kommandoraden format igen.
  • För Mac OS X-användare:
   • Öppet / Program / Verktygsprogram / Disk Utility.app, plocka enheten, och klicka på "Radera" fliken. Pick 'MS-DOS (FAT) för filsystemet typ, och klicka på "Radera"-knappen.
  • För Mac OS X Leopard-användare:
   • Öppet / Program / Verktygsprogram / Disk Utility.app, plocka enhet och klicka på "Partition" fliken. Välj '1 Partition, "för Volym Scheme, och" MS-DOS (FAT), "för formatet. Klicka på "Alternativ..." knappen (längst ned) och välj "Master Boot Record." Tryck "Okej" och sedan "Verkställ".
 5. 5
  Öppna "Den här datorn" och dubbelklicka på din tomt extern hårddisk.
 6. 6
  Skapa en mapp som är identiskt med det på PlayStation 3. Alla mappnamn måste vara i versaler. I rotkatalogen på enheten, skapa mapparna "PICTURE", "MUSIC" och "VIDEO". Om du inte skapar dessa mappar, kommer dina mediafiler visas inte när du väljer USB-enheten på din PS3, men du kan komma åt dem när du trycker på triangel-knappen och välj "visa alla". Om du kommer också att lagra säkerhetskopior, spara speldata eller teman, skapa en mapp som heter "PS3" med mappar som kallas "EXPORT", "SaveData", och "TEMA" inuti.
 7. 7
  Ladda alla filer i en lämplig mapp. Ladda all musik du vill ha i din musikmapp, all video du vill ha i din video mapp, och alla de bilder du vill ha till din bildmapp.
 8. 8
  Koppla bort hårddisken. Gör detta genom att klicka på den gröna bockmarkering i ikonlistan och det nedre högra hörnet av skärmen och välj "Utför säker borttagning av..."
 9. 9
  Koppla bort hårddisken från datorn. När datorn säger "XYZ enheten nu kan säkert tas bort," dra ut hårddisken ur datorn.
  • Om datorn säger "Drive är upptagen, försök igen senare..." Du kan helt enkelt starta om datorn för att göra det komplett vad det gör och släpp hårddisken.
 10. 10
  Anslut hårddisken till din PlayStation 3. Använd den extra utrymme att spara information och komma åt alla dina extra innehåll som sparats på din externa hårddisk.
 11. 11
  Felsök, om det behövs. För att göra din nya hårddisk erkänns av PS3, måste du se till att:
  • Först är det filsystemet FAT32 eller NTFS. Om det är NTFS, bör du konvertera den till FAT32 med en NTF-omvandlare.
  • Det andra, se till att din PS3 firmware är den senaste versionen. Om det inte är, ladda ner den senaste firmware från PlayStation-webbplatsen och lägg dem på en minnessticka att överföra till din PS3 via en USB-port. Detta kommer att erkännas av PS3 och kommer att användas i arbetet med att ställa in din nya hårddisk. Du bör också sätta din FAT32-partition som första partitionen på hårddisken, eftersom endast detta kan kännas igen av PS3.

Tips

 • Folder fungerar systemet på följande - DIR / filer * eller Dir / mapp / filer - exempel: Video / filer * eller Video / Hem Filmer / filer * - Dir / mapp / mapp / filer inte fungerar utan "Visa alla" ovan - exempel: Video / TV Shows / Simpsons / filer *
 • Alternativt till HP USB Disk Storage Format Tool, kan du använda EASEUS Partition Master att partitionera USB-enhet, det är också gratis att använda. Dessutom låter den dig lägga till en FAT32-partition till en NTFS-formaterad USB-enhet som har data på det, utan att torka eller förlora ursprungliga data. Det är väldigt lätt att använda och kan laddas ner från EASEUS hemsida här http://www.partition-tool.com/personal.htm
 • Alternativt till "fördefinierade" mapp-system, kan du trycka på triangeln på din hårddisk och klicka på "Visa alla", men du måste fortfarande välja video att se videofiler.
 • Lägga till en extern (eller intern) hårddisk till din PlayStation 3 inte ogiltig inte garantin.
 • Du kan kopiera filer till och från hårddisken och PS3, men du kan inte redigera filer / mappar på hårddisken från PS3 - du måste kopiera till PS3 eller göra det från datorn.

Varningar

 • Vista kan formatera en enhet i exFAT snarare än FAT32. ExFAT-formatet är utformat för XBOX och XBOX360, och fungerar inte med PS3. Om så är fallet, då du kommer att behöva använda ett program som Paragon Partition Manager som kommer att konvertera till FAT32.
 • Om du lägger din PlayStation horisontellt, placera inte den externa hårddisken på höger sida där frånluftsfläktar syftar. Luften som kommer ut ur PlayStation är mycket varmt och kommer att orsaka din externa hårddisk inte fungerar.