Wku

Hur man korrekt använda "s" videokablar

"S" video kablar och ingångar är allmänt missförstådd, inte ansluten, eller missbrukas. Här är vad du behöver veta.

Steg

Hur man korrekt använda "s" videokablar. Försäkra den komponent som du vill koppla upp har ett "s" videoutgång samt att se till att din TV har ett "s" videoingång / s.
Hur man korrekt använda "s" videokablar. Försäkra den komponent som du vill koppla upp har ett "s" videoutgång samt att se till att din TV har ett "s" videoingång / s.
 1. 1
  Försäkra den komponent som du vill koppla upp har ett "s" videoutgång samt att se till att din TV har ett "s" videoingång / s.
 2. 2
  Köp en bra kvalitet "s" videokabel. De flesta komponenter har man inkluderat, men de är oftast inte av bästa kvalitet. En med guldpläterade anslutningar är bäst. De kan gå för 15€ och uppåt.
 3. 3
  Anslut "s" videokabel från komponent (digital-TV-mottagare, dvd, spelsystem och etc.) Direkt till din TV.
 4. 4
  Anslut inga andra videokablar. Anslutning av annan videokabel åsidosätter den digitala "S" videosignal och det kommer att vara värdelösa. Det är en populär missuppfattning att ansluta fler kablar är bättre. Det är inte. Många instruktion pamfletter kommer att råda för att ansluta alla kablar. Tror du inte det!
 5. 5
  Slå på den digitala källan och TV och se vad du har missat. Din kvalitet upplösningen ökar allt från 20 till 80% beroende på hur du hade saker kopplade i första hand.

Tips

 • Om din TV bara har en "S" videoingång och du har flera komponenter med "S" videoutgångar, har du några alternativ.
  • Haka upp "S" video på den apparat du använder oftast. I de flesta fall skulle detta vara din digitala TV-mottagaren Dvs Kabel box och satellitmottagare. Haka upp mindre använda komponenter med gula RCA-kabel, eller RF-kabel till de ytterligare videoingångar på din TV. Gul RCA-anslutning är näst bäst i "S"-video, men kommer fortfarande att fungera ganska bra. Återigen, använd en eller det andra. Aldrig båda.
  • Köp en "S" video / audio splitter box. Dessa finns i många olika varianter. Bästa värde som jag hittade var faktiskt på en Video Game Store med guldpläterade anslutningar för ca 15€ dollar. Dessa boxar har även ingångar för Gul RCA-videokabel. Återigen, ANVÄND INTE DET! "S" endast video. De ljudingångar måste anslutas though. Denna ruta gör att du kan koppla upp 4 eller 5-komponenter till din TV, men du måste manuellt växla mellan vilken komponent du vill använda på den tiden.
  • "S" videokablar bär inte ljud. Du måste ansluta ljudkablar från komponent till ingångarna på TV. Se till att du använder ljudingången på TV, som serverar den "S"-kanal videoingång. Detta är oftast den ljudingång som är närmast "S" videoingång på baksidan eller på sidan av TV.
  • Om du fortfarande inte är nöjd med din TV-bild, måste du investera i en HDTV och HD-kabel eller satellit tjänst. Detta kan få dyr, men värt det för den sanna Television entusiasten.

Varningar

 • När du arbetar med alla elektriska apparater kontrollera att alla komponenter är urkopplade tills alla ställa upp och ledningsdragning är slutförd. Alltid strömmen på TV sist och strömmen först.