Wku

Hur man gör smilisar på Facebook

Emoticons är kombinationer av tangentbord stroke du kan använda för att representera eller skildra ansiktsuttryck när du skickar meddelanden eller chatta på Internet. Exempel på uttryckssymboler är smileyansikten, rynkar pannan, blinkningar och arga uttryck. Du kan också använda smileys för att förmedla en viss bild, till exempel en ängel, djävulen, eller djur. För att göra uttryckssymboler på Facebook, måste du lära dig de specifika tangentkombinationer som resulterar i dessa grafiska framställningar, skriv sedan in dem i din Update status eller i Facebook Chat. Fortsätt att läsa den här artikeln för att lära dig hur du kan göra och använda smileys i Facebook.

Steg

Hur man gör smilisar på Facebook. Rynka pannan på din mottagare.
Hur man gör smilisar på Facebook. Rynka pannan på din mottagare.

Lära uttryckssymboler

 1. 1
  Gör en smiley. Ett leende förmedlas genom att skriva ett kolon, omedelbart följt av en sluten parentes. Exempel::)
 2. 2
  Rynka pannan på din mottagare. Detta görs genom att skriva ett kolon, följt av en öppen parentes. Exempel:: (
 3. 3
  Skapa ett brett, lyckligt leende. Detta åstadkommes genom att skriva in ett kolon, följt av en versal "D." Exempel:: D
 4. 4
  Wink på din mottagare. En blinkning är ett semikolon, följt av en sluten parentes. Exempel:;)
 5. 5
  Stick ut tungan. Denna emoticon skapas genom att skriva in ett kolon, följt av en versal "P." Exempel:: P
 6. 6
  Kippa i förvåning på din mottagare. En flämtning indikeras av ett kolon, följt av en versal "O." Exempel:: O
 7. 7
  Förmedla ett uttryck för skepsis. Skepticism representeras genom att ange en kolon, följt av ett snedstreck. Exempel:: /
 8. 8
  Uttryck arga känslor. Detta kan åstadkommas genom att skriva "större än"-symbol, följt av ett kolon, sedan med en öppen parentes. Exempel:>: (
 9. 9
  Uttryck förvirring mot mottagaren. Detta görs genom att skriva en gemena bokstaven "o", följt av en period, sedan följde med en versal "O." Exempel: oO
 10. 10
  Förmedla oskuld genom att skildra en ängel. En ängel skapas genom att skriva en versal "O", följt av ett kolon, sedan följde med en sluten parentes. Exempel: O:)
 11. 11
  Förmedla ondska genom att skildra en djävul. En djävul görs genom att ange numret "3", följt av ett kolon, sedan slutade med en sluten parentes. Exempel: 3:)
 12. 12
  Ger mottagaren en ros. En ros kan avbildas genom att skriva "i"-symbolen, följt av en tilde, en sluten parentes, och 3 eller 4 fler symboler tilde att likna blommans stjälk. Exempel: @ ~ ~ ~ ~
 13. 13
  Skapa en pingvin huvud. En pingvin huvud kan göras genom att mata in "mindre än"-symbol, en öppen parentes, ett enkelt citationstecken, då en sluten parentes. Exempel: <(")

Använda uttryckssymboler på Facebook

 1. 1
  Använd uttryckssymboler med Facebook Chat.
  • Navigera till det nedre högra hörnet av din öppna Facebook-session och klicka på "Chat" rutan.
  • Klicka direkt på namnet på Facebook vän du vill chatta med att leda öppnandet av ett nytt chattfönster.
  • Skriv in tangenttryckningar för någon emoticon i chattrutan, tryck "Enter" för att skicka meddelandet till din vän. Dina vänner kommer då att se din uttryckssymboler i fönstret i chatten.
 2. 2
  Använda smileys i Facebook-statusuppdateringar.
  • Klicka på din profilsida eller "Hem" länken när som helst inom ditt Facebook-session för att komma åt ditt avsnittet Status Update.
  • Ange knappkombination för uttryckssymbolen av ditt val i Statusuppdatering baren, klicka sedan på "Posta"-knappen. Din emoticon kommer sedan att visas på din Wall, och i dina vänners nyhetsflöden.

Tips

 • Att granska fler emoticon idéer och kombinationer knapptryckning, klicka på antingen "Dummies" eller "Facebook" webbplatslänkarna till dig i Sources i den här artikeln. Facebook kommer att lägga nya, uppdaterade emoticons till listan på deras hemsida när de blir tillgängliga.