Wku

Hur man gör en klan i runescape

Låt oss inse det, gör en klan i Runescape är ganska tufft (och nästan omöjligt). Men med lite organisation och en bra plan, kan du göra en väl känd och segrande klanen på nolltid.

Steg

Hur man gör en klan i runescape. Räkna ut vad din vision för klanen är.
Hur man gör en klan i runescape. Räkna ut vad din vision för klanen är.

Planera din klan

 1. 1
  Räkna ut vad din vision för klanen är. Ta dig tid att svara på dessa frågor:
  1. Vilken typ av spelare vill du i din klan (t.ex. mogna, besatt med Runescape, laid-back, roligt)?
  2. Vad vill du att din klan att göra? (T.ex. tåg färdigheter eller en särskild skicklighet, slåss mot monster boss, aktiviteter lek, gå pk'ing)?
  3. Vill du ha alla dina medlemmar att vara i samma eller liknande tidzoner för organisationens skull?
  4. Hur stor vill du att din klan vara? Kom ihåg att när stora stora klaner kan vara mer kraftfull och gör citadel-byggnaden lättare, mindre klaner känner sig mer som en familj, och om du går till en community-fokuserad klan, kan du vara bättre med en låg player-count. Små klaner kanske inte har mycket makt, men de kan fortfarande slåss.

  Egentligen skapar klanen

  1. 1
   Hitta fyra vänner för att hjälpa dig att starta klanen. Du måste ha dessa människor med dig när du officiellt startar din klan Kom ihåg:. Det är en stor fördel för dessa människor att vara goda exempel på den typ av personer som du vill i din klan.
  2. 2
   clan läger klan>. Väl här, träffa dina vänner och tala till Scribe och be om en klan charter.
  3. 3
   Använd stadgan om alla dina vänner att få sina underskrifter. När detta är gjort, gå tillbaka till den skriftlärde och ge honom stadgan.
  4. 4
   namnet på din klan. Se till att alla dina vänner är överens om namnet. Det skulle kunna leda till konflikter senare. Det bör vara catchy och inte för länge.
  5. 5
   skräddarsy din> klan skräddarsy.
  6. 6
   kappa och en vexillum kappa>.
  7. 7
   skapa ett citadell. Gå över till portalen i västra delen av klanen lägret, och be dina fyra vänner till varje monter på någon av de 5 speciella plattor placerade runt portalen. Du kommer att behöva stå på en av plattorna, alltför. Ett citadell skapas automatiskt.

  Bygga din klan

  1. 1
   Kom ihåg detta: Din klan är inte egentligen en klan om det inte kan växa och utvecklas. Detta kommer att ta tålamod och arbete, men det är värt det.
  2. 2
   Gör en klan forum på Runescape forum Detta bör beskriva vad din klan är ca. I allmänhet, använda bra grammatik och stavning när du gör detta forum, eftersom det kommer att göra dig låta mer professionell. Första intryck är allt! Du måste inkludera följande inlägg i ditt forum:
  3. Inledning. Detta bör fånga läsarens öga, och berätta lite om klanen exempel hur gammal klanen är, vad det fokus är (pk'ing klan, Skiller klan, Swedish Friendship klan, PVM clan, fritt fram för alla klan ), vilken tidszon det är i, hur strikt (eller relaxerad) det är, och andra grundläggande klan information.
 2. Innehållsförteckning. (Tillval) Det här steget är valfritt, men mycket hjälpsamma. Det är en lista över dina första inlägg på forumet, och det gör det mycket lättare för människor att hitta sidor som din medlemslistan, introduktion, regler, etc.
Regler. Regler kan innefatta något liknande, "Du måste gå minst 2 händelser en vecka." "Behandla alla med respekt." "Ingen vulgärt språk." eller "No multi-clanning." (Rekommenderas). En regel som du absolut måste lägga in är "Inget brott Jagex regler." Om du inte har denna regel, kan din klan fylla med botters, scammers. Vad vill du din klan att bli? vissa klaner gå så långt som att kräva att alla kunskaper ska maxade, medan vissa klaner har inga krav alls. Om din klan är en Dungeoneering klan, kanske du behöver 60 + Dungeoneering, medan om du är en PVM klan du kan behöva 115 + combat. Vad du än gör, kom ihåg att du måste uppfylla kraven för din egen klan OBS. OM DU ÄR EN endast för medlemmar CLAN, är det en mycket bra idé att kräva folk att SAMLA det maximala antalet RESURSER i citadellet VARJE VECKA ledare. / maktpositioner listan. Du bör bokföra detta även om du är den enda ledaren hittills. När din klan växer, kommer du förmodligen vill ha en händelse samordnare, en vice ledare, ett citadell övervakare, en mästare Skiller för människor som vill ställa skilling frågor, en mästare meleer, etc. Se till att lista öppna maktpositioner. En "allierade och fiender" listan. När din klan blir större, kommer du posta några allierade klaner eller klaner fiendens du kan ha. en lista över händelser din klan tycker. Exempel händelser kan skilling, gud krig, pking, boss-dödande, slott krig, trålare, etc. Om du har en händelse samordnare, låt dem göra det här inlägget. Goals. (valfritt, men rekommenderas) Detta kommer att berätta framtida rekryter vilka mål din klan har. Ett mål kan vara något i stil med "100 medlemmar från januari 2012." "100.000.000 totalt clan xp från 1 september." eller "Skapa och köra en tier 7 citadell." En organiserad lista över mål låta folk se din ambition och potential klanen. Ansökan. En bra ansökan kommer se ut som bilden nedan. Kom ihåg att också lägga någon klan-specifika frågor du kan ha, speciellt om du har krav. Om du behöver 4 99s, frågar människor vad deras 99s är. En rekrytering brev, för människor att kopiera och klistra in för att folk "letar efter en klan" inlägg. Detta bör vara välskriven, iögonfallande och inbjudande. Skriva en bra rekrytering brev är upp till dig, som vilken typ av brev du behöver beror helt på klanen typ. Någon annan klan-specifika inlägg du kan ha. Reserverade inlägg. Man vet aldrig vad din klan kan sluta göra, och vilken typ av tjänst du kan behöva göra. Att sätta dessa tjänster i början gör det mycket lättare för människor att se - du kommer att kunna redigera dem senare. Du bör göra minst en sida av dessa tjänster. A "kan du nu skicka" post. Annars kommer människor att vara tveksamma till att svara på din tråd eftersom de inte vet om du fortfarande reservera inlägg!
3
Få rekrytera! Det finns mer än ett sätt att rekrytera.
Många människor tycker att det "söker en klan" sida är det bästa sättet att rekrytera. Allt du behöver göra är att hitta någon som letar efter en klan som uppfyller dina krav, är intresserade av din typ av klanen, och är i allmänhet den typ av person som du skulle vilja ha runt i din klan. Sedan, bara posta din rekrytering brev till deras söker en klan (LFC för kort) sida! Detta är anledningen till din rekrytering brev är särskilt viktigt. Inte alla dina klanmedlemmar kommer att ha tid, tålamod eller skicklighet att skriva en övertygande rekrytering brev, så det är bra att ha något som de kan bara kopiera och klistra in för att rekrytera folk. Den person som söker en klan kan eller inte kan tillämpas, men om du lägger detta budskap nog, kommer du definitivt att få några rekryter. ett annat sätt att rekrytera är att sätta upp vexillums i spelet så att slumpmässiga människor kan kolla upp dem, och förhoppningsvis din klan. Ett bra ställe att sätta upp dem är precis utanför Grand Exchange, eftersom detta är en populär plats för alla typer av spelare att besöka. nästa sättet att rekrytera är att helt enkelt skrika om din klan ("join [infoga clan namn här]! stor klan! roliga människor! level 115 +!"), eller prata för att välja folk om din klan ("Hej, är du intresserad gå med i en klan? "). Det är alltid en bra plan för att få dem att skicka en ansökan till forumen innan de går att sålla bort människor som inte kan vara en bra passform för din klan, eller vem är oförskämt, motbjudande, eller på annat sätt inte uppfyller dina krav. Om du inte behöver dem för att skriva ett program, bör du åtminstone ha dem besöker din klan ett tag innan vi låter dem officiellt ansluta. Du kan också försöka rekrytera dina vänner, men det kommer förmodligen bara arbeta när du får din klan igång.
4
Rank folk. Om du inte uppgraderar människors leden, kanske de blir upprörd - trots allt, de har varit att vara helt bra medlemmar, och ni har inte gett dem något för det! Ranking människor upp en rank på en gång är oftast en bra idé, såvida de inte har ansökt om och fått en ledande position. Inte bara dela ut de högre leden - göra människor visa upp sig och verkligen arbeta för dem. Om en medlem bryter reglerna, degradera dem.
5
Effektivt tilldela människor jobb. En hel del av de jobb som "lady" och "expert" är alltför vag för att hjälpa klanen, men om du har ett organiserat PVM klan, saker som "Ancienter," "Tank" och "Ranger" kan hjälpa en hel del. Dessutom, om din klan är mycket stort, kanske du vill ha experter för olika kompetens och ett brett utbud av styrande positioner. Se till att folk vet om de jobb som du ger dem. Annars kommer de inte dem, och de kommer att vara förvirrad om folk ställa frågor till dem om deras jobb.
6
Värd regelbundna händelser! Värd en daglig händelse om möjligt (inte alla medlemmar är alltid skyldig att komma till varje händelse). Vissa dagar, tillåter människor som inte finns i din klan att gå in för att se om de gillar din klan. Du vill hålla möten och resurs samlar händelser för din citadell, och möjligen händelser rekrytera, samt dina andra evenemang.
7
Uppmuntra människor att prata i klanen chatten. Detta kommer att hjälpa till att bygga vänskapsband inom klanen, och totalt sett göra det till en lyckligare plats.
8
Klappa dig själv på ryggen. Du har nu en fullt fungerande klan i Runescape. Oavsett om du blir stor och mäktig beror på din hängivenhet och hårt arbete!

Tips

Observera att alla dina vänner måste vara inloggad på och i klanen lägret tills du har valt namnet (och därmed slutföra registreringen), annars deras namn kommer att tas bort från stadgan och det kommer inte att fungera. Om du behöver mer råd att starta och driva din klan, kolla jagex klanen guiden och be om runescape klan forum.