Wku

Hur man gör en DVD-omslag

Instruktioner om hur du kan göra ditt tråkiga skal hem filmen ser ut som en professionell film.

Steg

Hur man gör en DVD-omslag. Hitta ett namn för filmen.
Hur man gör en DVD-omslag. Hitta ett namn för filmen.
 1. 1
  Hitta ett namn för filmen. Försök att göra titeln intressant och tilltalande, snarare än bara beskrivande, t.ex. om det är en klass projekt för historia, kalla det något i stil med "A Step Back In Time" snarare än "History Class Project".
 2. 2
  Gör ett lock. En vanlig DVD-omslag mäter 184mm (7,25 ") med 273mm (10.75"). Beroende på skrivaren och pappersstorleken, är det möjligt att montera en hel DVD-omslag på ett enda pappersark (A4-papper är mer än tillräckligt stor). Du kan behöva minska sidmarginalerna på noll.
 3. 3
  I OpenOffice. Org Writer eller Microsoft Word, klickar du på Format och sedan Kolumner sedan välja 3. Ställ in bredden på kolumn 1 till 129mm (5 "), kolumn 2 till 15mm (0,6") och kolumn 3 till 129mm (5 "). Klicka i linje mellan.
 4. 4
  Alternativt kan du använda en mall i din ordbehandlare.
 5. 5
  Var kreativ. Inkludera några bilder, och några riktiga - eller ens fake - kommentarer såsom: "" Amazing... den största filmen av året "- John Smith från vissa Magazine". Detta kommer att lägga lite extra mening till din DVD. Du kan även lägga till falska streckkoder och betyg ålder (som MPAA eller BBFC betyg) för ökad realism.
 6. 6
  Om pappersstorleken inte rymma utskrift på ett enda ark, då de främre och bakre panelerna bör båda vara 7.25 "med 5,15". Titeln remsan bör vara 7,25 "vid 0,5". Detta kommer att lämna ett litet överlapp för anslutning bitarna.
 7. 7
  Om du har att skriva ut omslaget på mer än ett ark, kanske du vill använda ett omslag från alla gamla DVD-skivor som du har som en guide. Du kan sedan ta de paneler som du har skapat och montera dem på din befintliga DVD-omslag. Med dubbelhäftande tejp eller lim kommer att se mer professionell, men du kan bara använda vanlig genomskinlig tejp.
 8. 8
  Om du har en dvd-skiva med en vit topp och en DVD-brännare som tillåter dig att bränna bilderna på skivan, använd den! Det kommer verkligen lägga realism till din DVD. Om inte, kan du alltid placera en etikett på det. Du kan hitta alla typer av tryck-på etiketter på kontoret eller datorn leveranser butiker.
 9. 9
  Hämta popcorn! Njut av din film! Presentera filmen som en riktig DVD. Det kommer verkligen wow din målgrupp.

Tips

 • Många DVD-bränning programvara paket inkluderar DVD omslaget som en del av deras funktion, eller som en valfri add-on. Kontrollera vad som följde med DVD-redigering paketet på din dator. Det kanske redan har mallar som du kan använda.
 • Har en titt på DVD-omslag av filmer du redan äger för att få lite idéer om layout.

Saker du behöver

 • Hur man skriver ut DVD-etiketter
 • 1-3 pappersark
 • Dator med skrivare (helst färg)
 • Tomma DVD
 • DVD-omslag
 • En bra fantasi!