Wku

Hur får man gratis wifi från din ort eller stad

Gratis stads-och kommunala växer snabbare än någonsin med nya centrum hotspots poppar upp varje dag. Även om dessa nätverk ger en stor public service, utökad täckning normalt endast en begränsad sträcka förbi Main Street. Lär dig att hitta och ansluta till din lokala kostnadsfria WiFi-nätverk.

Steg

Hur får man gratis wifi från din ort eller stad. Vet vilka företagen alltid har gratis wifi.
Hur får man gratis wifi från din ort eller stad. Vet vilka företagen alltid har gratis wifi.

Runt stan

 1. 1
  Vet vilka företagen alltid har gratis wifi. Som gratis internet blir mer och mer viktig för kursen, företagen är hårt pressade att erbjuda sina klienter (eller förbipasserande...) gratis, obegränsad WiFi.
  • Självklart, Starbucks, McDonalds, och Panera (för att bara nämna tre) erbjuder gratis allmän WiFi. Men du kanske är cappuchino-ed ut?
   • Bilen stannar, biltvättar och bilverkstäder erbjuder WiFi till väntande kunder.
   • Bibliotek, rådhus, och även parker har börjat erbjuda gratis WiFi nu. Det uppmuntrar alla lokala medborgare att engagera sig mer.
   • Massor av hotellkedjor börjar nu att hoppa på tåget. Gör en minut av forskning för att hitta timmar av guld.
 2. 2
  Använd en hotspot databas. Så kanske du inte är i närheten av en Mickey D's (... där skulle det vara?) Eller är du bara trött på lukten av kaffe på morgonen. Du kan fortfarande hitta hotspots med sajter som WeFi. De har för närvarande en katalog med över 165 miljoner hotspots.
  • Fortfarande inte nära en hotspot, va? Betyder inte att du inte kan hitta gratis, dolda nätverk. Beroende på dina inställningar kan du använda NetStumbler, iStumble, JiWire, Hotspot Haven, eller WiFinder. Massor av appar överflöd för att få dig ur denna knipa.
 3. 3
  Anmäl dig för lojalitetsprogram och kuponger användning. Detta innebär en liten bit av framåtblickande. Men om du vet att du kommer att vara på alerten i en inte så avlägsen framtid, ladda upp och registrera dig nu.
  • Många hotellkedjor har lojalitetsprogram som kommer att erbjuda dig gratis WiFi om du går. Du behöver inte ens att boka ett rum!
  • Webbplatser som RetailMeNot erbjuder också WiFi kuponger från din favorit hotellkedjor. Och en hel massa mer fiffiga saker.
 4. 4
  Komma in MAC spoofing. Den här kräver lite uppfinningsrikedom och omoral, men det kommer att få dig till ditt mål. Helgar medlen, eller hur? Om din WiFi område har en tidsgräns som du kör upp till, anser MAC-adress spoofing.
  • Ladda ner en app som MAC Makeup för att få processen rullning. Även ändra ett nummer bör räcka. Du kan antingen bara förlänga din tid lite eller hacka in i någon annans MAC-adress som har betalat för WiFi redan. Det är inte den mest ärliga av lösningar, förstås. Men det ska göra.

Hemma

 1. 1
  Tether din telefon. Om du har en smartphone, kan du alltid tjuder din anslutning till din dator. Det kommer att dränera din telefon av batteri och data, men det kommer definitivt att göra susen.
  • Det kommer förmodligen att bli långsammare än din vanliga WiFi-anslutning, alltför. Men det fungerar ganska mycket som helst och inte innebär några skumma taktik.
  • iPhone-användare kommer att behöva jailbreaka först. Android-användare kommer att behöva rota för WiFi uppbindning.
   • Android-användare som inte finns på en delad dataabonnemang kan prova gratis tredjepartsprogram tjudra apps som FoxFi eller Easy Tether.
 2. 2
  Få wifi från kabelbolaget. Om du har internet via din kabel-leverantör, kan du få tillgång till alla sina hotspots och inte ens vet det. Det skulle kunna innebära tusentals och åter tusentals hotspots. Kolla deras hemsida för mer information.
  • Ännu bättre, fem stora leverantörer tillåter varandras kunder att logga in på hot spots gratis: Bright House Networks, Cox, Optimum, Time Warner och XFinity. Kallade CableWiFi projektet, öppnar denna allians upp mer än 100.000 gratis hotspots landet.
 3. 3
  Hacka bort. När allt desperata tider kräver desperata åtgärder. Om du är i ett internet nödsituation, kan detta vara en av dessa gånger. Obs: denna metod kommer inte rekommenderas.
  • Du behöver en live-CD och vet hur man ska knäcka WEA och WPA-koder lösenord, så det kan vara lite mer tidskrävande än givande. Bortsett från det också tungt ogillat, minst sagt. Men det är ett alternativ.

Med en Cantenna

 1. 1
  Ta reda på om din stad har ett offentligt WiFi-nätverk. Kontrollera Wi-FiHotSpotList.com att se om ditt område gör listan. De blir mer och mer vanligt.
 2. 2
  Ladda ner en gratis wifi hitta programmet. Noterat i stegen ovan, WiFi Finder program ännu dolda nätverk. Det finns en app för nästan alla ställa upp. NetStumbler.com fungerar för Windows.
 3. 3
  Gör eller köp en billig riktad trådlös booster Cantenna och anslut den till datorns wifi-kort, PCMCIA-kort, eller åtkomstpunkten.
  • En Cantenna är bokstavligen gjord från en burk. Om du är intresserad av detta, men vill inte ha en plåtburk hängande utanför din bärbara dator, köpa en kan vara din bästa vägen.
 4. 4
  Skanna horisonten med din Cantenna. Använd ditt WiFi hitta program och leta efter det fria nätet du hittat i katalogen. Det är bäst att peka Cantenna ut ett högt fönster med en tydlig siktlinje till det publika nätet
 5. 5
  Anslut och konfigurera din antenn i det läge som ger dig den bästa signalstyrkan. Detta kan ta lite slingrande, men dina ansträngningar kommer att löna sig inom kort.

Varningar

 • Låna inte grannens WiFi-anslutning. Det är olagligt i de flesta områden och är ett betydligt sämre foder då en router. Du kan inte heller ändra det eller starta om den om den går ner.
 • Intrång i någon annans dator kan leda till allvarliga rättsliga problem.

Saker du behöver

 • En dator
 • Någon form av antenner
 • En WiFi-konstaterande program

Källor & citaten