Wku

Hur får din dator körs med full hastighet i 6 steg

De flesta människor undrar alltid varför deras dator verkar vara igång långsamt. De glömmer, att som en bil, en dator också behöver underhåll. Det finns vissa åtgärder du kan vidta, för att säkerställa en snabb löpning och effektivare datordrift. I denna artikel förutsätts att du kör Microsoft Windows.

Steg

Hur får din dator körs med full hastighet i 6 steg. Uppdatera ditt operativsystem regelbundet för att säkerställa att operativsystemet (OS) är uppdaterad med de senaste säkerhetsuppdateringarna.
Hur får din dator körs med full hastighet i 6 steg. Uppdatera ditt operativsystem regelbundet för att säkerställa att operativsystemet (OS) är uppdaterad med de senaste säkerhetsuppdateringarna.
 1. 1
  Uppdatera ditt operativsystem regelbundet för att säkerställa att operativsystemet (OS) är uppdaterad med de senaste säkerhetsuppdateringarna. Var försiktig med automatiska uppdateringar, dock. Att tillåta automatiska uppdateringar verkar vara en bra idé, men i verkligheten kan det allvarligt sakta ner din dator. Om en uppdatering slocknar som har någon form av fel i det och du förlorar värdefulla data OS företaget inte kommer att kompensera dina förluster. Utöver detta den automatiska uppdateringen program som söker efter uppdateringar kommer att sakta ner din dator när du söker efter en uppdatering. Om du vill ändra om du har automatisk uppdatering aktiverad eller inte, klickar du på Start-menyn-> Alla program och välj Windows Update-ikonen.
 2. 2
  Vanligtvis installerar antivirus kommer att sakta ner alla system, så klokt och välja ett antivirusprogram som är effektiv men ljus på systemet också. Alla har en annan favorit antivirusprogram. Till exempel är vissa säger Norton Antivirus 2011 är en av de bästa på marknaden, och ger dig möjlighet att köra helt skyddad när du tar upp nästan inga systemresurser. Andra säger Norton har minst 3 till 4 separata processer som körs och saktar ner systemet. Innan du gör en stor investering, prata med ett fåtal människor och göra några online forskning. Prova några av de program som individuellt först, om möjligt. Vad du än väljer, se till att du har säkerhetskopior av dina viktiga filer men.
 3. 3
  Vet vad som körs på datorn, eftersom detta kommer att öka din förmåga att identifiera potentiella skadliga processer. Tar fram Windows Task Manager (tryck på CTRL + ALT + DEL) och bekanta dig med de processer som körs vid varje tidpunkt. Använd "msconfig" verktyg för att kontrollera vilka program som startar vid uppstart. Några vanliga verktyg (Acrobat Reader, HP skrivardrivrutin, Java schemaläggare) har en otäck vana att "ringa hem" och kolla efter uppdateringar. Du kan avmarkera dessa program i den högra fliken på "msconfig" verktyg.
 4. 4
  Piffa upp ditt verktygsfält och startmenyn genom att ta bort onödiga program från att köra hela tiden. Varje sak i aktivitetsfältet (specifikt ikonerna nära klockan) går alltid, bromsa datorn. Också alla program som är inställd på att starta när du slår på datorn kommer att orsaka uppstartsprocessen att ta mycket längre tid än nödvändigt.
 5. 5
  Installera brandvägg eller använder Windows-brandväggen. För att aktivera Windows-brandväggen klickar du på kontrollpanelen och väljer Windows-brandväggen. Slå på brandväggen på genom att kryssa i "On" knappen.
 6. 6
  Gör en komplett underhåll på datorn, minst en gång i månaden. Detta inkluderar en disk defragmentering. Om du har Windows, klicka på Start> Tillbehör> Systemverktyg> Diskrensning> Disk Defrag. Om du har Linux behöver du inte defragmentera som de filsystem i Linux är mer intelligent för filplacering.

Tips

 • När behovet av en hårddisk omformatera eller byte krävs, skulle man ha bara för att dra ut skivorna klon installation tillbaka hårddisken som det ursprungligen konfigurerats utan knepig att leta upp operativsystemet och program installationsprogram. Efter installationen hårddisken "magiskt" återkommer precis som det ursprungligen installerades eller vid tidpunkten för den senaste uppdateringen.
 • Fördelarna med kloning är många. Mer information kan hittas inom Wikipediaartikeln om disk kloning.
 • Datorns register spelar också en viktig del av effektiviteten i sin verksamhet.
 • Det finns ett antal populära kloning program tillgängliga som antingen tillåter användaren att uppdatera och säkerhetskopiera eventuella ändringar om det behövs eller helt enkelt göra en en-gång "ögonblicksbild" av hårddisken som det finns vid en viss tidpunkt.
 • De flesta av de virus skydden kommer med underhållsprogram som har en inställning för att du ska ha underhåll schemaläggas automatiskt.
 • Till exempel, när man först sätter upp en ny hårddisk och installation av program och inställningar preferensaktier är klar, kan man vilja klona hårddisken till CD eller DVD installationsdiskar för den regniga dagen, som säkert kommer att komma.
 • Gratis anti-spyware och anti-virus program kan hittas på internet, och kan vara mycket effektiv. De låter brukar du hämta den icke-Professional Edition gratis. Vissa människor säger att du får vad du betalar för, men många har också använt dessa program för år och svär vid dem. Prova dem och se vad du tycker.
 • Det finns en uppsjö av olika register redigering och program reparation tillgängliga, vilket ger olika funktioner för alla nivåer av expertis. Användarna bör ha en grundlig förståelse för och kännedom om registrets innehåll innan man vidtar några ändringar till sina filer, som ett oavsiktligt misstag kan resultera i oläsbar hårddisk. Man bör alltid göra en säkerhetskopia av registret innan några förändringar försökt.
 • Ett annat alternativ, som ofta förbises av de flesta datoranvändare, är kloning av hårddisken. Kloning är handlingen att göra en exakt kopia av hårddisken, som sedan kan överföras till en ny enhet när problem sticker upp sitt fula huvud, utan att behöva installera antingen operativsystemet, program, inställningar användning för dessa program eller datafiler.
 • Om du raderar filer ofta, då rutinmässigt använda och köra underhållsplaner finns inom Startmenyn, under Tillbehör och Systemverktyg. Den viktigaste av dessa är Diskfragmenteraren och program Diskrensning finns däri. Defragmentering returnerar strukturen av innehållet på hårddisken till ett sammanhängande block, vilket ökar hastigheten och effektiviteten av hårddiskens läshuvud för att komma åt lagrade materialet. Diskrensning tar bort inte längre behövs, föräldralösa eller rester från raderade materialet från hårddisken. Även dessa Ombordprogram är tillräckliga som en utgångspunkt för de flesta datoranvändare, är de inte de optimala val som man kan använda för att upprätthålla systemets integritet. Ett stort antal bättre skisserat defragmentering och disk program rengöring finns tillgängliga. Mer information finns i "Defragmentering" artikeln på Wikipedia webbplats.
 • Registret kan mycket snabbt bli rörigt med onödiga poster, eftersom ändringar görs i systemet, och därigenom öppna hårddisken till eventuell fil korruption om den inte underhålls.

Varningar

 • Genom att inte underhålla och rengöra din dator, kommer du få felmeddelanden, långsam löpning, och kommer inte att vara lika effektiva. Ta för vana att köra System Cleanup ofta. Om du tror att din hårddisk håller på att misslyckas INTE defrag. Detta kan snabbt försämra de återstående data på hårddisken innan något försök kan göras för att rädda den.
 • Du behåller din bil ska fungera väl, väl göra samma sak med datorn.

Saker du behöver

 • Anti Virus Software (köpt eller gratis online)
 • Brandvägg (hitta en på nätet, eller bara använda standard Windows-brandväggen, vilket kan vara tillräckligt)
 • System för återvinning, för att säkerhetskopiera hela katalogen operativsystem (ett program som ERUNT är gratis och mycket effektivt)